Katastrof



Höll det på att bli!!
Missade nästan Desperate House Wifes!!
Så kan det bli när man babblar i telefon...nu ska jag återgå till den bästa serien någonsin :)

Tjaba Tjena Hallå

Gud vad lyxigt liv jag har (ibland)! Har slitit mej upp ur sängen 05.30 två dagar i rad och jobbat till ca kvart i fyra...
Och nu har jag gjort mitt på jobbet för den här veckan! :)
Så nu är jag leeeedig i över en vecka, tjohoooo!
Missförstå mej inte, jag gillar mitt jobb och tycker det är jätteskoj att jobba, men det är så underbart samtidigt att vara ledig. Man hinner med så mycket mer, saker som man aldrig hinner när man jobbar heltid. Har funderat lite över hur det ska bli när mammaledigheten är slut... Tror att jag kommer jobba 75 % då, inte 100 %.  Jag vill ha kvalitetstid med barnen, inte stressa och vara sur på morgonen, stressa till dagis och skola efter jobbet. Hem och laga mat och umgås med barnen en liten stund och så måste dom lägga sej...
Jag vill inte att dagis ska uppfostra Isabell, det vill jag göra själv! Men sen styr ekonomin hur pass mycket man kan vara hemma och mindre än 75 % har man ju inte rätt att jobba.
Tål att tänkas på både en och två gånger.

Nu ska här lagas Korvstroganoff och städas lite. Är själv hemma med Bellan onsdag till torsdag så då ska vi passa på och mysa en massa! Tänkte att jag skulle fixa iordning här hemma i dag, så jag slipper bry mej om det och bara ägna mej åt Isabell :)

Ett huvud tungt som bly...

Åhh jisses vad trött jag är nu...Kom isäng lite för sent i går eftersom jag fått för mej att jag började jobba 08.00 i dag, men efter ett samtal till jobbet fick jag reda på att jag skulle börja 06.42...
Bara att krypa ner i sänga och dra täcket över huvet! När jag väl, efter mycket om och men, lyckats somna blev jag väckt av en hand på axeln. Var alldeles för trött för att bli rädd, men undrade vad sjutton som hände. Naturligtvis var det Felicia som vaknat och inte kunde somna om och bestämt sej för att komma in till oss... Efter en snabb titt på klockan kunde jag konstatera att den var 03.15. Tog en bra stund att somna om och det var trångt som bara den. Så vaknar jag av mej själv och känner mej pigg, tittar på klockan och den är 04.30. VARFÖR vakna då, när jag kan sova en hel timme till?? Lyckades i alla fall slumra till lite och vaknade till när klockan ringde 05.30. Då var jag inte alls pigg längre! Bara att masa sej upp och duscha, fixa i ordning matlåda och frukost. Lägga fram alla saker till Felicia och fixa frukost till henne.
Väl på jobbet trodde jag att jag skulle avlida av trötthet...gissar att mina kollegor såg rakt ner i magen på mej så stort som jag gäspade :)
Men lagom tills jag slutade 15.42 ( jaaaa, jag vet att det är lustiga tider), så blev jag helt plötsligt jätte pigg!
Och det har jag varit tills nu, efter middagen.
Blir tidigt i säng i kväll, börjar samma tid i morgon igen. Men sen är jag ledig ända tills onsdag nästa vecka :)

Måste ju berätta att jag var duktig på lunchen i dag och tog en halvtimmes lång promenad med Jennica. Helt underbart, runt  ån och med solen som lyste!

Hoppas ni också haft en bra dag!

Eko för din baby



Ni missar väl inte Polarn o Pyrets nyinkommna babykläder i 100% ekologisk bomull?


Vem vill inte klä sin lilla prins/prinsessa i dessa underbart söta saker!
Svanenmärkta från planta till plagg, kan det bli bättre? :)

Laddar för jobb

Så var söndagen snart slut och som vanligt har tiden gått alldeles för fort. I dag blev det så äntligen en tur till farfar! Han bjöd på fika, bland annat jättegoda Wienerbröd. Vi var där hela familjen och pappa följde med också. Farfar och jag bestämde ett datum som vi ska åka ut till faster Monas grav och till minneslunden där farmor ska ligga. Det är längesedan jag var ute hos faster, det är ju en bit att åka tyvärr.
Efteråt följde vi med hem till mamma och pappa och åt mat, supergott var det! Tänkte dela med mej av receptet, för det var verkligen kanongott :)

Benfri fläskkottlet, kyckling eller liknande.
Skär köttet i tunna skivor och lägg i en ugnssäker form.

Sås
2 dl creme fraische
2 dl grädde (matlagningsgrädde eller vispgrädde)
1 tsk Sambal oelek
½ dl soya

Blanda ihop såsen och häll över köttet. Grädda i ugnen på 225 grader i 1 timma.
Rör om efter halva tiden och täck med folie.
Servera med pressad potatis och sallad.

Och NJUT!

Nu sitter jag bara i soffan och tar det lugnt och laddar inför morgondagens jobb. Jobbar bara måndag och tisdag denna vecka, sen är jag ledig resten :)
Kanske att jag hinner med att gå lite promenader då...ska se om jag kan få ihop någon dag som passar med kusin Jennie...

Nu ska jag återgå till att spela lite spel på Blip!

Sommartid



Ni har väl inte glömt att ställa fram klockan en timme?

Förlossningsberättelse 2

Sju år efter att Felicia föddes, närmare bestämt den 18 februari 2008 var det så dags för Isabell att komma till världen.
Jag hade mycket förvärkar även under den här graviditeten och dom trodde jag skulle föda förtidigt. Åkte in akut flera gånger och dom fick ge mej tabletter att äta regelbundet för att försöka skjuta upp värkarna.
Den 17:e februari fick jag en blödning och ringde förlossningen. Dom tyckte jag skulle komma in på kontroll och eftersom jag knappt hade några värkar tog vi med Felicia, var helt övertygade om att få åka hem igen. Väl där blev jag undersökt och barnmorskan tittar överraskat upp på mej och säger: Du är ju öppen fyra centimeter!
VA?? Hur kan det vara möjligt? Jag har ju inte ens haft ont.
Dom ville att jag skulle stanna kvar eftersom det kan gå fort med andra barnet och dom inte ville att jag skulle behöva föda hemma. Vid nio på kvällen hade det inte hänt ett dugg, jag var fortfarande öppen fyra centimeter och valde därför att åka hem. Mycket skönare att sova hemma!
Natten mellan den 17:e och 18:e sov jag inte så mycket, hade som svag mensvärk och kände mej lite orolig i kroppen, men det var inte alls så farligt. På morgonen fick jag en blödning till, lite kraftigare den här gången och ringde förlossningen igen. Dom ville jag skulle komma in på nytt och jag lovade komma. Tog det väldigt lugn, åt lite frukost och tog en dusch. Väckte Niklas och sa att vi skulle åka till förlossningen igen, han tog det också lugnt, trodde precis som jag att vi skulle få åka hem igen.
Men vid halvelva, precis när vi skulle åka fick jag plötsligt en jättevärk! Vek mej dubbel i hallen och bad Niklas hämta bilen. Jag förstog då att förlossningen var pågång nu, men Niklas hade inte riktigt förstått det än. På vägen skulle vi lämna en tågbiljett till min lillebror och jag försökte hålla masken. Nu kom värkarna regelbundet med ca 3 minuters mellanrum och jag hade riktigt ont!
Väl framme vid förlossningen ringde vi på klockan för att bli insläppta, men ingen öppnade!! Ringde många gånger...helt tyst! Till slut tog vi oss in till akutmottagningen och bad dom om hjälp att låsa upp hissen som leder till förlossningen. Dom två sköterskerna blev helt till sej och tog mej under varsin arm och skällde sedan lite på personalen att dom inte öppnat för oss. Hur som helst så blev det fart på dom när vi kom in, dom försökte få ner mej i en rullstol men jag blev jättesur och snäste att jag minsann kunde gå själv!!
Efter undersökning fick jag veta att jag var öppen sex centimeter och om jag ville ha epidural var det bråttom. Just då var lustgasen min räddare i nöden, precis som med Felicias förlossning och eftersom jag kom ihåg att epiduralen varit bra då ville jag ha en nu med.
Denna gången tog den lite för bra dessvärre...
Hade nästan inte ont alls och stog upp med en "gåstol" och skrattade och pratade skit med personalen. Det lustiga var att barnmorskan och jag var lika gamla och hade gemensamma kompisar och undersköterskan är gift med min kusins mans storebror. Där stog jag och sög i mej lustgas för fulla muggar, inte för att det gjorde ont utan för att det blev så mycket roligare, haha.
Stog så ända tills det var dags att börja krysta, då fick jag halvligga ner i sängen. Eftersom epiduralen inte hjälper vid krystvärkarna började det göra riktigt ont igen... Minns att jag tänkte att: Hur jäkla dum får man vara!! Hur kan jag utsätta mej för det här igen? Lärde jag mej inget förra gången?!
Eftersom jag inte kände krystvärkarna utan bara trycket neråt och smärtan när man blir "helt uttöjd" och bebisen trycker på, så fick barnmorskan säga till mej varje gång det var dags att krysta. Jag tog i för kung och fosterland, men kände inte så bra och det drog ut på tiden. Till slut kom huvudet ut, men fastnade där. Isabell hade sin hand knuten bredvid huvudet och därför blev det extra trångt. Hennes hjärljud gick ner och helt plötsligt var där en massa folk. Insåg att nu måste bebisen ut och gjorde en ordentlig kraftansträngning och med lite hjälp från barnmorskan kom så lilla Bellan ut klockan 14.46, 3270 gram och 51 cm lång.
Lycka! Och plötsligt blev jag påmind om varför jag gjorde det igen! Vad är lite smärta jämfört med en alldeles underbar liten bebis?

Måste lägga till ett litet tack till Niklas som var ett underbart stöd under hela förlossningen! Tänk vad mycket det gör att bara ha någon bredvid sej :) Och trots att han innan tvekade på om han skulle klara av att vara med klippte han stolt navelsträngen :)

Jaa, det var mina förlossningsberättelser. Tänker inte skicka in dom till Alltombarn.se eller nån annan sida heller för den delen som många gör,  men jag kan dela dom med er :)

Ojojoj...



Vi kan väl säga så här: Jag är INTE speciellt road av fotboll, inte ens när det är VM-kval och Niklas hoppar upp och ner, tar sej för pannan, skriker så att Felicia börjar fnissa hysteriskt och bär sej allmänt åt som en fåntratt...
MEN...om jag ska hitta någon anledning till att ändå se på spektaklet får det bli Majstorovic... :)
0-0 är väl helt okej...återstår att se hur vi klarar oss mot danskarna.

Nu blir det sängen här, har varit uppe alldeles försent i dag.

Natti natti


Bilden är lånad från afonbladet.se

En timme för jorden

Mellan klockan 20.30 och 21.30 ska vi släcka lampor, radio TV och allt annat som drivs med ström. Det är nämligen earth hour 2009.

I Köpenhamn pågår ett klimatmöte och det är för att sända ett meddelande om vad som behövs göras som vi ska göra detta.
Det är för att på så sätt spara på miljön och det är många som hänger på! Ett exempel är att MTG släcker ner sin radio produktion, lugna favoriter, rix mm. Ett annat exempel är att dom släcker ner Globen i Stockholm.

Och det är inte bara i Sverige som vi gör detta utan det har blivit en rörelse som finns över HELA världen!.

På skansen i Stockholm har MTG radio ordnat en akustisk konsert med tex Måns Zelmerlöw och A camp.

Så höj mysfaktorn hemma och ta en timme med stearinljus mellan 20.30 till 21.30


Mustig sjömansbiff

Här lägger du allt i en gryta, smidigt va! Servera med sallad.

Ingredienser:
500 g magert nötkött
3 gula lökar
2 tsk flytande margarin
2 dl hett vatten
12 potatisar
2 tsk salt
2 krm peppar
1 flaska 33 cl, mörkt lättöl eller buljong
persilja

Gör så här:
1. Skär köttet i ca 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Hetta upp margarinet i en fettsnål stekpanna och bryn köttskivorna och löken. Vispa ur stekpannan med det heta vattnet och ta vara på skyn.

2. Skala och skär potatisen i ganska tjocka skivor. Varva potatis, lök och kött i en gryta eller ugnssäker form. Underst och överst ska det vara potatis. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll över stekskyn samt öl eller buljong.

3. Tillagar du rätten i kastrull på spisen så sjud under lock på svag värme 45 min. Tillagningen tar lika lång tid i ugnssäker form i ugnen som ska vara på 200 grader.

Tips: Om du vill förbereda en stund innan går det alldeles utmärkt. Skär köttet i skivor och lägg i en påse i kylen. Likadant med löken. Potatisen däremot blir brun om du låter den ligga, men om du lägger den skivade potatisen i vatten håller den sej fin.

Sådär, Husmanskost på viktväktarvis, enkelt och gott :)

Lycka till!

