Superlätt julgodis

Sådär, då var årets julgodis klart och jag och Felicia har haft en jättemysig stund tillsammans :)

Först gjorde vi Risbräck, det absolut enklaste julgodis man kan göra! Smält 200 g blockchoklad, ljus eller mörk vilket du föredrar. Rör sen ner ca 6 dl rispuffar. Bred ut röran på bakplåtspapper och låt stelna i kylen, sedan bryter du i bitar. Alternativt kan du klicka smeten i små formar och låta stelna i kylen.

Här är Felicia i full färd med att breda ut smeten.




Och så här blev det färdiga resultatet, mycket gott ska tilläggas!




Vi gjorde även marsipanfigurer och doppade i choklad, superenkelt även det. Jag är lite lat och gjorde mest marsipankulor...hehe. Så här blev det i alla fall...några rosor, några "lussekatter" och en hel del kulor.



Felicia i full fart med sina marsipanfigurer




Och så här blev hennes fantasifulla figurer :)



Det blev även några chokladbitar gjorda på smält blockchoklad som vi lade i formarna som julchokladskalendern ligger i. Eftersom Felicia redan plundrat hela sin kalender så var den tom... Haha

Nu är det dags att fixa kvällsmat här, blir hemmagjord Pizza i dag, mums!


Kommentarer
Postat av: ANETT

Vad gott det ser ut. Ni tjejer är så duktiga :)

Skrivet av Anett 2008-12-21 kl 21:36

2009-03-01 @ 02:26:01
URL: http://nettiplatts.blogg.se/
Postat av: Livet Som Sofie

Missnorpan svarade 22 december 2008 klockan 05:04:

Hehe tack så mycket. Här äts det för fullt kan jag lova...får väl se om det blir nåt kvar till julafton :) Isabell har fått smaka chokladdoppad marsipan och herregud vad hon njuter. Sitter och ser helt salig ut, tuggar frenetiskt samtidigt som hon ler med hela ansiktet och säger: Mmmmmmm :)

2009-03-01 @ 02:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0