Grattis alla mammor på mors dag!

Grattis lilla mamma på mors dag!
Ni har väl inte missat att grattulera era mammor i dag hoppas jag? Själv var jag hos min mamma på förmiddagen och överlämnade en blomsterbukett med bland annat rosor och fikade lite.
Men inte trodde jag då att jag själv skulle bli så firad...blev riktigt rörd när jag kom hem och fick se vad som stog på köksbordet...



Och inte stannade det vid blommor och tårta...jag blev även bjuden på mat på Kanalkrogen vid Bergs slussar!
Med andra ord har jag haft en supermysig morsdag och är väldigt nöjd :)
Felicia är hos sin pappa tyvärr så hon kunde inte vara med, men hon ringde och grattulerade mej, min lilla prinsessa.



Busfröt Isabell åt köttbullar med potatis och skrek så det blev dödstyst i hela resturangen...Haha



Efter maten satt vi ute i solen och åt glass... Isabell åt chokladglass med hela ansiktet =)

Tack Niklas för en jättebra morsdag!!

Hoppas alla andra mammor där ute haft en lika bra dag som jag har haft!


Dagen efter kvällen före...



I dag är det i ärlighetens namn en aning dävet här... Men attans vad skoj det var i går! Trevligt sällskap och gudomligt god mat! Och jaa...det slank även ner en och annan farligt god drink och ett par glas vin :D
Faktum är att jag var betydligt duktigare på att dricka än att ta kort har jag upptäckt...
Men eftersom jag lovade att uppdatera med kort från gårdagen får ni hålla tillgodo med det som finns. Inte ett endaste kort på mej eller Carro som höll i festen... Förstår inte hur jag tänkte?? Jag tänkte nog inte alls, haha.

Riktigt skoj var det i alla fall med lekar och en massa prat och skratt, hoppas det inte dröjjer allför länge till nästa tillställning!

Party!

I kväll är det äntligen dags för PARTY!! :D
Klockan 18.00 bär det av för att hämta Nina och Malin och sen är det raka vägen ut till Grebo. Ska bli super nice och jag har sett fram emot kvällen ändå sen inbjudningskortet från Carro damp ner i brevlådan :)

Lovar att uppdatera i morgon med lite bilder från kvällen.
Nu är det hög tid att bege sej till affären för att inhandla lite groggvirke...det är nämligen min uppgift inför kvällen.

Hoppas även ni andra får en riktigt trevlig / skojig / mysig kväll!!

Kram från mej

En riktigt bra dag =)

Efter en relativt seg arbetsdag med ögon som knappt kunde hållas öppna pga sömnbrist tog dagen en glad vändning. Missförstå mej inte, jag gillar mitt jobb och jag var på en väldigt intressant och bra teknikutbildning på eftermiddagen, men när man är riktigt trött är det svårt att göra sitt bästa. Direkt efter arbetsdagens slut bar det iväg till Ånestastallet för att titta på Felicias ridlektion. Dom har blivit så himla duktiga!! Hoppar och galloperar...och mamma Sofie sitter med hjärtat i halsgropen och fasar över att min lilla prinsessa ska ramla av...
Är allt en liten hönsmamma, på både gott och ont...
Efter det spenderades resten av kvällen hos Linda som bjöd på Irish Coffee och nybakade bullar, kan kvällen sluta bättre? :D En hel del prat och skratt blev det och det behövde jag. Nu väntar snart sängen på mej och jag har allt en del sovtimmar att ta igen!



Rofyllt...



Nu när vi flyttar vill jag verkligen ge barnen varsitt riktigt mysigt rum. För Isabell blir det hennes allra första egna och det är alltid lite speciellt. Men även Felicia ser fram emot att få lite nytt och fräsch.
Jag vill verkligen skapa rofyllda rum med mycket värme och en liten detalj som jag funderar på är en söt liten väggtext att sätta ovanför deras sängar.
Hos unikdekor.se finns massor med fina och mysiga texter, allt för många för att jag ska kunna välja *ler*

Texterna på bilden är mina favoriter... Tror jag låter Felicia välja både till henne själv och till lillasyster...
Klicka [HÄR]  för att komma direkt till väggtexterna.

Rörd...

Vill börja med att tacka för alla gulliga och uppmuntrande kommentarer...Tack! Känns så skönt att veta att man har folk runt omkring sej, för livet är inte alltid lätt...
Dock tror jag starkt på att man blir lite starkare för varje motgång och jag känner mej faktiskt just stark just nu.
En separation är aldrig enkel, oavsett vad den beror på...så är det bara...
Men jag mår bra och jag vet att det här beslutet är helt rätt, så att fortsätta hade bara varit hyckleri.
Det känns dessutom väldigt bra att vi numera kommer mycket bättre överens och faktiskt kan prata om saker för första gången på väldigt länge, det gör mej lycklig :)
Nu har jag ett par dagar för mej själv som jag ska använda på ett bra sätt och verkligen se till att pyssla om mej själv ordentligt. Felicia är hos sin pappa den här vecka och Niklas och Isabell har åkt till Örebro ett par dagar.
Det ger mej dessutom tid att ta tag i allt inför flytten, så nu ska jag strax sätta mej och ringa runt en massa.
Telefon ska flyttas, likaså elen...bredband...vidaresändning på posten, hantverkare ska bokas in och jaaa...en massa annat.