Smalmat

Jag har tidigare fått förfrågningar om recept på smalmat och lovat att lägga ut några recept. Det är inte alltid helt lätt att laga "smalmat" och många gånger tror jag att vi tänker oss att det är knöligare än det egentligen är.
Faktum är att om man vill hålla sin vikt, men ändå kunna unna sej ett par glas vin till helgen, lite godis ibland och kanske en fika så är det inga problem om man tänker på att äta rätt mat. Sen är vi alla olika och vissa måste kämpa mer än andra! Se till att få daglig motion, det behövs inte mycket. Kanske kan du cykla till jobbet? Vet att det är svårt när man ska hinna lämna och hämta på skola/dagis, men kanske kan du i alla fall parkera bilen en bit från jobbet och därmed få en promenad på både morgonen och eftermiddagen? Åker du buss är det bara att kliva av en hållplats eller ett par innan och gå sista biten.
Eller varför inte ta en promenad på lunchen?
Promenader är annars nåt som barnen kan följa med på. Sätt små barn i barnvagn och har du lite större kan dom cykla bredvid.
Sätt inte för höga mål, utan realistiska och se till att unna dej en belöning när du nåt ditt mål. Ha gärna ett delmål på vägen så känns inte ditt "riktiga" mål lika långt bort.
Oavsett om det gäller att gå ner i vikt, motionera mera, prestera bättre på ditt jobb, få bättre ordning på ekonomin eller något annat, så kan du klara det! Tänk positivt, sätt realistiska mål, unna dej belöningar och skulle du misslyckas en dag är det bara att ta nya tag dagen efter. Misstag gör alla! Men det gäller att kämpa på och inte ge upp och inse att ingen är per fekt.

Nu kommer det snart ett husmanskostrecept från Viktväktarna. Håll till godo :)

Tänk om jag hade en liten, liten apa



Får man vara så här söt?
Om det är nåt husdjur (förutom hund då) som jag skulle vilja ha, så är det en apa.
 

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Grattis Magnus och Annika till vinsten i Lets Dance!
Helt klart värdiga vinnare och hela familjens favoriter :)





Bilden är lånad från [Lets Dance bloggen]

Tacos och rödtjut

Nu har det blivit dags för familjemys här och hela familjen är samlad, tänka sej :)
På menyn står det Tacos och till det blir det ett glas rött (eller två).
En flaska Terreno Chianti Classico...hoppas den smakar gott!



Sen blir det Lets Dance final!! Det får ni inte missa.
Här håller vi tummarna för starka MAGNUS!
HEJJA HEJJA!



[Här] kan du läsa Magnus och Annikas Lets Dance blogg!

Blombud :)




Den här fina buketten kom ett blombud med för en liten stund sen.
Den var från mamma till mej och Felicia. En uppmuntran till mej och ett krya på dej till Felicia :)
Tack snälla mamma!!!

Flux och Flux junior

I dag kom grejjerna från Buzzador på posten! Skoj :)
En stor av varje och 12 små att dela ut till andra.
Bara att sätta igång och leta efter barnfamiljer med barn över sex år som vill testa :)









Stackars sjuklingen...



Det blev inget besök hos gammelfarfar i dag tyvärr. Stackars Felicia har nu nästan 40 graders feber och bara ligger...
Tycker så synd om henne och önskar jag kunde fått det i stället! Hon orkar inte ens pyssla med skojiga lådan...hon har nämnt den ett par gånger, men inte orkat mer än så.
Typsikt att hon ska bli sjuk till helgen, men om man ska tänka positivt så missar hon ju inte nåt i skolan. Och dessutom är det inte så värst lockande att bege sej ut i snöyran. Vart har våren gömt sej??

Kommunikation

Blir alltid lika förvånad över hur svårt det är att nå fram med information till skolan. Att nå Felicias fröken är nära på omöjligt och ibland behöver man faktiskt prata med henne! Likaså som jag skrivit förut, när man ska hämta händer det titt som tätt att ingen vet var hon är. Någon tror att hon är i matsalen, en annan tror att hon är på musiklek och ytterligare någon tror sej nyligen ha sett henne leka utomhus. Skrämmande är bara förnamnet!
Nu ringde Felicias pappa för en stund sen och undrade var Felicia är eftersom dom ringt från skolan och undrat. Fråga 1: Varför ringer dom inte till mej? Dom vet att Felicia är hos mej den här veckan. Fråga 2: Varför lyssnar dom inte av sin telefonsvarare för sjukanmälan som jag lämnade ett meddelande på 07.35 i morse? Vad är då vitsen med att ha en telefonsvarere för sjukanmälan?

Nu är vi i alla fall mätta här, för min del blev det Baguett med skinka, ost, paprika och gurka. MUMS!! Till det kaffe och Tropisk juice och ägg.
Niklas åt samma, fast utan kaffe då...
Isabell åt välling och lite ägg, hon gillar verkligen kokta ägg men jag vågar inte ge henne för mycket...smörgås ville hon inte ha.
Så vad valde sjuklinge Felicia då? Joo...Tropisk juice och honungsmelon!

Liten sjukling

Felicia klagade på huvudvärk när hon vaknade i dag. Hon kom och kröp ner bredvid mej i sängen och jag tyckte hon kändes så himla varm... Fram med tempen och visst hade hon feber, 39.3 grader.
Nu ligger hon nerbäddad i soffan och tittar på barnkanalen. Blir väl lite skojiga lådan i dag då, om hon orkar.

Vi som skulle åkt till gammelfarfar i dag, typiskt! Jag får se om jag kan komma iväg dit själv en sväng...

Niklas ska åka iväg till affären strax och köpa frukost och eftersom Felicia är sjuk får hon välja precis vad hon vill ha.
Får väl se vad hon väljer :)
Jag själv känner för nåt riktigt gott...äter alltid mörkt bröd numera och är duktig, men i dag känner jag för vitt bröd.
Kanske en baguett med skinka, ost, paprika och gurka...och ägg! Och naturligtvis kaffe!

God morgon till er allihop, hoppas ni får en riktigt bra dag :)

Citron och Citronita...

Här går smurfarna för fulla muggar och Bellan hoppar upp och ner som en tok! Så fort musiken slutar rynkar hon ihop sitt lilla huvud och börjar gnälla...bara att stå ut med ännu ett par smurfsånger...

Visst, jag gillar smurfarna, men till en viss gräns!

Felicia är på ridning och till hennes lycka följde morfar med i dag. Hon har länge pratat om att hon vill att han ska följa med och titta, så nu är hon nöjd :) Han skjutsar dessutom hem henne så jag slipper flytta min tjocka rumpa från soffan.
Lyckligtvis löste det sej förut så hon fick skjuts hem från skolan och slapp missa sin kära ridning.

Sitter och funderar över ett erbjudande från Buzzador... Om man kommer med får man välja mellan ett vip-pass och vara med som vip-publik eller ett crew-pass och hjälpa till bakom kameran på inspelningen av Aschberg och Fylkings program. Dom vandrar mellan Ystad till Haparanda till förmån för kampen mot Sveriges vanligaste cancerform, prostatacancer. Varje söndag kl. 19.00 sänder TV8 från olika orter efter vägen och lördagen den 4/4 spelar dom in i Norrköping.
Skulle vara skitskoj att hjälpa till bakom kameran!! Problemet är bara att jag inte har nån lust att ge mej iväg till Norrköping på lördagskvällen...och Niklas vill som vanligt inte följa med.
Har velat ett par dagar nu eftersom jag tycker det skulle vara så skoj, men det som talar emot är som sagt att ta sej till Norrköping.
Får väl fundera en stund till...men det lutar åt att jag tackar nej ändå.

Jag kommer ju hur som helst snart få hem en del grejjer från Buzzador, så jag får väl nöja mej med det :)

Lanza - för ditt hår


Neem plant silk serum ger ungdomlig gnistrande glans och gör håret mjukt och silkeslent

Måste tipsa er om en alldeles underbar produkt från Lanza. Köpte den sist jag var hos frissan och numera känns mitt hår som silke... :) Mitt bästa köp på länge måste jag säga.

Denna otroliga formula innehåller rikligt med ytterst reparerande och naturliga glansförhöjande ingredienser, som ger en fantastisk lyster utan att tynga håret. Extraktet från det legendariska nimträdet har blandats med hyaluronsyra för att ge en sammetsmjuk känsla. Det gör att håret känns silkeslent och glänser av ungdomlig lyster.

Själv använder jag den i torrt hår innan jag plattångar det, men det är precis lika bra i fuktigt hår innan du fönar. Du fönar håret tort 55 % snabbare med Silk serum i håret.


Vill du testa hittar du den hos välsorterade frisörer eller [HÄR]


Ska det va så svårt?

Vaknade på ett strålande humör i dag, som tur var. När jag kom upp blev jag genast lite småsur! Vi har en bilbarnstol till Isabell som Niklas flyttar mellan bilarna beroende på vem som ska vara hemma med Isabell när den andra jobbar. Själv tycker jag att vi ska köpa en bilbarnstol till, men det är han för snål för. Jag klarar nämligen inte av att montera in den i bilen!! Fattar inte varför, men just den här modellen är helt sinnessjukt svårt att sätta in i bilen. Jag och granntanten stog en gång och försökte få dit den när Niklas åkt iväg till Örebro och glömt montera in den i bilen. Vi höll på i 40 min och ändå vällte hela stolen när jag hade åkt en liten bit :(
Nu jobbade jag i går och då har Niklas haft stolen i sin bil och i dag har han åkt till Stockholm. Tror ni han satte in bilbarnstolen i min bil så jag kan åka och hämta Felicia i skolan? Näääääääääää! Den står i vardagsrummet!

Dessutom stank det här hemma när jag kom hem i går kväll, luktade gammal tennishall...Visade sej vara ett däck som Niklas släpat in...hallå...när blev mitt hem en verkstad?
Han lovade ta ut det till garaget innan han åkte nu på morgonen, men det står kvar i köket...och luktar skit.

Himla tur att jag är på ett sånt strålande humör, inte mycket kan förstöra det och min småtjurighet går nog snart över :)

Du Niklas...blommor gillar jag...tex rosor och tulpaner!!!

Haremsbyxor

Är det bara jag som inte ser tjusningen med dessa byxor? Överallt i affärerna finns dom, men jag vet ingen som faktiskt köpt sej ett par. Jag skulle deffenitivt aldrig sätta på mej ett par i alla fall... Vem vill ha nåt som fladdrar mellan benen?? Och inte är dom snygga heller! Får lite Mc Hammer känsla...någon som kommer ihåg honom? :)
Eller är det jag som är helt ute?



Bilden är lånad från laredoute.se

Mat!!

Sitter på jobbet och har lite rast. Just nu skulle jag ge mycket för en våffla...har flera timmar kvar till lunch och jag är jättehungrig!!
En banan och en clementin gjorde inte mycket nytta för min hunger tyvärr...
Inte heller dom två smörgåsarna jag åt till frukost.

Jag vill ha mat! OCH en våffla... :)

Vet ni vad det är för dag i dag?



Våffeldagen!!

Eftersom jag jobbar från 12.00 till 22.00 hinns det inte med nån våffla för min del tyvärr.
Men det finns ju inget som säger att jag inte kan äta det i morgon..... :)

Trevlig dag till er allesamman!

Nyklippta Felicia




Tyvärr syns inte dom svarta slingorna (sprayfärg som går att tvätta ur) och glittret på kortet.
Höjdpunkten hos frissan, när hon sprayar i färg :)
Visst blev hon fin? :)

Slöisar

Ojojoj vad vi har slöat i dag Isabell och jag...inte gjort ett dugg hittils...
Har bestämt mej för att jobba i morgon, mår mycket bättre nu och jag hoppas det håller i sej! Dock är jag supertrött, så det blir väl inte många knop gjorda i dag.
Ska iväg och hämta Felicia snart eftersom hon ska iväg till frissan. Har ni tur kanske ni får se ett kort på henne sen, beror på vad hon är på för humör :)

Sen ska vi hem till mamma och pappa och äta mat. Alltid lika skönt att slippa laga mat själv :)
Mamma ville visst att Felicia skulle titta i nya Linus&Lotta katalogen och se om där fanns något hon ville ha.

Nu måste jag ta hand om Bellan här...hon är på ett rysligt humör...  Snorig som bara den är hon, så det är nog en förkylning på gång igen.


Hörs lite senare


Hoho i natten...

Kan inte sova... Rummet förvandlas till en discokula så fort jag lägger mej ner och jag befinner mej I KULAN!
Är attans trött på det här nu och min egen tanke kring yrseln är att det är mitt urlåga blodtryck som spökar. Fast jag tänker testa sjukgymnasten och ge läkarna på Öron en chans...man vet ju aldrig.

Tanken slog mej förut att jag har haft problem med yrsel väldigt länge...det har bara inte varit så påtagligt förut. Visst har jag varit yrslig till och från, främst på morgonen och jag får ofta ligga kvar lite extra innan jag sätter mej upp.
Kommer ihåg att jag ofta var väldigt yr på morgnarna när jag arbetade på mitt förra jobb. På slutet åkte jag alltid taxi till jobbet på morgonen (såååå skönt!!), men innan det tog jag bussen. Blev då tvungen att byta buss inne i stan och väldigt ofta när jag väntade på nästa buss så kom yrseln. Minns framför allt en gång då jag kände att det var riktigt illa... Gick in i en tobaksaffär för att be om ett glas vatten och tanten som jobbade där inne såg ut som om hon sett ett spöke. Jag var säkerligen kritvit i ansiktet (jaaa, värre än normalt, jag är ju en blekfis). Hur som helst så fick hon ner mej på en pall och gick iväg för att hämta vatten, sen minns jag inte mer förrens jag vaknade upp på golvet och två ambulans killar stod böjda över mej. Tydligen hade jag svimmat och åkt framåt och därmed slagit huvudet i kassadisken. Förutom att jag drog på mej en lätt hjärnskakning och var en aning groggy var det ingen fara med mej. Fick åka in till akuten och stanna kvar för observation, men eftersom dom inte hittade nåt konstigt rann det ut i sanden.