Men allra, allra först ska jag äta en riktigt god räksmörgås och ta en kopp kaffe, lite guldkant på tillvaron :)

Stor kram till er alla!

Då så...

Har beslutat mej för att dela med mej av vad som gjort att jag några dagar varit väldigt frånvarande på bloggen.
Så här är det, jag och Niklas har bestämt oss för att separera.
Det är inte så dramatiskt som det låter eftersom vi under en ganska lång tid levt mer eller mindre som vänner. Ingen kan komma och säga att vi inte försökt, för det har vi minsann gjort, men det går bara till en viss gräns. Vissa saker kan man inte styra över och vi är överrens om att det här är det bästa.
Så nu till att börja med kommer vi flytta gemensamt till nya lägenheten och så kommer Niklas leta egen lägenhet, men det kan ju ta sin tid.
Visst tänker man till både tre och fyra gånger extra när det finns barn inblandade, men om man inte klarar av att vara snälla mot varandra är det bäst både för oss och barnen att gå skilda vägar.
Vi synkar helt enkelt mycket, mycket bättre som vänner.
Och faktum är att han alltid kommer vara min vän, en av mina bästa vänner!

Hej hopp

Roligt att höra att jag är saknad :) Jag har inte försvunnit för gott, bara haft lite mycket att tänka på senaste tiden.
Det har hänt en del i mitt privatliv, saker som jag inte riktigt är redo att berätta om än, men det kommer.
Hur som helst så mår jag väldigt bra, men har en del tuffa beslut att fatta...
Hoppas ni kan ha lite överseende med det...

Jobbar tuffa pass både i dag och i morgon och lär inte få någon direkt fritid, men jag ska försöka få iväg nåt mer blogginlägg :)

Grattis Norge



Och bra kämpat Marlena!

Personligen gillar jag som bekant inte Malenas låt,
men jag tycker hon var värd en mycket bättre placering än den hon fick!
OCH...den var mycket bättre än låten som vann... Men ändå vill jag säga:
Grattis Norge till vinsten i ESC!

Fin till skolavslutningen

Tiden går fort när man har roligt och innan man vet ordet av är det dags för skolavslutning. I år tänkte jag vara ute i god tid vad gäller avslutningskläder till Felicia, så skönt att ha en sak mindre att tänka på :)
Om mamma Sofie får välja blir det gärna någon av dessa finfina klänningar från P.O.P. Den vita kostar 295 kr och den blå, smalrandiga klänningen med volang 345 kr. Både bedårande söta! Får se vad lilla fröken tycker, hon har en vilja av stål min lilla tös :D


I väntan på...

nya lägenheten roar jag mej med att fundera över hur den ska inredas!
Jag ser verkligen fram emot att få inreda ett helt nytt hem :) Visst, många saker följer med oss från gamla lägenheten, men en del ska skrotas för att köpas nytt och en del måste vi komplettera med.
Hittade den här mysiga stenen på EPOK. Vet inte än var den ska få ligga, men är övertygad om att den med sitt viktiga budskap kommer få en rätt central plats :)


Svar till kommentar

Kommentaren:

En fundering jag fick... Är det ok att mobba någon för en dålig handling någon har begått? Jag tänker främst på oss vuxna, hur tänker du kring det och var går gränserna och borde det finnas gränser om man har ett rätt och fel tänkande? Mobbing är det detsamma som att sprida rykten om någon? Var går gränsen mellan vilka rykten man får eller inte får sprida? Svåra frågor som vid lite eftertanke kan vara svåra att hålla isär från varandra... Det är lätt att säga till sina ban och tonåringar vad man ska eller inte ska göra men nog borde vi börja med oss själva och vara goda förebilder?

Mitt svar:

Mobbing är ALDRIG okej, inte i någon form! Sen kan gränsen vara hårfin mellan vad någon uppfattar som mobbing och en annan skulle kalla "vanligt skitsnack". Vi är alla olika och uppfattar och tar till oss information på olika sätt. Om någon begått en dålig handling finns där ändå inte någon hållbar anledning att mobba personen ifråga. Förhoppningsvis vet han eller hon om att han/hon gjort fel och gör inte om sitt misstag. Och kanske tom lär sej något av misstaget! Vad skulle bli bättre av att någon sjunker till samma nivå och mobbar den som gjort en orätt?! Nej, just det, ingenting!
Jag personligen tycker att det är mobbing att sprida rykten om någon annan om personen det gäller kan ta skada av det. Nu råkar det ju vara så att lögner är bland det värsta jag vet och har många gånger slitit mitt hår, grubblat och gråtit över andras lögner, så jag vet hur det känns att bli utsatt. Lögnare har en tendens att trassla in sej och till slut vet dom inte själva vad som är sanning eller inte.
Så här fungerar jag: Ljuger du för mej EN gång, visst då kan jag förlåta och ge en ny chans, ljuger du en gång till...jaa då litar jag aldrig på dej igen! Nu pratar vi stora lögner, inte vita. En vit lögn som inte skadar någon kan vara okej i vissa sammanhang.
Naturligtvis ska vi vuxna vara bra förebilder, men det är inte alltid så lätt....
Du kan säga till dina barn tusen gånger att det är fel att stjäla, men gör du det själv kommer barnen också att göra det! Barnen gör det du gör, inte vad du säger till dom att göra.
Ingen är felfri, men rannsaka dej själv och ditt eget samvete innan du gör något mot någon annan. Skulle du vilja att någon gjorde så mot dej? Om inte, var då en schysst medmänniska och låt bli att göra det!

Det här är ett ämne som kan diskuteras om och om igen...
En del beror nog på att vi svenskar är så förbaskat småsinta! Man gläds inte åt grannens nya bil, i stället muttras det bakom grannens rygg om att han förmodligen är kriminell som har råd med en så dyr bil osv.
Jag har aldrig förstått mej på det där, ärligt talat. Om jag vill ha en ny bil/sommarstuga eller liknande så får jag se till att skaffa mej det. Varför lägga energi på att avundssjukt blänga snett på den som lyckats?
Det är du själv och BARA du själv som bestämmer hur ditt liv ska se ut, glöm inte det. Vad andra tycker/tänker och gör kan du inte påverka. Så var mot andra precis så som du vill bli bemött själv, det är det råd jag kan ge.

Egentid

Nu är det Sofietid = Musik i lurarna och långpromenad i skogen

Vi hörs :)

Lägenhetsvisning

Nu börjar det kännas på allvar att vi ska flytta! Det har varit ett par här och tittat på lägenheten och ytterligare fyra har ringt och vill kolla. Vi klumpade ihop dom så alla får komma i morgon...orkar ju inte vara hemma varje kväll och visa lägenhet :)
Kommer aldrig förstå mej på Stångåstadens metoder när det gäller att hyra ut lägenheter. Det är BARA den med högst köpoäng kan få lägenheten, men erbjudande går ut till fem personer samtidigt och alltså är det fem familjer som kan gå och titta på lägenheten. Varför inte ge ut erbjudande till den med högst köpoäng, tackar dom nej så går turen vidare till nästa osv. Varför ska vi visa vår lägenhet för en massa människor som ändå inte kommer bo här?
I princip kan vem som helst gå hit och säga att dom har högst köpoäng, jag får ändå aldrig veta om dom ens bor inom Stångåstaden...

I dag jobbar jag 13-23 igen så om en timme är det dags att bege sej iväg till jobbet. Kan faktiskt tycka det är rätt skönt att jobba kväll, mindre folk och alltså mindre oväsen. Annars blir det lätt ett himla surrande av prat/skratt mm när man sitter många människor i ett och samma rum. Jag jobbar mycket bättre om det är lugnt omkring mej och det är just på kvällar och helger som jag kan få det lugnet.
Sen är jag ledig onsdag, torsdag och så blir det jobb fredag, lördag och söndag. Det här min långvecka, annars jobbar jag ju bara 2 dagar per vecka. Funderar så det knakar över hur jag ska göra när mammaledigheten är över...75%? 80%?
Får se vad ekonomin tillåter helt enkelt!

Hypnos

Så äntligen har jag varit på första "riktiga" hypnosbehandlingen i dag :)
Det blev en riktigt, riktigt bra upplevelse måsta jag säga.
Till att börja med fick jag lägga mej ner och sen började damen jag går hos prata med riktigt lugn och "mässande" röst.
Först höll jag på att börja skratta eftersom hela situationen kändes så konstig och ovan. Att damen lät som hon gjorde blev inte saken bättre av precis :D
Men så kände jag att jag gled bort mer och mer och till slut var jag totalt avslappnad. Kände hur det började liksom sticka och pirra i hela kroppen...med andra ord var jag riktigt avslappnad. Sedan följde jag hennes instruktioner inne i mitt eget huvud, utan att egentligen tänka på vad jag gjorde. Svårt att förklara, men det var en riktigt "flummig" upplevelse, på ett positivt sätt. När hon sedan var klar var hennes sista ord att jag i lugn och ro, i min egen takt skulle komma tillbaka och "piggna till" igen. Det gjorde jag och jag kände mej fortfarande riktigt avslappnad. Faktum är att jag fortfarande, flera timmar senare känner mej behagligt avslappnad och lugn. Skumt det där! :D
På torsdag är det dags igen för nästa behandling och tills dess har jag fått hemläxa. En cd-skiva med "hypnos" som jag ska lyssna på och följa varje dag nu i början för att sedan trappa ner till en gång per vecka. Längre fram räcker det vid behov.
Riktigt spännande och min förhoppning om att detta ska hjälpa mot min IBS har bara förstärkts.