Det kom jag att tänka på nu, mitt i natten. Ibland är man bra konstig :)

Dessutom har jag gjort nåt, alldeles nyss, som jag inte gjort på väldigt länge...jag vräkte i mej en hel dubbel Brejk...
Niklas, om du läser det här: Jag lovar att köpa en ny åt dej!

Gott var det i alla fall! Ska ge sängen ett försök till...ska ju snart upp igen och jag behöver verkligen min sömn.

Natti natti och håll tummarna för att jag lyckas somna...


Buzzador

Min kusin Jennie har flera gånger pratat om att hon är Buzzador och jag har lika många gånger tänkt att det verkar intressant. Men först nu (hon har pratat om det i flera år) så har jag registrerat mej och även fått mitt första "uppdrag"
Man får testa olika produkter och tjänster helt utan kostnad! Bra va?

Varför inte registrera dej du med?! Om du följer den här länken [BUZZADOR] så framgår det att det är jag som bjudit in dej. Mitt användarnamn som Buzzador är MissNorpan.

Om du vill veta mer innan du bestämmer dej kan du följa länken här [BUZZADOR INFO]

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.


Jag är supernöjd och du har inget att förlora, så bli en Buzzador på Buzzador.com du med :)


Fundering...

Sitter och funderar över om det kan vara dags för någon tävling här...
Mjaa...tål att tänkas på...håll utkik så ska vi väl se om vi inte kan få till nåt :)

Inte mycket klokare...

Efter diverse tester är jag dessvärre inte mycket klokare... För det första hade jag extremt lågt blodtryck, men det har alltid varit väldigt lågt på mej. Sen är jag väldigt stel i nacke, axlar och rygg och det kan enligt läkaren vara en anledning till yrseln. Han rådde mej därför att gå till en sjukgymnast. En annan tanke är att det är något med balansen och ev kristaller i örat och för att kunna få svar på det fick jag en remiss till öron. Men han vet ingenting säkert och därför är det bara att vänta och se...
Har blivit lite bättre och det är skönt att det går åt rätt håll i alla fall. Önskan om att läkaren skulle trycka på en knapp och yrseln försvinna gick inte i uppfyllelse! :)
Hur som helst så kunde han utesluta att det är något allvarligt och det är väldigt skönt!
Han beklagade att han tyvärr inte kan göra så mycket mer, det är bara att vänta och se. Visst...jag hade faktiskt inte förväntat mej att dom skulle kunna hjälpa mej, bara önskade att det skulle vara så.

Ringer sjukgymnasten och väntar på remissen och under tiden får jag göra det bästa av situationen.
Börjar med att lägga mej i ett varmt bad och bara slappnar av!

Äntligen

Det lönar sej att vara ihärdig...nu har jag fått en tid till vårdcentralen i dag. Skönt!
Passade på att väga mej nu också innan frukosten och vågen står på....73 kg! Glömde ju helt bort att väga mej i går, söndag. Så jag får lägga in vikten i dag i stället.
Alltså står jag kvar på samma vikt som förra söndagen! Är nöjd med det eftersom jag var duktig första delen av veckan, men den senare delen unnat mej en del "godsaker". Har kört lite "tycka synd om mej själv" och tyckt att om jag ska ligga här och vara yr kan jag åtmistonde få äta en munk, lite choklad osv.

Nu är det en månad sedan jag började försöka gå ner i vikt och så här har det sett ut sedan starten:

Söndag 22/2: Startvikt 77.2 kg
Söndag 1/3: 74.4 kg
Söndag 8/3: 74.4 kg  
Söndag 15/3: 73 kg
Söndag 22/3 73 kg

Så 4.2 kg på en månad... är väl halvnöjd med det resultatet... Blir i snitt ca 1 kg per vecka och det känns otroligt lite!
Får väl ha som mål att denna månad slå viktnedgången från förra månaden :)

Trevlig dag

I dag har jag trotsat yrseln och varit ute för första gången sedan i torsdags. Vi var hembjudna till min farbror Lasse och Kerstin på mat och det var jätte trevligt! Supergod mat och så tittade vi på en massa kort, mest från förr. Kort på mina föräldrar när dom var unga, kort på mej och mina syskon och övriga släkten bland annat.
Var alldeles matt i kroppen när jag kom hem och har legat i sängen/soffan sen dess...undrar verkligen vad det är som händer med mej...
Ska sova strax och ringa vårdcentralen så fort dom öppnar i morgon bitti, för nu ska jag baske mej ha en tid!

Sov nu så gott, det ska jag göra.

Behöver lite uppmuntran...



Och den här bilden får mej alltid på bra humör :)
Det finns förmodligen fler än jag som behöver uppmuntran så därför är leendet till den som behöver.

Fortfarandy yr

Hm...fortfarande yr...måste göra allting sakta och det gungar till så fort jag vrider på huvudet...
I morgon är det jag som ringer vårdcentralen och kräver att få komma!! Helt sjukt om jag ska behöva vänta tills på onsdag! :(

Tack till Polarn o Pyret



Nu har flickornas fina skjortor kommit! Fort gick det, paketet kom redan i torsdags men jag har inte kunnat hämta det. Så i dag hämtade sambon paketet och mamma Sofie är jättenöjd!!
Dom skickade även med en liten P.O.P kanin, tack för det! :)

Vågar du uppgradera från flickvän till hustru?

Bästa IT helpdesk,

Förra året uppgraderade jag från Flickvän 7.0 till Hustru 1.0.
Så fort jag hade installerat programmet märkte jag att det började kräva att jag skulle installera Barn 1.1, 1.2 och 1.3. Det tog en massa tid och krävde en massa resurser. Det stod det inget om i programspecifikationen. Dessutom installerade sig Hustru 1.0 i alla andra program och dyker upp så fort jag startar datorn och övervakar alla mina aktiviteter.

Gamla program som Pokerafton 10.3, Fyllefest 3.5 och Söndagsfotboll 5.0 fungerar inte längre. När jag försöker starta dem får jag felmeddelandet: 'Du har utfört en otillåten aktivitet. Stäng genast ner alla program som inte stöds av Hustru 1.0 !'

Det är omöjligt att hålla Hustru 1.0 i bakgrunden medan jag Försöker köra några av mina favoritprogram. Jag har funderat på att återgå till Flickvän 7.0, men jag kan inte ens avinstallera Hustru 1.0. Kan ni hjälpa mig? Tack på förhand!


'Frustrerad och förvirrad'


Svar från Helpdesk,


Bäste Frustrerad och förvirrad, Problemet du beskriver är mycket vanligt och många klagar över samma sak. Orsaken till problemet är ett grundläggande missförstånd. Hustru 1.0 är inte, som många män tror, ett nytto- och underhållningsprogram, utan ett operativsystem som är designat för att styra allt.

Att försöka gå tillbaka till Flickvän 7.0 när Hustru 1.0 är installerat är dömt att misslyckas. Några har försökt med att installera Flickvän 8.0eller Hustru 2.0, men det har slutat med att de fått fler problem än vad de hade med Hustru 1.0.

Vi rekommenderar att du behåller Hustru 1.0 och försöker göra det bästa av situationen, samt att du eventuellt läser hela kapitel 6 i manualen 'Vanliga programfel'. Datorn kommer att fungera perfekt så länge du tar ansvar för alla systemfel, oavsett vem som har förorsakat dem. Det räcker med att du skriver: / FÖRLÅT, så återvänder styrsystemet till normaltillståndet. Hustru 1.0 är ett storartat program som dock kräver ett visst mått av underhåll.

Du kan försöka med att köpa tilläggsprogram för att öka funktionaliteten. Vi rekommenderar Blommor 2.1, Choklad 5.3 eller i extremfall mjukvarupaketet Päls 2000.

Vi avråder å det bestämdaste från att installera Älskarinna i kortkort 3.3 eftersom detta program inte stöds av Hustru 1.0 och kommer att resultera i att Hustru 1.0 avinstallerar sig själv och därmed avlägsnar 50 % av systemresurserna. Älskarinna i kortkort 3.3 kräver själv stora systemresurser, som inte finns kvar efter det att Hustru 1.0 har avinstallerat sig själv.

Vänligen Helpdesk

Jackpott??

Ligger i soffan och följer måltipset...vågar man hoppas på jackpott??


Kristaller?

Yrseln blev än värre sent i natt och det tog ett bra tag innan jag lyckades somna. Och i morse var den fortfarande kvar...
Precis som Cilla skrev i en kommentar och funderar på om det kan vara kristaller i öronen, det funderar jag på med.
Dom nämnde på vårdcentralen att det kan vara det, men VARFÖR måste jag då vänta ända till onsdag?? Okej om dom inte hade någon tid i fredags, men kan jag inte få komma på måndag då?
Yrskalle är jag i vanliga fall, så varför spä på med yrsel också?? :)

Solen skiner och Niklas och Isabell har begett sej ut...jag vill med gå ut!! Men i stället ligger jag här i soffan och vågar inte vrida på huvudet. Önskar jag hade massor av pengar och kunde ha egen privatläkare!
Då skulle alla mina närmaste också få gå till honom och helt slippa ifrån landstinget.

Lyckligtvis köpte jag fina vita tulpaner till Niklas för ett par dagar sen och dom kan jag nu ligga och titta på. Så får jag i alla fall lite vårkänsla även om jag sitter "inspärrad".

Hoppas ni andra passar på att njuta riktigt ordentligt av solen!

Hejja Magnus!

Naturligtvis kom yrseln tillbaka precis efter att jag skrev att jag mådde bättre... Man ska inte ta ut något i förskott.
Men ont krut förgås inte så lätt så jag hankar mej fram :)

Så hur blev maten nu då??
Joo...det blev gott! Inte jätte, jätte gott, men gott.
Nästa gång ska jag göra om receptet lite, på "mitt" sätt.

Vill du testa kycklingrätten gör du så här:

Strimla/skär kycklingfilé i små bitar och lägg i en ugnssäker form.
Salta och peppra.
Hacka en hel vitlök och strö över kycklingen samt smula över en buljongtärning.
Häll över grädde och ev creme fraische och strö till sist över ost.
Grädda ca 30 min i 175 grader och servera med Tagliatell och sallad.

Vill du hellre testa på "mitt" sätt gör du så här:

Strimla/skär kycklingfilé i små bitar och lägg i en ugnssäker form.
Salta och peppra.
Hacka 4-5 klyftor vitlök och strö över kycklingen samt smula över en buljongtärning.
Hacka och bryn färska champinjoner, paprika och bacon. Blanda sedan ihop med kycklingen i formen.
Häll över grädde och ev creme fraische och strö till sist över ost.
Grädda ca 30 min i 175 grader och servera med Tagliatell och sallad.

Lycka till!

Nu ska jag hejja på Magnus i Lets Dance :)


Upp med hakan...

Nu börjar jag äntligen känna mej som en människa igen och det är så skönt :)
Är över en timme sen nu som jag kände mej yr, hoppas hoppas jag kan jobba i morgon... Har ingen lust att förlora tusentals kronor bara för att ingen läkare klarar av att hjälpa mej.
Vårdcentralen är jättebra om man behöver en influensaspruta, har vrickat en fot eller har hösnuva tex, men i övrigt verkar dom inte veta ett dugg om hur man botar eller diagnostiserar olika sjukdomar.

Börjar allvarligt bli rädd för att det ska vara något allvarligt... Det är INTE normalt att få så ont i magen att man svimmar och det är INTE normalt att bli yr så fort man vrider på huvudet!
Ska muntra upp mej med en eller ett par omgångar Bingo på Svenska Spel, det brukar få mej på gott humör :)

Har börjat skriva ner Isabells förlossningsberättelse och den är snart klar, så vilken dag som helst får ni ta del av den. Felicia tyckte det var jätteskoj att läsa sin historia. Fast hon ska inte ha egna barn säger hon bestämt! Hon har fått veta hur det går till och det var då hon bestämde sej. Aldrig att hon tänker göra nånting så äckligt!! Hahaha

Nu är det snart matdags här och i kväll blir det en kycklingrätt jag blivit tipsad om på jobbet. Återstår att se hur det smakar men jag hoppas det blir mumsigt. En HEL hackad vitlök ska det vara i...
Får väl återkomma och berätta hur det smakade :)


Svenska sjukvården är skit!

Seriöst, vart är vi påväg? Har väl aldrig haft jättehögt förtroende för sjukvården, men nu är det snart så lågt att det inte kan sjunka lägre...
Har blivit felbehandlad, inte behandlad alls, nonchalerad, bortglömd osv.
I morse när jag vaknade var jag jätte yr. Hela rummet snurrade så fort jag försökte röra huvudet så det blev till att ligga kvar. När det kändes bättre gick jag in för att ta en dusch. Helt plötsligt börjar hela badrummet snurra runt och jag fick sätta mej ner i badkaret. När "attacken" släppt och jag duschat klart började jag i stället må jätte illa och började kräkas.
Sen efter det har jag varit yr till och från hela dagen. Värst är det när jag vrider på huvudet då är det som att åka karusell. Jag är inte "småyr" utan hela rummet snurrar runt.