Nu väntar jobbet på mej, har bara haft lite lunch nu och ska jobba fram till 23.00. Hoppas ni alla har en riktigt bra dag och kväll!

Rolandz med Robert Gustafsson

Ni missar väl inte att man kan köpa singeln "Upp till dans" med Rolandz tillsammans med Expressen 17:e-19:e Maj? :D
Skivan innehåller även låten "Blue blue moon".
Kan inte låta bli att fnissa hejdlöst åt denna underbara man, hihi. Han har gjort så många roliga sketcher och imitationer och när man tror att han inte kan hitta på fler upptåg så dyker han upp som gubben i lådan :)



"Rolandz är dansband all the way" - i alla fall om man ska tro Robert själv.

Det enda sättet att få tag i låten är att köpa den tillsammans med Expressen GT eller Kvällsposten och priset är 29 kr.
Det är Roland själv, Robert Gustafsson, som spelar in låten och i refrängen får han hjälp av Christer Sjögren, Scotts, Lasse Stefanz och Thorleifs.

Jag är personligen inget större fan av dansband, men med Robban Gustafsson i spetsen kan man ju inte låta bli :)
Tjuvkika på videon [HÄR]


Halleluja moment :)



Svenska jordgubbar, vanlijglass och grädde mumsar vi på här :D

Härlig skogspromenad

Hela famijen har varit ute på en riktigt härlig vårpromenad i dag. Felicia hade med sej sin kompis Michelle och eftersom vi bestämt oss för att gå en rejäl runda i skogen tog dom sina cyklar. Isabell fick åka vagn och såg nöjd och tillfreds ut hela vägen, det finns mycket spännande att titta på längs vägen :) Det är helt klart det bästa med att bo i vårt område, att man kan kliva rakt ut och gå in i skogen och vips känns det som att vara på landet med stora ängar och öppna ytor. Samtidigt är det bara 5km in till stan :)

Felicia plockade en fin vårbukett som verkligen lyser upp hela vardagsrummet här hemma.



Marimekko

I går gick jag en vända på stan och njöt av att bara "vara" för en stund. Jag passade på att beställa krukor till Isabells rum från Handmålat (tror det heter så?) som ska få pryda sin plats i nya lägenheten. Fyndade dessutom en tillbringare från Marimekko. "Råkade" ramla in i en butik som hade 20 % rabatt på allt och eftersom jag behöver en tillbringare och flera gånger sneglat på just denna från Marimekko så slog jag till! :D
Den rymmer hela två liter, så det blir perfekt att blanda saft i till varma sommardagar.


Badlakan från Gambia

Barnen har fått varsina jättefina badlakan från Gambia. Det är en av mammas assistenter, Liselott som bott där under en period som köpt med dom hem till flickorna. Jättestora och härliga är dom och barnen är överförtjusta! Behöver jag nämna att Felicia genast paxade den med hästen på? :D
Supergulligt av Liselott måste jag säga, tusen tack!





Tapeter

Som jag nämnt tidigare är jag väldigt velig vad gäller tapeterna till nya lägenheten. Vill att det ska vara stilrent, snyggt och hållbart! Med hållbart menar jag en tapet som man inte tröttnar på efter ett år utan en tapet som man kan ha länge.
Det är bestämt att tapeterna i alla rum ska gå i vitt, så långt är vi överrens. Men när det gäller fondtapeterna går åsikterna lite isär...
Sovrummet är bestämt och klart och jag tror det blir jättebra. Tyvärr har jag ingen bra bild att visa er eftersom den bild jag tog blev urusel.
Däremot har jag bild på fondtapeten som ska pryda prinsessornas rum, Felicia vill ju att systrarna ska ha likadana så då får det bli så :D



En enkel tapet, vit med röda stjärnor och resterande väggar i deras rum blir vita.

Så kommer vi då till vardagsrummet...Niklas är helt såld på den här tapeten medans jag är mer tveksam...



Vad tycker ni om den här som fondvägg i ett vardagsrum?

Jaa, jag är en gottegris!

Ingen som känner mej kan ha undgått att jag är en riktig gottegris! Men man lever bara en gång, tror jag i alla fall :), så jag tänker unna mej att vara lite syndig emellanåt.
Satt och surfade runt lite och fick se en rubrik: Baka som mormor och genast blev jag påmind om min barndom.
Min mormor bakade ofta och fick alltid till det där lilla extra, det inte bara smakade underbart, det såg väldigt gott ut med.
Och visst är det ju så att vi äter med "ögat".
Vill dela ett recept med er som jag hittade hos Tasteline, har inte provat dom själv men dom verkar väldigt goda :)
Ska testa dom i helgen tänkte jag, perfekt att baka tillsammans med Felicia.

Rabarber och jordgubbsrutor




200 gram smör
5 dl socker
1 dl Ljust Muscovadoråsocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
300 gram rabarber
250 gram jordgubbar

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40) cm.

2. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, råsocker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.

3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med halverade jordgubbar.

4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan. Låt svalna. Skär kakan i bitar


Och vinnaren blev...


Jag vill samtidigt passa på att tacka alla som varit med och tävlat!
Blir lite sugen på att ha en tävling igen, så håll utkik om du vill vara med.
Leopardia, maila mej din adress på [email protected] så får du paketet på posten.



Intressant kommentar

Jag fick en väldigt intressant kommentar till inlägget: Min rödhåriga lilla älskling. Jag kommer att svara på den i ett inlägg så fort jag hinner.
Tycker verkligen det är jätteskoj med kommentarer så fortsätt gärna och fråga om det är nåt ni undrar över.

Nu är det jobb som gäller för min del, hoppas ni har en finfin dag där ute :)

Ny vinnare i tävlingen

Då Lina som vann tävlingen lyser med sin frånvaro, antar att det är lätt hänt om man "halkar" in på en blogg och sedan tappar bort den, har jag dragit en ny vinnare.
 
Vem det är avslöjar jag någon gång under morgondagen, så håll utkik. Med andra ord har alla en ny chans att vinna :D

Ni får ursäkta, men mycket mer bloggande än så här blir det inte i dag...
Felicia och jag har haft en riktigt mysig kväll med mys, spel och godis. Så precis lagom till att hon skulle lägga sej kom hon på att hon har läxa! Jag har kollat i hennes väska och vet att hon har läsprojekt, men tog för givet att hon läst boken hos sin pappa, där har dom  haft hela helgen på sej. Men tydligen hade dom inte hunnit det och boken ska lämnas in i morgon. Dumt av mej att ta det för givet... :(
Men inte värre än att hon nu läst boken i en rasande fart, TUR hon är så himla duktig på att läsa! Och just nu sitter hon och skriver om boken i sin skrivbok, sen blir det sängen för oss båda två. Jag är helt slut!

Glöm nu inte att hålla utkik här i bloggen i morgon, kanske blir det DU som vinner?

Struldag...

Morgonen började konstigt med två väääldigt trötta tjejer som till slut i alla fall kom iväg hemifrån...
Jag och Felicia är ensamma hemma tills i morgon och det vet jag inte om det nånsin hänt förut?!
Visst, Niklas är ju iväg titt som tätt till örebro, men han tar aldrig med Isabell dit när Felicia är hos oss.
Så är nu alltså inte fallet, utan Niklas tog med Bellan till Örebro och jag och Felicia får lite "egentid".
Morfar hämtar henne på fritids och sen blir vi bjudna på mat där när jag kommer efter jobbet. Sen ska vi hem och bara mysa!! Det enda vi planerat än så länge är att vi ska spela spel och äta godis :D

Nu är det dags att återgå till jobbet här, hoppas ni alla har en riktigt mysig dag.

Våldsamma män

Ingen har väl undgått skriverierna sista tiden i Aftonbladet angående mäns våld mot kvinnor. Hur fruktansvärt det än är och hur många livs som än slagits i spillror, inte bara offrens utan även offrens och även gärningsmännens familjer, så återstår en mycket viktig sak...
Nämligen psykiatrin, sjukvården, polisen och andra samhällsinstanser som brister i sin yrkesroll.
Det är tyvärr inte alla misshandlade kvinnor som får adekvat hjälp eller ens blir tagna på allvar och ett par av alla dessa mord hade garanterat kunnat undvikas om samhället blev bättre på att "se, höra och agera".

I dagens Aftonbladet kan du lära dej se "varningssignalerna" hos en farlig man. En av dom som forskar kring detta är Fredrik Belfrage. Jag var en gång på en av hans föreläsningar och det var otroligt intressant! Minns speciellt att han sa så här: Jag borde kanske inte säga det här egentligen, men jag gör det ändå. Om ni visste hur många psykopater som går lösa i samhället så skulle ni inte gå utanför dörren.
Dom orden etsade sej fast i min hjärna och tyvärr är det ju verkligheten.

Nedan följer ett sammandrag av dom viktigaste punkterna som kännetecknar en möjlig gärninsman.