Ringde då till vårdcentralen på förmiddagen eftersom jag vill ha en tid för undersökning. Har haft såhär förut och då inte fått någon direkt hjälp och inga undersökningar gjordes. Däremot sa hon att jag skulle återkomma om det blev värre. NU är det värre!
Men då får jag prata med en sköterska, som i sin tur måste prata med en läkare, som sedan utan att ha pratat med mej tycker att jag kan komma på undersökning onsdag nästa vecka.

Kan man inte kräva hjälp av sjukvården? Jag kan inte köra bil när jag är yr, alltså kan jag inte ta mej till jobbet. Jag kan inte jobba när jag är yr och värst av allt, jag vågar inte vara själv med barnen pga rädslan för att svimma.

Vad krävs egentligen för att få adekvat hjälp? Om någon vet om nån bra privatläkare så snälla ge mej numret.
Betalar gärna för att få hjälp, för det verkar vara enda sättet att få komma till en bra läkare nuförtiden.

Snart sovdags...

Har haft en lugn och mysig kväll med en inte alltför glad Isabell... Hon har varit jättekinkig så till slut gav jag henne en panodil, märkte att tempen började stiga. Inga mer sprutor nu på ett tag tack!

I morgon är det dags att jobba igen, lär väl få en himla massa samtal efter inslaget i PLUS i kväll så bäst att vara utvilad.
Är inte hemma förrens 21.00 i morgon kväll och på lördag klockan 08.00 ska jag vara tillbaka...kanske skulle ta med min tandborste och övernatta?? Eller nääääääääää!

Nu ska jag kramas lite med Niklas som kommit tillbaka hem från Örebro, sen blir det natti natti för min del.

Hoppas ni alla får en riktigt god natt ni med.

Gungeligung

Det blev ingen promenad, däremot en tur till lekparken. Ojojoj vad Bellan skrattade, högt och hjärtligt :)
Hon har inte varit på toppen humör i dag, förmodligen pga sprutorna och hon var riktigt sur här hemma.

En SUR Bellan...



Hon fortsatte tjura ända tills hon satt i gungan, då blev hon så glad så!

En GLAD Bellan!



Och så gjorde hon självklart den berömda O-minen...Bellan special.

O-minen!



Tur att det behövs så lite för att ändra ett hemskt humör! :)


Solen skiner

Vad härligt!! :)

Isabell sover nu middag, hon somnade i bilen på väg hem och verkar helt färdig så jag låter henne ligga kvar i vagnen.
Vi har varit på BVC nu på morgonen och tagit två sprutor...helt okej att vara trött då... Blev en hel del tårar och mamma Sofie hade som vanligt svårt att hålla sina egna tårar tillbaka :( Det är ju så att man önskar att man kunde ta smärtan själv...för visst gör det lite ont att ta sprutor... Hon fick en i varje lår samtidigt och var jätteduktig, men när vaccinet sprutades in förvandlades munnen till ett stort hål och tårarna började rinna :(
Vi har valt till en extra spruta, Prenevar. Det är ett vaccin som skyddar mot Pneumokocker, en bakterie som är en av dom vanligaste orsakerna till baktriell infektion. Den orsakar bland annat övre luftvägsinfektioner, öroninfektioner och så kallad invasiv pneumokocksjukdom. Den invasiva sjukdomen visar sej oftast som lunginflammation, hjärnhinneinflammation eller blodförgiftning, med stor risk för bestående komplikationer och död. Den beräknade förekomsten av invasiv pneumokocksjukdom i Sverige är ca 1200 fall / år. Och den högsta förekomsten ses bland barn under två år och personer över 65 år.

Det här vaccinet skyddar mot ca 75 % av invasiva pneumokockinfektioner hos små barn och eftersom det är få biverkningar tyckte vi båda att det var värt det. Vi får nämligen betala dom tre vaccinationsdoserna själva eftersom det inte ingick i det allmänna vaccinationsprogrammet när Isabell föddes. Så 650 kr dom första två sprutorna och i dag fick jag betala 750 kr...
Tycker vad jag tycker om att vi ska betala själva, men det håller jag för mej själv! Det är hur som helst värt pengarna!

Vi vägde och mätte såklart också, ca 10.6 kg och 78,2 cm har "lillpluttan" blivit.... Än en gång, VAR TOG MIN BEBIS VÄGEN?? Det går alldeles för fort...

Efteråt tog vi en sväng till Ica och handlade lite mat och nu har jag precis fått i mej lite lunch. Väntar på att Bellan ska vakna så hon får i sej lite mat hon med. Sen får det allt bli en promenad i solen....ska bli så härligt!! :)

Har du ånk?

Jag vet att många redan har läst det här, men det stämmer in så himla bra... Det är i alla fall Sofie i ett nötskal!


Verkar detta bekant?

Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK
(Åldersbetingad Nedsättning av Korttidsminnet).

Så här visade sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till
garaget upptäcker jag posten i hallen.
Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig
själv. Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i pappersinsamlingen
och märker att den behöver tömmas.

Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet
och bestämmer mig för att tömma pappersinsamlingen först.
Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till
återvinningsstationen kan jag lika gärna posta svarsblanketten.
Men då behöver jag en penna.

Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit
och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja
leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla
på skrivbordet.. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen
På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på
bänken.

Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.
Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen.
Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag
vattna blommorna Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med
vatten..

Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt
den på köksbordet. Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen,
men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.

Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna
blommorna.

Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag
lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta reda på en trasa. Så går
jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har
inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken,
blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta
fjärkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning
om var jag lagt bilnycklarna.

Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är
förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och
jag är helt FÄRDIG. Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag
ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail.

Ledig...

Känns inte som man är ledig när man har en 1 åring hemma...
Hon far fram som en liten tornado här och välter, river, klänger....med andra ord så är hon överallt!
Och när hon inte får som hon vill slänger hon sej raklång ner, med huvudet mot golvet, och bankar, skriker och blir JÄTTEARG!!
Var kommer det humöret ifrån?? *visslar*
Hm...jooo...jag har ju visserligen ett himla temperament...även om det är få som tror det. Dom flesta upplever mej som väldigt lugn och en tjej som sällan/aldrig brusar upp...
Ni skulle bara veta! Hahaha
Hur som helst så försöker jag städa här hemma, men det går sådär. När jag plockar upp saker från golvet är Isabell strax där och river ner det igen...
När jag tar fram dammsugaren rycker hon ur sladden...och så vidare.
Tror jag får ta tag i allt här hemma en dag när jag är helt själv!


Kanske ska ta ett bad med Bellan...det tycker hon är skoj och samtidigt kan hon inte riva ner nåt :)


Är vi svenskar för bortskämda?

Läste i går i aftonbladet om en tjej som ska "försöka" leva på existensminimum och undrar om det går. Klart det går!
Man får helt enkelt anpassa sej, man har inget val om man sitter i den situationen. Jag har haft jobb där jag nätt och jämt klarat mej på min lön, men på nåt sätt måste det gå.
Nu har jag lyckats få ett bra jobb, där jag trivs och tjänar helt okej, men det har inte alltid varit så.
På många ungdomar i dag verkar det som att dom ska ha ett bra jobb direkt! Det går absolut inte att börja på ett mindre roligt jobb och arbeta sej uppåt. Varför har det blivit så? För det finns jobb, det vet jag! Problemet är att dom inte duger åt alla...
Man går igenom olika faser i livet och så ska det väl vara?
Vissa föds med silversked i munnen och vi andra får jobba hårt för att komma nånvart. Tänk om ingen behövde anstränga sej, då skulle vi inte uppskatta saker lika mycket...

Jag är nöjd med det mesta i mitt liv just nu, visst skulle jag gärna bo i ett stort hus...med pool, bastu...kanske en relaxavdelning...ett gym... Vore helt okej att ha en "butler"....kanske en privat strand också!
Men som sagt, jag trivs med det mesta ändå, fast jag inte har det :)


Jobb, jobb

Japp, nu sitter jag på jobbet och knapprar på datorn så tangenterna nästan lossnar :)
Ville bara tala om att jag är på ett strålande humör i dag!! :)
Nyklippt, nyslingad, nyfärgade och noppde ögonbryn och uppepå det ett alldeles strålande kanonbra humör.

I dag leker livet :)

Budget

I dag har jag inte direkt varit flitig här, det kan jag inte påstå...
Största delen har gått åt till att se över våra inkomster kontra utgifter, inget roligt! Vi har båda kommit fram till att vi haft helt orimliga utgifter, så nu blir det ändring på torpet! Efter en hel del prat fram och tillbaka är vi väl rätt nöjda båda två och allt har gåtts igenom. Tror det är vettigt att göra det emellanåt faktiskt, oavsett man tycker man behöver eller inte.
Hur som helst så har vi lyckts sänka utgifterna en hel del, bara genom att se över våra utgifter och göra vissa justeringar. Bra va? :)
En månadsbudget är inte helt fel, bättre att spara pengar än att lägga det på strunt... ni vet saker som ställs in ett skåp och glöms bort...eller kläder som hänger kvar i garderoben ett halvår senare med prislappen kvar. Urdumt!

I morgon ska jag jobba, så jag lär nog lägga mej rätt skapligt. Inget skoj alls att sitta på jobbet och se ut som ett ufo...haha.

Lovar att bli mer flitig under onsdag och torsdag, då är jag nämligen LEDIG! :)

Kram från en trött Sofie

P.O.P på nätet



Ni har väl inte missat att Polarn O Pyret har öppnat e-butik?
P.O.P tokig som jag är har jag redan "provshoppat" såklart :)

Och det bästa av allt, mamma betalade :D
Tack mamma och pappa för att flickorna fick varsin jättefin skjorta!


Dom kommer bli så söta, så söta. Felicia älskar när hon och Isabell kan ha likadana kläder.
Eftersom det skiljer 7 år mellan dom är det inte alltid så lätt att hitta....

Just nu i Mars är det fri frakt och det finns av avdelning med "lanseringserbjudanden", så gillar du P.O.P är det bara att klicka [ HÄR] för att börja shoppa!



Bilderna lånade från P.O.P´s hemsida

Delade meningar...

Det verkar vara lite delade meningar (som alltid) vad gäller Melodifestivalen. Ska jag vara ärlig tycker jag det kan kvitta om vi har det kvar eller inte. Vill inte vara negativ, men det var mycket bättre förr!
Nu är det en massa krångliga regler och man ska rösta 500 (en aning överdrivet) gånger per deltävling...
Dessutom har vi ingen chans att vinna eftersom vi inte har tillräckligt många grannländer som röstar på oss, som tex många av dom Östeuropeiska länderna har.
Lite trist att det har blivit så och framför allt tycker jag det är roligare om alla länder sjunger på SITT språk...fast jag förstår att Finnländarna inte tycker det....hehe.

Nåja, det är iaf skoj att titta på alla tjusiga kläder, sminkningar och fina håruppsättningar! Det är alltid nåt :)

På tal om håruppsättning...i morgon ska jag till frissan och klippa och slinga...spännande! Skulle va skoj att testa nåt nytt, men det är jag nog för feg för... Men vem vet, kanske "djävulen" flyger i mej i morgon och jag åker därifrån med nåt nytt och fräscht....

Nu är det sängen som gäller, har fortfarande lite molande värk och den tänker jag sova bort. Om inte annat tänker jag intala mej själv att den inte finns längre, så det så!

Natti natti

Hur går det då med viktnedgången?

Joo, då är det ju söndag igen och dags att ställa sej på vågen....

Så här ligger det till:      

Söndag 22/2: Startvikt 77.2 kg
Söndag 1/3: 74.4 kg
Söndag: 8/3: 74.4 kg
Söndag: 15/3: 73 kg

Total viktnedgång sen starten den 22/2 är alltså: 4.2 kg

Det måste jag ju vara nöjd med :)

Nu återstår ca 13 kg som ska väck innan jag når mitt mål och 8 kg innan jag når mitt delmål.
Måste fundera ut nåt bra att unna mej när jag nått mitt delmål samt mitt mål.... Den där resan kanske? :D

OBS!!!

Måste göra ett förtydligande!! Vad gäller annonsen "Hur gammal blir du?" Ett test man kan göra på levlangre.se, så är det INTE min annons. Den tillhör Blogg.se och jag kan alltså inte ta bort den. OM du vill göra testet vill jag göra dej uppmärksam på att det kostar pengar, närmare bestämt 249 kronor. Det är VÄLDIGT lätt att missa att testet faktiskt kostar pengar och en av mina vänner har tyvärr redan fått betala för detta test.

Det är synd att en annons framstår som gratis och att man ska behöva leta sej till att det kostar pengar. Men som jag skrev kan jag inte ta bort den eftersom det inte är jag som lagt ut den. Hoppas det inte är fler som råkat göra testet!

// Sofie

Lite ledsen...