Tidigare våldshistoria

1. Är fysiskt våldsam eller försöker ta till våld, även sexuellt.

2. Hotar att, eller avser att utöva våld, dödshot. Har tankar på att skada/döda offret.

3. Har trappat upp sitt våldsamma/hotfulla beteende.

4. Överträder besöksförbud eller missbrukar regler i samband med besöksförbud, permission, villkorlig frigivning, som utverkats som en följd av partnervåld.

5. Stöder eller ursäktar partnervåld vid äganderättsbehov och sexuell svartsjuka.


Psykisk och social situation

6. Är flera gånger dömd eller misstänkt för brott med eller utan våldsinslag.

7. Har haft flera konfliktfyllda förhållanden. Riskerar eller upplever separation.

8. Är arbetslös, har dålig ekonomi.

9. Missbrukar.

10. Är deprimerad, har svår ångest, är aggressiv, extremt svartsjuka, har självmordstankar.


Partnerns sårbarhet

11. Är inte konsekvent i sin attityd mot gärningsmannen, till exempel återtar en anmälan.

Normaliserar gärningsmannens beteende, kontaktar själv gärningsmannen. Följer inte uppgjorda skyddsplaner

12. Är så rädd för gärningsmannen att hon/han inte är rationell. Vågar inte följa en skyddsplan vid en konfrontation med gärningsmannen, vågar inte bryta upp från gärningsmannen, är extremt orolig för tex barn, föräldrar, ny partner, husdjur.

13. Är okunnig om lagar, rättigheter och hjälporganisationer, ovillig att söka hjälp. Har lite kontakt med familj och vänner, är hårt kontrollerad av gärningsmannen. Är hårt kontrollerad av en kulturell miljö som stöder eller ursäktar partnervåld.

14. Har dåligt fysiskt skydd. Har skyldighet att ha kontakt med gärningsmannen, till exempel delad vårdnad om barn.

15. Har personliga problem som arbetslöshet, missbruk, depression, funktionshinder, sjukdom.

Kom ihåg att det även är viktigt att vi medmänniskor tar signaler på allvar. Om du misstänker att någon far illa, så lita på din magkänsla!


Duktig flicka

Jaa, hittils i dag har jag varit det i alla fall, men dagen är ju inte slut än :)
Efter att jag skjutsat Felicia till skolan åkte jag för att storhandla på ICA. Dom enda man behöver trängas med så tidigt på morgonen är alla pensionärer och dom är rätt stillsamma. Man slipper andras skrikande barn och stressade föräldrar som nästan mejjar ner en med sina kundvagnar. Med andra ord så slipper dom som handlar senare i dag mina skrikande barn och mitt kundvagnsrace, haha.

Efter detta har jag gjort Chili Con Carne, enligt receptet i föregående inlägg, på 1 kg. Det räcker nog till tre middagar, perfekt att frysa in. Dessutom är det en himlans bra matlåda att ta med sej.

Jaaa...och sen fastnade jag vid datorn...tänkte strunta i alla måsten någon timme till eller så för sen ska vi hämta Felicia i skolan och bege oss ut i shoppingvimlet. I dag ska Niklas följa med och titta på tapeterna och förhoppningsvis bestämmer vi oss! Vi ska även titta på kakel till toaletten och badrummet och köpa lite flyttkartonger.
En hel lista med andra saker vi behöver till nya lägenheten finns också, men den får allt vänta lite tills alla stora utgifter är betalda. Det är inte billigt att flytta, men himla skoj! :)

Snabbt och gott

När man kommer hem efter jobbet är det perfekt med mat som går snabbt att tillaga. Det är guld värt att slippa stappla hem för att slava i köket i flera timmar. Oftast finns inte tillräckligt med tid och barnen är hungriga och trötta.
Med Knorrs Chili Con Carne mix har du maten klar på ca 15 minuter och det blir inte mycket disk, me like :)

Det här behöver du:

400-500 gram köttfärs
1 burk vita bönor i tomatsås
4 dl kallt vatten
1 påse Knorr Chili Con Carne mix

Bryn köttfärsen. Häll i mixen och vattnet. Låt koka 10 minuter och när det återstår 3 minuter av koktiden tillsätter du vita bönorna. Servera med ris och eller varför inte nybakat bröd.

Mums för magen :)


Äntligen...