är jag i dag...
I gårkväll fick jag helt plötsligt jätteont i magen. Visst, min IBS gör att jag ofta har ont, men det här var något utöver det vanliga... Så här illa har det inte varit på flera år och jag hoppades slippa fler sån "anfall".  En smärta som är nästintill ohanterbar och till det ett rejält illamående. Till slut blir det så att kroppen inte klarar mer och jag fick ett tryck över bröstet och det känns som jag knappt kan andas. Samtidigt blir jag alldeles kallsvettig och börjar kasta av mej alla kläder...
Till slut svimmade jag.
I dag har jag fortfarande ont och känner mej alldeles utpumpad, så nåt jobb blev det inte. Verkligen avskyr att vara hemma från jobbet, det känns inte alls kul :(

Mitt ljus i mörkret är studien jag är med i, hoppas så mycket att det kan ge någonting! Har fått ny tid för MR-röntgen och bokat upp flera hypnosbehandlingar. Kanske, kanske kan jag få bukt med det här snart?

Det får bli en lugn dag i dag helt enkelt.

Vad ska man säga...



Malena "Ärenman" (ernman)....kunde vi inte bättre än så?
Näää...tacka vet jag Sarah Dawn Finer! Det är i alla fall en riktigt bra låt som ger åtminstonde mej rysningar av välbehag!

Godnatt!

Lördag

Meningen var att vi skulle ta med barnen till invigningen av nya Coop butiken här i Linköping...
Men eftersom det var låååång kö för att komma in och dom just när vi kom släppte dom inte ens in fler för tillfället valde vi att låta bli! Inte sjutton köar jag för att komma in i en matbutik... Visst hade det varit skoj för barnen med godisregn, clowner popcorn och karusell...men det kommer fler gånger.

I stället åkte vi en tur till Tornby och handlade mat och lite annat till kaninen och handlade det vi behövde på Maxi. Sen bar det iväg till mamma och pappa för att lämna av Isabell. Vi andre tre skulle nämligen bowla! Första omgången vann jag!!! Viktigt det där, haha. Men andra vet jag inte vad som hände...Niklas vann stort! Fast det var skoj och Felicia var jätteduktig. Dessutom smällde hon i sej en helt påse lördagsgodis under tiden, bara det är ju värt en applåd...

I morgon börjar jag jobba klockan 08.00 så det blir tidigt isäng i kväll, men Melodifestivalen hinns med först! Måste ju se vad för spektakel vi ska skicka iväg i år??!

Nu håller jag på med maten, fläskfilégryta...blir nog jättegott. Blir ett lite osammanhängande inlägg känner jag, men det får ni ta. Ni vill väl inte att vi ska äta bränd fläskfilé? :)

Ha nu en riktigt mysig lördagskväll alla därute!

Starköl på McDonalds??

Är det bara jag som tycker att det är helt sinnessjukt? McDonalds är FRÄMST för barnen, där ska inte serveras nån alkohol...
Vissa saker gör mej helt enkelt väldigt arg!

Sibylla?

I kväll hände en rätt roliga grej...skrattar fortfarande när jag blir påmind om det, haha.
Vi bestämde oss för att köpa hem mat eftersom det blev lite struligt i kväll. Niklas kom inte till Linköping förrens strax före 19.00 och då hämtade han Felicia från kalaset. Vi bestämde att han skulle hämta mat från Sibylla och han bad mej smsa telenumret dit...
Stressade runt här och letade snabbt fram numret på hitta.se, men annat kom emellan så jag missade att messa Niklas. Naturligtvis kom ett sms från honom i stället där han påminde mej. Messade iväg numret och fortsatte med det jag höll på med.
Så ringer Niklas och är rätt sur...då visar det sej att jag gett honom numret till en privatperson som heter Sibylla och hon hade blivit väldigt frågande när Niklas ville beställa en Lövbit med mos av henne....hahaha.

Så kan det gå när man stressar...ytterligare en påminnelse till mej om att stressa ner :D

Meeen dåååå!

Lägenheten vi skulle titta på i dag har någon annan fått...utan att vi ens fick titta på den :(
Känns rätt tröstlöst just nu måste jag säga...får väl sy ihop 10 tält och ställa upp i skogen...så blir vi grannar med Skogsmulle :)

Sitter just nu och försöker lugna ner mej  efter lite turbulens här hemma! Niklas är i Örebro och jag fick naturligtvis jätteont i magen, just i dag! Fixade inte att hämta Felicia i skolan, så pappa gjorde det efter att han slutat jobba. Så långt allt frid och fröjd...
Men så säger Felicia att hon ju ska på kalas i dag klockan 17.00. VA??? Fasen...det har jag ju helt glömt bort!! Inte ens köpt paket eftersom vi fick reda på kalaset så sent (Felicia var sjuk när dom fick inbjudningen) och jag jobbat onsdag och torsdag...
Fick ringa pappa igen och han fick komma tillbaka, så nu har dom åkt iväg till Fenomenmagasinet och hon blir bara ca 20 min försenad... Och vad har hon med till Melker i present? Joo...vi hittade en liten fin låda och i den la vi ner 100 kr, så får han köpa vad han vill. Bättre än inget i alla fall!

Jag kan helt enkelt inte jobba, då faller allt ihop som ett dåligt korthus...

Jaja, det ordnade sej ju till slut i alla fall! Ska köpa hem lite olika paket som passar bra till kalas, då behöver det inte bli panik!
Får se fram emot i morgon då vi ska bowla i stället, förhoppningsvis har Niklas en dålig dag, så jag får vinna...haha.

Hejdå...



Åhh...önskar så innerligt att jag kunde säga Hejdå Sverige för ett par veckor...
Har surfat runt lite och kikat på olika resor...herregud vad jag är sugen på att sticka iväg!
Hade JAG fått bestämma hade vi bokat en resa för längesen, men bromsklossen (läs Niklas) får aldrig tummen ur och kan bestämma/boka nåt...
Funderar starkt på att resa själv med barnen, det kanske inte är så dumt? Visst är det trevligare och mysigare om hela familjen åker, men risken är att vi då aldrig kommer iväg nånstans...

Ska kika runt lite till och se vad jag hittar. Kommer jobba fram tom 25/6, så resan får bli efter det. Nästa problem: Bromsklossen VÄGRAR resa på sommaren... och jag börjar jobba igen i september...

Förslag på hur jag kan tvinga, hota, muta honom??

Tröttmössa...

Känns som nån öppnat upp mitt huvud och hält i ett par kilo cement... Är totalt slut och dödstrött!  Har nu gjort upp ett schema med vår planerare på jobbet och det känns väldigt bra måste jag säga. Det har både för och nackdelar att jobba som jag gjort sedan september 2008. Eftersom jag varit och är mammaledig har jag hoppat in när det behövts och det gör det rätt ofta... Har jobbat mellan 25-50 % och det är ju inte så mycket, men det blir helt fel att aldrig kunna planera och "alltid" vara tillgänglig. Men samtidigt skönt med så mycket ledigt :)

Men...nu blir det lite ändring på det! Enligt mitt schema kommer jobba ca 60 % from 1:a april tom sista juni och då vet jag i förväg när jag ska jobba. Sen vet jag inte hur det blir i juli och augusti...tar förmodligen helt mamma ledigt då och börjar jobba igen i september. Är rätt skönt att kunna styra lite själv just nu, jag ska ju jobba minst 35 år till i mitt liv, så det är nog inte helt fel att njuta lite nu :)

Nu blir det nog sängen snart...vet att klockan bara är drygt nio på kvällen, men det känns som den skulle vara mitt i natten...


Förlossningsberättelse

Tänk vad lustigt det är...hur olika personer kan uppleva samma sak så oerhört olika. Visst, vi kvinnor har olika förutsättningar för en förlossning, olika kroppsbyggnad tex. Älskar att läsa andras berättelser om hur deras förlossningar varit! Och hur ont det än gör, så glömmer man! Visst är det konstigt? Men även tur...annars hade det inte fötts många barn här i världen :D

Tänkte berätta hur just mina förlossningar varit, börjar med Felicia.

Den 13 Januari 2001 var vi hemma hos mamma och pappa och firade mammas födelsedag. Vi hade skojat lite om det innan, att bebisen inte fick komma den 13:e eftersom det är roligare med en "egen" födelsedag. Den 10:e fyller Felicias farmor, så det var inte heller något bra datum. Förlossningen var beräknad till den 4:e Januari så risken fanns ju att vi skulle "lyckas" pricka in ett av dom datumen. Senare på kvällen började jag få lite ont och Micke och jag skojade om att den lilla kanske skulle komma den 13:e ändå. Sov inte mycket den natten eftersom det bara gjorde ondare och ondare och vid ca 04.00 på morgonen ringde jag förlossningen och sa att nu måste jag få komma, det gjorde SÅ ont! Barnmorskan frågade hur länge det var mellan värkarna och jag svarade: Ca 30 min. Hon skrattade lite och sa att: När det verkligen är på gång, då känner du det! Hör av dej när det är fem minuter mellan värkarna.
Jaha, tänkte jag, ska det göra ÄNNU ondare??

Tillbringade närmsta timmen med att ligga i sängen och vrida mej fram och tillbaka... Sen gick det fort, för vid klockan sex var det bara fem minuter mellan värkarna!
Strax före sju på morgonen var vi framme på förlossningen och blev mötta av en barnmorska. Jag hade inte kunnat gå på profylaxkursen eftersom jag legat inlagd på sjukhus då, hade kraftiga förvärkar och risken för förtidig förlossning var stor. Jag fick sprutor som skulle "hämma" värkarna och tabletter som skulle utveckla bebisens lungor (tror jag det var i alla fall) om det nu skulle komma förtidigt.
Hur som helst så ville en läkare skicka hem mej eftersom hon trodde det skulle ta lång tid. Men som tur var fanns där en underbar undersköterska som övertalade läkaren att jag skulle få vara kvar, här blir det barn i eftermiddag, sa hon bestämt!

Efter att dom tagit hål så fostervattnet rann ut började jag få olidligt ont och fick därför epidural (ryggmärgsbedövning).
Då stannade värkarbetet av och dom fick ge mej värstimulerande dropp. Felicias pappa gick iväg för att äta och ringa till våra föräldrar och tala om var vi var. Det var helt okej med mej, trodde det skulle ta lång tid. Men helt plötsligt efter att en barnmorska kollat hur mycket öppen jag var säger hon: Nu är det dags att börja krysta!
Neeej, skrek jag, det går inte för Micke är inte här!! Hon log mot mej och sa att det är inte så mycket att göra åt, har bebisen bestämt sej för att komma ut, då gör den det!
Lyckligtvis kom Micke in precis då och kunde stödja mej, vilket jag behövde. Kommer ihåg att han hela tiden strök mej över håret och sa att jag var så duktig, kallade mej för gumman... Jag blev GALEN! Ville inte höra att jag var duktig, inte bli kallad gumman eller att någon skulle ta på mej! Stackarn visste inte riktigt vad han skulle göra, men det hjälpe så bra att han bara var där.
Klockan 12.54 kom så Felicia ut, 3340 gram och 50 cm lång, vilken känsla!! Helt plötsligt var smärtan som bortblåst och jag kände direkt att jag kunde tänka mej att föda igen. Mycket av smärtan berodde nog på att jag delvis var rädd. Eftersom det var första barnet visste jag inte hur det skulle kännas och var orolig för att något skulle gå snett.

När Isabell föddes hade jag en annan trygghet och upplevde inte alls smärtan som lika påtaglig, men den berättelsen kommer senare :)

Vad pigg jag är...

INTE!!
Det märks att jag blivit "bortskämt" med att slippa gå upp tidigt...när klockan ringer 06.30 är jag knappt vid medvetande...
Har fortfarande inte vaknat till fastän det är trekvart sen jag gick upp. Frågan är om jag ska gå runt som en zombie hela dagen?
Bara att gilla läget dock eftersom Felicia måste till skolan och jag till jobbet!

Tidiga morgnar är helt enkelt inte min grej!

Många bäckar små...



5469 steg blev det i dag, alltid är det nåt
Måste säga att det var betydligt roligare att gå med stegräknaren :)

Bättre sent än aldrig

Eftersom jag är en typisk "varför göra i dag, det jag kan göra i morgon" människa så har min nya stegräknare fått ligga i sin kartong ända tills i dag.
Men nu ska den baske mej invigas, bara jag hittar en liten stjärnskruvmejsel... Vet inte var den gömt sej.
Sen tänkte jag klä på Isabell och ta en promenad till skolan för att hämta Felicia. Hon lär inte bli glad över att behöva gå hem, men hon behöver röra på sej hon med! Sist hon fick gå hem från skolan föll kommentaren: Men MAMMA! Jag har faktiskt ingen tjock mage som jag behöver "gå" bort!

Tack för den! Barn är bra söta... haha.

Nu är det inte så fasligt långt till skolan faktiskt, ca 2,5 km, så det klarar hon. Och jag får iaf en promenad på 5 kilometer...bättre än inget!

Velig som få...

Oj vad jag velar just nu... Det jag velar om är lägenheten så klart! Efter att ha bott  fyra personer i en trea på 78 kvadrat så kan jag säga att psykbrytet är nära! I nästan 1 ½ år har vi letat och letat och tittat på olika alternativ. Vi har bjudit på ett hus, en bostadsrätt och tittat på snart fyra olika hyresrätter. Hus är inget alternativ, det har vi kommit fram till båda två. Dels för att vi inte kan ta så stora lån, men framför allt för att ingen av oss är särskilt händig eller ens har lust med att sköta om ett hus med allt vad det innebär. Då återstår bostadsrätt eller hyresrätt. Bostadsrätterna i området där vi bor är på tok för dyra och vi kan inte flytta var som helst eftersom Felicia inte på några villkor ska behöva byta skola. Där är jag stenhård! Det har dykt upp ett fåtal bostadsrätter som varit intressanta, men som i slutänden stuckit iväg rejält i pris. Sååå...då är det hyresrätterna kvar...

Vi älskar båda två den fina lägenheten vi tittade på, men känner samtidigt att det nästan är löjligt att betala nära 11000 i hyra per månad. Varför ska det behöva vara så dyrt? Mitt förtroende för Linköpings största hyresvärd Stångåstaden är väl inte det bästa måste jag säga. Nu har vi i stället fått upp ögonen för en annan lägenhet med "bara" 8600 kr i hyra i stället. Problemet är att Stångåstaden går efter köpoäng och köpoängen ökar ju längre man bott i sin lägenhet. Eftersom vi knappt bott i den här lägenheten i tre år har vi inte så många poäng. Det innebär att det är nästan omöjligt att få tag i nån av dom mest attraktiva lägenheterna och vi råkar bo i just ett sånt område :(

Så Gud, om du nu finns (vilket jag vet att du inte gör, men man kan ju alltid chansa), låt mej få vinna på Lotto... Det behöver inte vara mycket pengar, bara lite lagom sådär...så vi kan köpa en bostadsrätt....

AMEN

Dagens dilemma...

Lägenheten var jättefin!! Mycket finare än jag vågat hoppas på... En STOR nackdel är att det är en hyresrätt med en hyra på nästan 11000....pengar som med andra ord bara slängs i sjön... Visserligen kan man köpa loss den, men då till den nätta summan på ca 2,5 miljoner kr.... och då har man fortfarande hyra på 8000 kr / månad.
Vi ska ev titta på en lägenhet till innan vi bestämmer oss, men jag gillar känslan av att ha något alldeles nytt och fräscht, där INGEN annan bott...
Jaha, får väl anse detta som dagens i-lands problem....

Har för övrigt fått en intressant kommentar från Michael på mitt inlägg om dödsstraff. Kan hålla med om att det blir ett "moment 22" när det blir okej för staten att "döda", men inte för oss övriga i samhället. Problemet är som jag ser det vår otroliga slapphet vad gäller straff över huvud taget. Har man en man (jaaa, det är oftast män) som mördat, våldtagit etc, varför ska han då släppas ut i samhället och gå runt som en tickande bomb? Ge honom livstids fängelse och låt honom sitta där, eller som jag tycker, ett dödsstraff. Men livstid i Sverige är inte livstid och därför är han snart ute och kan fortsätta förstöra livet för andra människor. Det här problemet är jättesvårt att komma tillrätta med och dom som har makten (våra politiker) är alldeles för slappa!


I dag gäller det...

Klockan tre ska vi kolla på lägenheten/radhuset... blir det flytt eller inte.....
Spännande!

Skrattfnatt

Säger bara en sak: Mia och Klara, ni är bäst!! :D


För eller emot dödsstraff?

Jag är fullt medveten om att en del tycker jag har rätt extrema åsikter ibland. Men anledningen till det tror jag bottnar mycket i att jag håller starkt på "rätt och fel". Här i jantelagens Sverige får man inte tycka och tänka det man vill, man får heller inte sticka ut från "den stora massan".
På senare tid upplever jag att det har börjat gå rejält utför här i Sverige. Det är bränder hit och dit, det är demonstrationer som urartar, det är stenkastning mm.mm, listan kan göras lång! Men vad händer med alla dessa människor som inte kan sköta sej?? Spelar ingen roll för mej om det är utlänningar eller svenskar, vi ska ALLA behandla varandra och vårat samhälle med respekt och vara ödmjuka för att vi i grund och botten har det väldigt bra här. Straffen för såväl små som grova brott måste höjas!

Om mina barn orsakar skadegörelse är det min plikt som förälder att betala detta, inte samtliga skattebetalare. Har jag inga pengar får jag betala av, på ett eller annat sätt. Är mina barn myndiga är det som själva som ska betala. MEN samhället ska INTE på nåt sätt belastas. Jag vill inte att mina skattepengar går till förstörelse som andra gjort, håll rent framför din egen dörr, jätteenkelt.

Vidare är jag för dödsstraff och jag vet att många är oense med mej där. Men det får inte användas för lättvindigt utan det ska finnas synnerligen starka skäl. Grova brottslingar som återfaller i brott, där det utom allt rimligt tvivel är helt säkert att det är dom som utfört gärningen, varför ska dom få leva? Varför ska dom få förstöra livet för en massa andra människor gång på gång?
Våldtäktsmän, pedofiler, mördare.... Om man vet att man förbrukat sin rätt att leva om man misshandlar eller våldför sej på ett barn kanske man tänker till lite? Eller så skiter man i vilket och får då ta sitt straff. Om en man våldtar en kvinna: 1, se till att han aldrig kan genomföra ett samlag igen, 2, ger han sej på en kvinna/man på annat sätt, jaa..då har han bevisat att han INTE kan bete sej i ett civiliserat samhälle och har inte här att göra.

Jag kan inte och kommer aldrig förstå hur någon kan göra ett barn illa! Det finns inga förmildrande omständigheter, inga ursäkter och det går aldrig att förlåta en så feg och hemsk handling. Jag har sett så många barn som farit illa att jag till slut var tvungen att sluta som övervakare, vilket jag var i över tre år. Jag hade gärna fortsatt om det fanns någon chans för oss övervakare att få ventilera och få hjälp att bearbeta det vi ser och får vara med om, men det finns inte. Det enda som finns är en stor slapphet från samhällets sida.

Enligt statistik från brottsförebyggande rådet ökar antalet polisanmälda fall av barnmisshandel kraftigt.
1738 fall av misshandel av barn upp till sex år anmäldes mellan januari och november förra året. Det är 24 procent mer än samma period året före...
Oftast sker våld mot små barn -under sex år-, inom familjen. När det handlar om äldre barn sker en stor del av dom anmälda fallen i skolmiljö. (källa BRÅ)

När ska våra politiker ta tag i problemet med ökad brottslighet?? Inför strängare straff och se för guds skull till att skydda våra barn, samhällets framtid!


Vikt och sånt tjafs...

Jaha, då var det söndag igen...kan säga att jag inte gått ner ett dugg, men inte heller gått upp nåt. Är nöjd med det med tanke på att jag ätit smörgåstårta, druckit ett par glas vin, ätit en semla och knappt rört på mej alls, hehe. Står kvar på exakt samma vikt som förra söndagen och det känns väl helt okej. Nu är det ny vecka snart och då får jag anstränga mej mer helt enkelt.

Annars händer inte så mycket i dag, ska till mamma och pappa en sväng och sen tänkte jag faktiskt rensa lite här hemma. Vi har för mycket saker! Jag vet om det och har rensat många gånger förut, men har så svårt att göra mej av med saker...
Hur många skålar tex behöver man egentligen? Knappast så många som jag har ... Men jag tycker ju om ALLA och dom passar vid olika tillfällen...
Nåja, den här gången ska rensas ordentligt och faktum är att många saker skulle jag inte ens sakna, för jag vet knappt att jag har dom!
Hur som helst så avskyr jag när det står saker överallt, jag vill ha rent och fräsch med stora ytor...
Återstår att se vad som rensas bort, ni kanske får se lite sen :)

Kommer ni ihåg Slinky?





Minns att vi hade en sån på landet hos farmor och farfar. Den brukade vi barn leka med i trappen och det var lika skoj varje gång :)
Har inte sett någon Slinky på väldigt länge och tyckte det var riktigt kul att "springa på" den på nätet.
Nu har vi ju ingen trapp hos oss, tyvärr...
MEN om vi flyttar kommer vi få det och då ska jag inhandla en till barnen, rätt fantastisk att man kan ha så skoj med 30 meter skruvad ståltråd  :D

Du hittar den hos CoolStuff under kategorin "retro" och för att komma dit behöver du bara klicka på annonsen från CoolStuff längst ner i inlägget.


Bilderna är lånade från CoolStuff

Sjukvården...

Egentligen var det tänkt att vi skulle gått ut och ätit i gårkväll, men vi bestämde oss för att vänta med det och köpa hem mat i stället. Redan på eftermiddagen började jag få ont i magen och sen satt det i hela kvällen. Inte nån idé att slänga ut pengar på restaurang när magen krånglar...

Låg nu på morgonen och tänkte på hur alla turer varit kring min mage...måste säga att sjukvården i Sverige skrämmer mej lite. Fick diagnosen IBS för ca 11 år sen och då visste läkarna knappt vad det var för någonting. Pga att det inte finns nåt botemedel får man inte gå hos någon speciallist utan slussas ut till sin vårdcentral. Inget ont om läkarna där, men dom kan LITE om VÄLDIGT MYCKET. Dvs dom gav mej en medicin som hjälper för stunden och lindrar besvären lite (vissa perioder hjälper den inte alls) och sen är det tack och hej!
Hörde sen inte ett ord från "min" läkare, inget uppföljningsbesök, ingen information om studier eller nya mediciner. Inga tips och råd om vad jag kan göra för att "må så bra som möjligt".

Eftersom jag kämpade mycket själv fick jag chansen att träffa en väldigt duktig läkare på sjukhuset som just då höll på med en studie kring IBS. Hon var jätteduktig och specialist på magtarm. Tyvärr fick jag ju bara träffa henne medans studien pågick och sen blev jag hänvisad till vårdcentralen igen. Eftersom "min" läkare alltid var extremt stressad och aldrig lyssnade på mej slutade det med att jag helt enkelt struntade i att försöka må bättre och "accepterade mitt öde".
Nu efter många år blev jag som jag skrivit tidigare kontaktad av samma läkare från mag/tarm som jag tidigare träffade iom studien och nu är jag med i en ny studie. Har gott hopp om att det ska ge någonting och att jag förhoppningsvis kan leva "ett normalt" liv utan att strunta i många saker pga rädsla för att få så ont att jag ska tuppa av.
Det har hänt många gånger, det börjar med att värken stegras och till slut har jag så ont att kroppen inte klarar mer och jag tuppar av.
Har sökt akut vid ett par av dessa tillfällen och alltid möts av arrogans och oförståelse och framför allt okunnighet.
En av dom värsta gångerna var i Stockholm. Jag tuppade av och slog huvudet i ett badkar och fick åka in akut. Huvudet klarade sej bra, men jag hade så ont i magen att jag bara grät.
Efter att ha legat på akuten i fyra!! timmar kom en stressad läkare in, klämde lite på magen, vänder sej om och säger: Ta ett par panodil mot smärtan och sök din vårdcentral på måndag! Sen försvann han ut lika fort som han kommit in.
Ringde vårdcentralen som säger att "min" läkare har semester och att jag inte kan få en tid förrens om två veckor. Efter det har jag inte brytt mej om att kontakta vårdcentralen om min mage och läkaren har inte heller kontaktat mej för att göra någon uppföljning. Det är ca 7 år sen...

Ett par gånger har jag fått åka in akut till sjukhuset, en gång tom med ambulans efter att ha haft så ont i magen att jag inte tog mej ur sängen på hela dagen. Felicia som då var ca 4 år gjorde frukost åt mej och satt bredvid mej i sängen och "tog hand om mej". Ska det behöva vara så?? När ambulansen till slut kom kröp jag över golvet för att öppna och på akuten fick jag vänta sju!!? timmar. Ambulanskillarna (som var jättebra på alla vis) lämnade mej på akuten med orden: Någon kommer snart att ta hand om dej. Låg där på en brits och kastade mej fram och tillbaka av smärta och tårarna rann, men ingen kom! Efter ett bra tag, kanske 30-40 minuter kom en farbror fram och frågade hur det var fatt? Han ropade på personalen och sa att: Flickan här har jätteont, varför hjälper ni henne inte? DÅ kom en sköterska fram och körde in mej på ett rum, det rummet där jag blev liggandes med svåra smärtor i sju timmar... Fick inte äta eller dricka förrens läkaren undersökt mej och när jag frågade NÄR läkaren skulle komma fick jag höra att: Han kommer när han har tid! Det fattar jag med att han gör, men UNGEFÄR NÄR är det? Hur som helst "trodde" dom att det var maginfluensa trots mina protester att jag känner igen mina besvär och jag talade om att jag hade en tarmsjukdom. Efter undersökningen blev jag utkastad mitt i natten, dom behövde min plats. Som tur var kunde pappa hämta mej, annars hade jag fått ta en taxi, utan skor och jacka, mitt i natten.

Letade länge efter en bra privatläkare men hittade ingen för vuxna här i Linköping. Dom har en jätteduktig i Stockholm, men det kostar mycket pengar att åka fram och tillbaka dit.
Varför har det blivit så i Sverige att man måste vara döende för att få hjälp? Och var på vägen tappar läkarna sin empati?
Visst, det finns en del bra läkare, men dom blir tyvärr allt mer sällsynta...i alla fall dom jag mött.