Då har jag äntligen fått tummen ur och inhandlat en ny mobiltelefon :D
Det blev en Sony Ericsson w595 Flower, lovely!!
Hittar ingen bra bild på nätet som går att kopiera, så ni får hålla tillgodo med den här pyttlilla...
Eller gå in på [phonehouse.se] och titta lite närmare, den är verkligen superfin :)

Sony Ericsson W595

Sony Ericsson W595 är en musikmobil med stereohögtalare, 3,2-megapixelkamera och dubbla hörlursuttag.
Sony Ericsson W595 är en musikmobil som låter dig dela musiken med dina vänner. Det finns inbyggda stereohögtalare och lyssnar du på något riktigt bra kan din kompis ansluta sina hörlurar till din W595. Du kan också lyssna trådlöst via Bluetooth med A2DP. Det finns också en kamera på 3,2 megapixlar och möjlighet att utöka minnet med hjälp av minneskort. Surfa obehindrat med 3G-uppkoppling. Dessutom medföljer en USB-kabel och en stereoheandsfree (HPM-64d).

Vi sprang även på morbror Janne och moster Gittan som även dom var ute efter att shoppa ny mobil :)

Vi passade också på att åka förbi och kika lite på tapeter och en aning klokare blev jag allt. Ska ta med Niklas i morgon så han får säga sitt, så får vi se sen. Felicia gjorde i alla fall klart att hon minsann vill ha likadan fondtapet som lillsyrran! Och det oavsett vad vi väljer till henne! Söta dom är ibland dom små, haha.
Efter att även ha shoppat lite strumpor till Isabell och ett set med små racketar och boll till Felicia var klockan helt plötsligt massor. Så därför blev det kvällsmat på [Chili], barnen fick pannkakor och jag tog en wook med nudlar, räkor, kyckling och grönsaker. Himelskt gott som alltid där!



Nu är det hög tid att plocka iordning här hemma inför morgondagen, så vi slipper yra runt i morgon bitti och leta efter Felicia skolsaker...vi är inte direkt morgonpigga någon av oss här...




Gaaahhhh

Nu har jag tröttnat! Hemtelefonen är helt knäpp och fungerar bara när den känner för det, tydligen glapp i någon kontakt enligt Niklas...
Mammas mobil som jag fick låna fungerar väl sisådär...batteriet fungerar typ en halv dag...

Nu tar jag med mej barnen och åker och shoppar mej en ny telefon!


Caroline Af Ugglas?



En frusen Felicia som har picknick med mamma Sofie på baksidan.
Vi passade på att mysa lite, bara vi två när lillsyrran sover middag.
Så fort Felicia fick se kortet utbrast hon: Men herregud, jag ser ut som hon, snälla, snälla, snälla människan!!

Åhhh så mätt...



Då har Bellan ätit på restaurang för första gången :) Hon fick buffé precis som oss och åt en hel del. Crabfishen gick inte alls, men kyckling, ananas, makaroner och champinjoner var gott. Det finns ju en hel uppsjö med olika såser att smaksätta med innan maten steks, men vi nöjde oss med Ostronsås till Bellan eftersom den inte är så stark. Och tydligen gick det hem hos lilla fröken.
Första halvtimmen hade vi nästan hela stället för oss själva, jätteskönt!! Men ganska snart så fylldes lokalen och vi fick snabba oss på att ta påfyllning. Som vanligt åt vi på TOK för mycket...Vet inte om det har med dumsnålhet att göra, haha.

Riktigt GOTT och MYSIGT var det i alla fall :D



Efterlyser Lina

Du blev vinnare tävlingen och måste maila mej din adress, blir svårt att skicka paketet till dej annars.
Jag väntar självklart ett par dagar till, så hör av dej så fort du har möjlighet.


<<Postat av: lina

hej hej
jag är med. Ska flytta in i min första egen inredda lägenhet och skulle vara superkul att pryda den med blommor :)

2009-04-25 @ 08:05:43>>

I annat fall dras en ny vinnare och någon annan får möjlighet att vinna i stället :D


Skit under naglarna...

Nu är rabatten på framsidan rensad och det blev jättefint. Synd bara att mina naglar ser hemska ut och det är omöjligt att tvätta bort samt att gräsmattan ser förskräcklig ut, men det får dom som flyttar in efter oss ta tag i. Gräsmattan alltså, inte mina naglar, haha.
Baksidan vet jag inte om vi gör så hemskt mycket med...naturligtvis rensar vi ogräs även där och snyggar till, men inte mycket mer än så.
I stället vill jag lägga energin på nya uteplatserna :D
Det är inte ens en månad kvar tills vi får tillgång till lägenheten och det känns så spännande!
Killarna som ska slipa trappen är bokade och målarna ska bokas så snart vi bestämt tapeter. Vi ska ta tag i det i veckan som kommer, för det allra bästa är ju att dom tapetserar innan vi flyttar in möblerna.
Tänkte ta med mej barnen i morgon och titta lite, Felicia brukar vara rätt bestämd med vad hon vill ha, så det är lika bra att hon får välja sin tapet själv.

I kväll tänkte vi gå ut och äta på restaurang Ghingis här i Linköping. Både jag och Niklas är barnsligt förtjusta i deras buffé. Det finns massor att välja på och kocken steker maten medans man väntar. Dessutom har dom en härlig efterättsbuffé...och det gör ju inte saken sämre. Lovely!! :D



Bilderna är lånade från Ghingis.se

Oj vilken kväll...