Tänk om jag haft massor med pengar och kunnat "köpa" mej in i gräddfilen...tror knappast kungafamiljen och direktör Von Förmögen behöver bandlas på det här sättet.

Omröstning

Förresten...ni glömmer väl inte bort att rösta? I vänsterspalten lägger ni eran röst på vad NI tycker jag ska skriva om här på bloggen. Det har trillat en lite röster, men fortsätt att rösta på. Snart tas omröstningen bort och då kommer jag presentera resultatet.

Ha nu en riktigt trevlig kväll!!

Kram från Sofie

Slappt...

I dag har det varit en riktig slappisdag! Det enda jag gjort är att lämna Felicias läxbok i skolan, köpt en filt och lite fler värmeljus och tittat på madrass till Felicia. Felicias säng är extremt hård och hon vill inte sova där...har testat att sova där själv och jag förstår henne, den är stenhård!! Har köpt ny bäddmadrass men det gjorde ingen skillnad alls. Åkte så iväg till IKEA och där fick jag veta att jag kan köpa hur många bäddmadrasser jag vill, det spelar ingen roll. Eftersom hon har en ribbotten och en rätt hård madrass ovanpå den så gör inte en bäddmadrass någon direkt skillnad. Måste därför ta bort ribborna och köpa en annan madrass...ca 1400 spänn... Jaja, värre saker har väl hänt, bara att betala och LE! :)
Köpte ingen madrass i dag men ska åka iväg senare i helgen och fixa, Felicia måste ju såklart sova skönt!

På vägen hem köpte vi med oss mat från Sukothai...kanongott!! Var tvungen att fråga kusin Jennie var det låg, för jag hade ingen aning.
Nu blir det Lets Dance...jag tycker inte det är nåt vidare, men Niklas vill gärna se och vad gör man inte för husfriden? Haha...

Daniel Westling och Jokern i Batman...

Har dom möjligtvis samma mamma?


Fint farväl

Nu har jag kommit hem efter farmors begravning. Måste säga att det blev jätte, jätte fint! En hel del tårar naturligtvis, men det blev en bra dag med ett fint farväl och om farmor såg oss tror jag hon var väldigt nöjd.
Dom hade gjort så vackert i kapellet och det kändes väldigt stillsamt och lugnt.
Som handblommor hade dom valt röda rosor och vit syren, röda rosor står ju för kärlek och vit syren för Jag glömmer dej aldrig. På kistan fanns en stor bukett med röda nejlikor och på blomsterspråk betyder just röd nejlika: Du är mitt allt, jag älskar bara dej.
Även om jag inte är speciellt troende så känner jag alltid ett stort lugn inom mej när jag är i en kyrka/kapell. Jag kan slappna av där och känna en trygghet... Självklart vill jag tro att det finns nåt mer efter döden, någonting fint och bra! Vad vet jag inte, men jag hoppas och tror att dom nära man mister får man efter sin död träffa igen, på nått sätt, någonstans. Brukar läsa en hel del om ämnet och har flera gånger, skrivet av olika personer, läst samma sak, nämligen att man  efter sin död stannar kvar på jorden och är med på sin egen begravning för att ta ett sista farväl av sina nära och kära. Därefter lämnar man jordelivet och återförenas med sina redan döda släktingar. Det sägs även att man inom en släkt följs åt och återföds inom samma familj/släkt. Fast då ser familjebanden olika ut, tex kan ett par som varit mor och dotter i ett liv återfödas som systrar i nästa. Vet inte riktigt vad jag själv tror, men något efter detta DET tror jag på.

Efter begravningen åkte vi hem till faster Gittan och farbror Janne och pratade, åt smörgåstårta och fikade. Det var skönt att få tillfälle att umgås lite efteråt och ett bra avslut på dagen. Jag tror det kändes bra även för farfar, i alla fall så bra det nu kan kännas och att han också blev nöjd med begravningen.

Sov nu så gott lilla farmor, jag saknar dej!


Begravning

I dag är det dags för farmors begravning. Just nu känns det väldigt vemodigt och konstigt....Hon har ju alltid funnits! Hoppas och tror att begravningen blir jättefin och det viktigaste är väl ändå att vara ett stöd för farfar. Det är trots allt allra jobbigast för honom. Nu måste jag sätta fart, ska in till stan och köpa en klänning till Isabell...var säker på att jag hade en fin hon kunde ha på sej, men den var för liten... Dumma jag som provar i sista sekunden...




Nattsudd

Nåja, det är väl inte natt än, men sent på kvällen i alla fall. Har precis kommit hem från jobbet och måste säga att det var riktigt trevligt att jobba lite igen. Det är jätteskönt att vara mammaledig, men riktigt skoj dom gånger jag jobbar :) Nu ska jag passa på att umgås lite med Niklas, vi har knappt setts dom senaste dagarna.
Behöver ladda batterierna lite inför i morgon då det är dags för farmors begravning. Känns jättejobbigt just nu...hoppas det känns bättre efteråt.

Får se när jag har tid och ork att skriva i morgon...

Ta hand om er alla!

Flytta

I dag har jag ÄNTLIGEN fått ett erbjudande om bostad som passar oss! Det är nyproducerade radhus och på planlösningen ser det jättefint ut! Det är ungefär samma avstånd för Felicia till skolan och det är 105 kvadrat i stället för 79 som vi har nu. Den enda nackdelen är priset...men jag känner att det är värt det eftersom jag snart blir totalt kokko i huvudet av att bo 4 personer i en trea. Det är saker överallt och man kan inte smita undan utan "kliver" på någon så fort man vänder sej. Dessutom börjar Isabell bli så pass stor att det är viktigt att hon får eget rum. Vill inte gärna att hon vänjer sej vid att sova hos oss...OM vi flyttar så kommer hon vara ca 1½ år när inflyttningen är och då bör hon faktiskt vänja sej vid att sova i eget rum.
Jaa, vi får väl se hur det blir...ska åka iväg och titta på ett visningshus i nästa vecka...spännande!

Nu ska jag försöka få i mej lite frukost och sen bär det iväg till jobbet. Har inte lunch förrens mellan 16.00 till 17.00 så det gäller att äta en rejäl frukost, får hoppa bantningsdryck i dag.

Ha en riktigt trevlig dag alla därute!

Gud vad spännande!!!!!



Det är väldigt sällan jag tittar på TV och jag brukar akta mej för att bli "beroende" av någon serie. Anledningen är att helt enkelt inte har tid att sitta framför dumburken. Men Desperate House Wifes kan jag bara inte få nog av!
Kastade mej över almanackan direkt när säsongens första avsnitt var slut och kikade efter så jag inte jobbar nästa tisdag.
Gissa vad...jag är LEDIG då :)

Jag riktigt längtar tills nästa tisdag!

Nu blir det sängen snart för mej, jobbardag i morgon...Lär inte bli många inlägg här då tyvärr eftersom jag jobbar mellan 12.12 till 22.12....

Natti natti

Dagens gråt

Ibland är livet så ofattbart orättvist... Kika på det här klippet från youtube: 

 http://www.youtube.com/watch?v=9W42qczXqsI&feature=related

Jaa, det blev i alla fall dagens gråt för min del, lilla, lilla stumpan...

Alla människor är lika värda, glöm aldrig det!

Vill du läsa mer om Juliana kommer du till hemsidan [HÄR]


Victoria & Daniel = söndertjatat?

Tycker ni som jag att det räcker nu? Pressen gottar sej i deras förlovning och det är baksidan av myntet som offentlig person. Men nu räcker det! Det blir lite tragiskt att allt dom gör slås upp jättestort och ska diskutteras in i minsta detalj. Varje artikel som skrivs i aftonbladet/expressen genererar massor med kommentarer från svenska folket. En del önskar dom lycka till, andra är uppenbart avundssjuka och en hel del är emot hela monarkin. JAG tycker att kungafamiljen har spelat ut sin roll, nu är det dags för något nytt, mer modernt. Och kan dom inte anpassa sej efter att saker och ting förändras allt eftersom tiden går, då kan dom stiga ner från tronen. Jag kan tänka mej att den äldre generationen (där både kungen och drottningen ingår) har svårt att "hänga med" i utvecklingen och har svårt att modernisera sej. Snälla kungen, stig av tronen och lämna över till Vickan nu när du blir pensionär. Vi behöver inte en mossig regent som håller stenhårt på gamla traditioner och seder, vi behöver nytänkande!

Mammalivets baksida

Finns det nån sån? Hm...det skulle i så fall vara att vakna klockan 07.00 av en skrikande Isabell... Inte nåt särskilt med det kanske, men när jag sträcker mej över sängkanten för att ta upp henne känner jag lukten! Inget speciellt med det heller, bara att byta blöjja... Eller hur??! Bajs överallt! Av med t-shirten hon sov i, av med den ybertunga blöjjan, in med Bellan i duschen... Behöver jag tillägga att hon var måttligt road över att slängas in i en dusch helt yrvaken? Gallskrik! Efteråt värmde vi oss en liten stund i min säng och sen blev det till att slita ur alla hennes sängkläder, dom ligger numera i tvättmaskinen...

Mammalivets goda däremot har jag nu, Bellan ligger bredvid mej här i soffan och myser :)

Godmorgon på er förresten

Shoppingtokig

Joo...det är jag ju, haha. Har många favoritsidor på nätet, allt för många... En av dom är Coolstuff.se. Där har jag handlat flera gånger och jag blir alltid lika nöjd när jag får hem mina saker. Det finns verkligen nåt för alla! Användbara saker, teknikprylar, skojiga saker, fina saker...you name it!
Just därför har jag valt att göra reklam för just Coolstuff.

Nu har klockan blivit sådär mycket igen och det är på tiden att krypa till sängs. Förstår inte var tiden tar vägen?? Skulle behöva 48 timmar per dygn för att hinna med allt jag vill...

Kram till den som behöver och sov så gott, det tänker jag göra.

Lögner förstör så mycket...

VARFÖR har folk så himla svårt för att vara ärliga? Jag förstår verkligen inte varför man väljer att snärja in sej i lögner som man till slut tror på själv, framför att vara rak och ärlig och stå med rak rygg och hedern i behåll.
Just lögner är nåt jag absolut inte kan hantera, om en person ljuger en gång kan han/hon lika gärna ljuga jämt! Visst, det finns VITA lögner, men då ska det verkligen vara en vit lögn som man tar till i nödfall och som inte skadar någon annan.

Läster i Aftonbladet i dag om att chefer "kodar" rekommendationsbrev. Helt sjukt!! Varför i hela friden ska dom koda och låta den anställda TRO att han fått ett positivt intyg, när det i själv verket är negativt. Och att nästa chef kan tyda det "kodspråket" och se att förra chefen i själva verket lämnat ett negativt omdöme om den jobbsökande. Tycker min chef att jag gör ett dåligt jobb förutsätter jag att han/hon talar om det för mej! Hur ska jag annars kunna förbättra mej? Varför låta något tro att man gör bra ifrån sej och glatt lämna fram sitt intyg på jobbintervjun och sen ovetandes sitta där medans rekryteraren läser intyget och får se att förra chefen inte varit nöjd?

Jag har inga problem med att ta sanningen, jag kanske inte alltid håller med, men jag respekterar alltid andras åsikter och försöker ta till mej det som sägs.  Ingen tjänar på att ljuga, det gör bara folk misstänksamma och negativt inställda.


Vill du läsa artikeln finns den på [aftonbladet]


Vad vill du läsa om på bloggen?

Längst uppe i vänstra hörnet har jag lagt in en liten omröstning.
Detta för att få veta vad ni som läser bloggen vill läsa om.
Du kan rösta på flera olika alternativ och den kommer finnas kvar ett par veckor.

Så rösta, rösta, rösta!

För övrigt är barnen och jag själva hemma i dag eftersom Niklas åkt till Örebro och kommer inte hem förrens i morgon. Felicia åker till sin pappa snart och då blir det jag och Bellan kvar.
Det är inte så ofta hon och jag får en kväll för oss själva så vi ska passa på att leka och gosa massor.
Tycker även lite synd om mej själv...lyckades halka på en våt fläck på köksgolvet och dunkade i ena knät rejält mot golvet. AJ! Klumpedunsa!! Skrämde halvt ihjäl stackars Felicia med mitt illvrål...
Nu är jag svullen och öm, men det går väl över.

Har faktiskt bara en önskan just nu: Kan det sluta snöa?! Tycker det ska bli vår nu...

Rolig utmaning

Eftersom jag gillar utmaningar snodde jag åt mej den här hos MallaC
 

Det här är svårare än du tror. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du? Sofie
2. Ett ord på 4 bokstäver? Stol
3. Flicknamn? Sandra
4. Pojknamn? Stefan
5. Yrke? Securitaslarmoperatör
6. Färg? Svart
7. Klädesplagg? Sko
8. Mat? Soppa
9. Sak i badrummet? Spegel
10. Plats/stad? Spanien
11. Orsak att vara sen?  Slö...
12. Något man skriker? Skit oxå! :p
13. Film? Stålmannen
14. Något man dricker? Sprit :p
15. Artist? Sting
16. Djur? Säl
17. Gatunamn? Stiglötsgatan
18. Bil? Subaru
19. Sång? Sunshine in the rain
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Stafett


 

Och jag gör precis som hon, jag utmanar alla som orkar ta sig tid! :)

Ljuva ting

Datorer har en tendens att se rätt trista ut...
Om du vill piffa upp din Laptop kan surfa in på Ljuva ting och shoppa hem en dekor att klistra på datorn.
Visst blir det fint?