Mycket, mycket trevligt måste jag säga :)
Vi kom till min jobbarkompis lite senare än tänkt, men fasen vad trevligt vi hade. Vi satt utomhus hela tiden och det är ju ett antal månader sen man kunde göra det! Låg musik, lite "discolampor", en gitarr och en hel del folk som hade allmänt skoj.
Men som alltid finns det ju surtanter... Helt plötsligt dyker en dam upp och är minst sagt sur! Efter att hon påstått en del som vi skulle ha gjort (som vi INTE gjort) och gnällt av sej lite allänt så ursäktade vi oss och lovade packa ihop. Självklart var inte vår avsikt att störa någon. Men vi hann i princip bara börja plocka så stog där två poliser...
Dom var nog lika snopna som vi antar jag, haha.
Kan tänka mej att dom förväntat sej ett gäng jättefulla ungdomar, men i stället möttes dom av vuxna människor, dom flesta knappt salongsberusade som inte förstog vad det var frågan om.
Kan väl säga att polisen försvann lika fort som dom kom, dom hade ju inte alls där att göra.
Så nu får jag väl kalla mej ungdomsligist? Hahaha
Jag, Niklas och en annan kollega till mej gick in mot stan och käkade lite mat. Tanken var väl från början att gå ut en sväng på krogen, men vi var rörande överrens om att åka hemåt i stället. Så nu är vi hemma och sängen känns som ett skönt alternativ. Kanske inte är någon ungdomsligist ändå, utan en trött småbarnsmamma? :D


Hoppas ni alla haft en trevlig kväll, natt natti


Ljuvlig kväll

Åhh vilket underbart väder vi har :D
Sitter och väntar på att kunna bege mej ut och iväg. Tanken är att vi ska lämna Isabell till mormor och morfar och sen åka iväg till en av mina jobbarkompisar för att umgås. Ska bli jätte trevligt och säkerligen blir det en sväng på krogen senare i kväll.
Kan faktiskt inte ens minnas när jag var på krogen senast...så jag tycker jag kan unna mej det med gott samvete :)

Hoppas ni har en riktigt bra kväll och att ni passar på att njuta ordentligt av det fina vädret.

Puss och Kram

Praktisk eller bisarr?

Ehum...En portabel urinoar - förklädd som en golfklubba...
I skydd av handduken kan den nödiga golfaren lätta på trycket rakt ner i klubban...

I en omröstning i Aftonbladet där frågan: Tycker du att "kissklubban" är en bra ide?
är ställningen just nu:
JA- borde göras varianter för andra sammanhang: 24.2%
NEJ- den är helt bisarr: 75.8 %

Hahaha...jag vet inte vad jag tycker faktiskt! Å ena sidan är den väl praktiskt, men å andra sidan är det riktigt äckligt!
Efter att dom tömt blåsan i klubban...fortsätter dom spela med den då? Man undrar ju...haha.


Älskling lyssnar på Europe och är i sitt esse...


Vinnare i tävlingen...


Grattis Lina!
Maila mej din adress på [email protected], så kommer din vinst på posten.

68 lotter...



Så många ligger just nu på mitt golv och väntar på att en vinnare ska dras.
Har utsett min kära sambo Niklas till den som får äran att dra vinnaren :)
Hade först tänkt mej Felicia, men hon är ju hos sin pappa den här veckan.
Fortsättning följer :P

Tröttaste tjejen...

Jaa ni...i går vet jag inte vad som hände riktigt... Visserligen gick jag upp tidigt, 05.30 och jobbade hela dagen fram till 16.00. Efter jobbet åkte jag och hämtade lillebror Patrik för att sen åka hem till farfar. Han fyllde år i går så vi ville överaska honom, därför ringde vi inte innan. Han blev jätteglad :) Vi lämnade över en chokladkartong och fikade på wienerbröd vi hade med oss och satt och pratade ganska länge. När vi åkt från farfar lämnade jag av Patrik hos våra föräldrar, åkte hem och mötte upp Niklas och Isabell som åkt från Örebro. Vi lagade mat och åt.... Sen minns jag inte så mycket mer!!
Vaknade ca 03.30 i natt/morse PÅ sängen med kläderna på...........
När den största förvirringen släppt kom jag ihåg att jag tänkt "vila" en liten stund vid 21.30 tiden...
När ska jag lära mej att det inte funkar...att jag somnar i stället? :)

Hur som helst så lyckades jag somna om och i dag känner jag mej riktigt utvilad :) Nu ska jag sätta mej och göra lotterna till tävlingen. Ni får hålla utkik senare under dagen/kvällen, för då avslöjar jag vinnaren! :D

RSS 2.0