Vill du ha fler besök till din blogg?

Godmorgon alla glada :)

Bli medlem på viraltrafik, det är jag. Funkar kanonbra :D
Alltså finns inget att tveka på, klicka bara HÄR så kommer du dit.



Prenumerera

Ni glömmer väl inte att lägga till min nya blogg på Bloglovin?
Klicka på Bloglovin ikonen längst upp i högra hörnet för att bli prenumeranter. Kanonbra för att ha alla sina "favoritbloggar" på ett samlat ställe och du ser alltid snabbt och smidigt om några nya inlägg skrivits.

Så, vad väntar du på? :D


Bloggkoll

Nu har jag även fixat BLOGGKOLL här! Är dessvärre inget tekniskt mirakel, så vi får se om det funkar...annars är det:
Gör om, gör rätt, som gäller, haha.


Premiär

Då är det äntligen dags att flytta in här på nya bloggen, känns så himla bra! :D

Har kopierat över alla inlägg från gamla bloggen, men har ett antal sidor med kommentarer kvar att lägga in...det får dock bli vid ett senare tillfälle.

Då är det söndag och alltså dags att avslöja hur det gått för mej med viktminskningen denna vecka...



Sen vill jag så klart tacka Malin som designat nya bloggen.
Tack Malin, jag är jättenöjd!


Synden straffar sej

I dag är jag om möjligt ännu mer förkyld och mår skit! Det är väl mitt straff för att jag rände runt i går och fixade och donade och sen bowlade på kvällen. I dag ska jag iaf inte göra ett dugg! Det enda som jag tänker göra är att åka hem till farfar en sväng och hälsa på. Ringde honom för att kolla vad han tycker eftersom jag är så förkyld och absolut inte vill smitta ner honom nu lagom till begravningen, men han ville absolut vi skulle komma! Min bror Andreas ska också följa med och så Felicia och Isabell.


Förutom det tänker jag som sagt inte göra så mycket mer i dag, måste se till att bli frisk igen... Får väl sitta vid datorn och fila lite på nya bloggen! :)


Bowling med tjejerna



 

Ca 38.2 graders feber till trots blev bowling-kvällen av. Får väl skylla det samt avsaknaden av alkohol på mitt urusla resultat... Har aldrig i mitt liv bowlat sämre, brukar ha dubbelt så mycket poäng i vanliga fall... Men skoj som bara den hade vi och det är huvudsaken :D

Först blev det Pizza på Five Tastes, inte helt fel efter att jag varit så duktig med min diet i en hel vecka snart. Felicia och jag delade iof på en Pizza, så det blev inte fullt så farligt med kalorier. Måste säga att både Tove och Felicia var jätteduktiga, dom är trots allt bara 8 år och kloten är tunga. Jennica gjorde bäst ifrån sej och vann :)

Tjejerna ville bowla fler gånger, så det får väl bli en runda snart igen.

Nu ska jag lyssna på kroppens signaler och snart bädda ner mej i sängen... Tror jag behöver en god natts sömn så bakterierna lämnar mej snart.

Natti natti


// Sofie


Fotografbilder

Vi var ju hos en fotograf och tog kort på Isabell! Felicia och jag har nyss varit och hämtat en cd-skiva med råkopior och kollat igenom alla kort. Massor med kanonbra bilder!! Hur ska man kunna välja ut några av dom till ett album...? Men det blir för dyrt med alla bilder så vi måste välja ut några. Tänkte visa er ett par av korten.





























Bilderna är tagna av fotograf Camilla m Johansson på Fotoateljen Gamla Linköping.

 

Lek i sand

Planeringsmänniska som jag är har jag redan kikat runt efter "hink och spade" till Bellan. Joodå, jag är smärtsamt medveten om att det är lååångt kvar till sommaren...men helt plötsligt är vi där! Tiden går så fort att jag knappt hinner med...och det är faktiskt sant som det sägs, att tiden går fortare ju äldre man blir. Hur fort ska den då inte gå när jag blir gammal på "riktigt"?? Bland annat har jag spanat in den här ursöta hinken och den lika söta vattenkannan hos PIRAJJA


                       
                 
            


Måste erkänna att jag är väldigt svag för Hello Kitty...hon är bra söt den katten :D
Bilderna är lånade från PIRAJJA.se

Lämna Metrobloggen


Ligger i soffan med två täcken på mej. Snörvlar och hostar, äter Ipren och nyser. Skit förkylning!! Niklas skjutsade Felicia till skolan och tog Isabell med sej till Örebro så jag får vara lite för mej själv i dag. Isabells farmor och farfar har en ledig dag i dag och då passar det ju utmärkt att dom träffar sitt barnbarn och Niklas får jobba ifred. Har funderingar på att lämna bloggen här på Metro, men har inte bestämt än hur det blir. Filat lite på en ny blogg men det är inte så lätt...det blir inte som jag vill! Det är så mycket strul här hela tiden och det finns många konstiga "regler". Får väl se hur det blir, måste i så fall kopiera och flytta över alla mina inlägg till nya bloggen och jag vet ärligt talat inte om jag orkar det. Nu ska jag njuta av tystnaden här och läsa lite i min bok...kaffe måste jag ha också, min livsdryck :D


                                              

Nu har den kommit!



 

Kommer ni ihåg att jag hade lite svårt att bestämma mej för vad jag skulle beställa från Miljonlotteriet? Det fick bli stegräknaren och i dag kom den med posten. Kanontajming nu när jag håller på och starta upp mitt nya sundare liv :D Och eftersom jag vann lite på senaste lotterna kan jag beställa ännu fler saker nu, inte mej emot

För övrigt har jag fått 38,5 i feber nu och är om möjligt ännu mer snorig...kul att jag fick vara frisk ett par dagar emellan i alla fall! *morr*

Hade velat ta en promenad med mina kusiner Jennie och Therese i kväll, men det får jag skippa nu.... Hoppas åtminstonde att jag orkar med morgondagen, vi ska ju ut och bowla då!! Felicia skulle bli så besviken om det inte blir nåt och förmodligen Jennica och Tove också eftersom dom ska med.

Ska dricka lite värmande te nu och vila mej ordentligt. Och så tänker jag tända upp ordentligt med ljus här...för både värmen och mysighetens skull!



Syskonkärlek...



 

Tjejerna sover sött i soffan...




 

Isabell har aldrig använt napp, men här har hon somnat sött hos Felicia med hennes finger som "napp" :)


Leve monarkin - eller inte!

Gud så löjligt detta tjafs om kronprinsessans förlovning är! Låt tjejen vara glad och förälskad för guds skull! Varför skulle inte en "vanlig svenssonkille" duga?? Är ätten Bernadotte för FIN för oss andra? Pyttsan! Dom är varken bättre eller sämre än någon annan och detta spektakel är skamligt om du frågar mej. Om man ska tro Aftonbladet har kungen nu tvingat Daniel att sluta jobba med sin gymkedja om det ska bli något bröllop... Han har byggt upp sitt företag och är förmodligen väldigt stolt över det och så kommer en gubbe och tvingar honom välja mellan det och sitt livs kärlek, för det får vi väl anta att Victoria är!

Min fråga: Lever vi på medeltiden eller 2009???!

Tycker det är hög tid att även vår kära kungafamilj börjar leva lite modernare och inser att dåtidens kungahus inte är likadana som nutidens.

Visst är det trevligt med en kungafamilj och jag tror att många uppskattar det, men kungen borde komma ner till oss andra på jorden annars kanske svenska folket vänder sej emot monarkin. Kungen är rädd att ätten urvattnas om inte Victoria gifter sej med en kunglighet, Daniel är helt enkelt inte "fin" nog. Men är vår drottning av kunglig ätt? Har sökt efter info kring detta för jag anser att det är relevant i sammanhanget, men inte hittat något som tyder på att hon är av kunglig börd. Detta är vad jag hittat:


                               Drottning Silvia av Sverige


                 Far                                                             Mor

Diraktör Walther Sommerlath             Alice Soares de Toledo


Farfar/Farmor                                         Morfar/Mormor

Köpman Moritz Sommerlath               Plantageägare Arthur de Toledo

Erna Waldau                                          Elisa Novaes Soares


Farfarsfar/Farfarsmor                           Farmorsfar/Farmorsmor

Tobakshandlare Carl Sommerlath    Bagare Johann Waldau

Anna Tille                                               Sophie Schmidt


Morfarsfar/Morfarsmor                         Mormorsfar/Mormorsmor

Senator Joaquim de Toledo               Emiliano Soares

Maria Julia de Barros                           Joaquina Dias Novaes


Och sist men inte minst, låt kungen betala för Victorias bröllop, INTE vi skattebetalare! När så många nu mister sina jobb är det inte läge att låta dessa skattebetalare betala någon annans bröllop. Det är minsann ingen som betalar deras, det får dom göra själva!


Besviken

Det blev ingen MR-röntgen i dag, jag fick åka till sjukhuset och vända :(


Känner mej inte helt pigg, snorig, lite febrik och brutalt ont i halsen, men eftersom jag ville ha undersökningen som måste göras i samband med röntgen ur världen åkte jag iväg ändå. Var på sjukhuset vid 08.20 och kunde i god tid byta om till kläder utan någon metall på. Hittade bara ett par gamla mammabyxor utan dragkedja, knappar och dyligt och därför bytte jag om på sjukhuset i stället för hemma. Metall får det inte finnas någonstans när man gör MR-röntgen eftersom metallen kan bränna hål på huden...hemska tanke! Hur som helst fick jag fylla i en del papper och jag och sköterskan går igenom lite detaljer. Då dyker läkaren upp med andan i halsen och undrar om vi hunnit börja med undersökningen? Det hade vi inte och då får jag veta att glasögonen till MR-röntgen inte fungerar så vi kan inte göra nåt i dag...Ridå! Vet inte vad man använder dessa glasögon till, hörde nåt om att man ska kunna läsa bokstäver...får väl återkomma om det när jag varit på undersökningen och fått veta. Inte mycket att göra åt, man kan inte styra över tekniken, så är det bara. MEN det är himla surt när man ställt in sej på någonting och förberett sej mentalt och så blir det inte av!

Får ev en ny tid nästa vecka, hoppas allt fungerar då...


Premiär 3:e Mars

 

Ni missar väl inte säsongspremiären av Desperate housewives?! Storbrand orsakar panik... Det hettar till, och inte på någon bra sätt, utan någon mister sitt liv... Räkna med att jag är oanträffbar klockan 21.00 och framåt, tisdag nästa vecka!

Knivar i halsen...

Känns det som jag har i dag, har riktigt ont i halsen :( Snoret rinner och jag hostar... Var jag inte sjuk nyss?? Passar inte så bra just nu eftersom jag ska till sjukhuset i morgon för magnetröntgen, ni vet studien jag är med i gällande IBS. Sen ska jag på min första hypnosbehandling, kanon att jag hamnade i den gruppen :D Spännande och lite pirrigt måste jag erkänna. Får väl återkomma om hur det har gått.

Till kvällsmat slängde jag ihop en kycklingsallad, men så kände jag att jag måste ha något varmt...är frusen som bara den så det fick bli köttfärs och grönsaksgrytan jag gjorde häromdagen. Kycklingen får vänta tills i morgon.




Felicia har haft sin kompis Linn här i kväll och dom har haft konsert för mej och Isabell. Först blev det julsånger??! och sen en låt Felicia skrivit själv. Hon säger att hon ska skicka in den till Lilla Melodifestivalen, får väl se om det blir så eller inte :)

Från knubbig till smal

Jag är medveten om att vägen är krokig, men jag är fast besluten att lyckas! Tänkte lägga ut lite bra "smala" recept framöver eftersom jag fått förfrågningar om detta. I söndags vägde jag 77 kg och på söndag får ni veta hur mycket jag lyckats gå ner på en vecka. Vet att jag kan gå ner i rasande fart om jag bara går in för det tillräckligt mycket, men är även medveten om att en allt för snabb viktnedgång inte är bra. Tanken är att få en snabb viktminskning i början för att bli extra peppad och sen ta det lite lugnare med dom resterande kilona. Mitt mål är att gå ner till 60 kg och mitt delmål på vägen dit är 65 kg. Jag har alltså 12 kg att tappa för att nå delmålet och 17 kg för att nå mitt slutliga mål.

Det gäller att tro på sej själv!


                         

Är det Saltmannen?

Är det saltmannen? Svenska folkets felhörda låtar, släpptes nu i Februari. I boken finns den rätta låttexten samt den text folk TROR sjungs. Kan lova att jag skrattat gott :D Tycker kanske detta är extra roligt eftersom min sambo aldrig och jag menar ALDRIG, lyckas sjunga en låttext rätt, haha.

Här följer några exempel från boken:

  • Ebba Grön - "800 grader"

FEL: "åtta hundra damer, satt och titta på mej, satt och titta på mej"

RÄTT: "åtta hundra grader, du kan lita på mej, du kan lita på mej"

  • E-type - "Free like a flying demon"

FEL: "I feel like a flying beaver"

RÄTT:  "I´m free like a flying demon"

  • Mauro Scocco - "Sarah"

FEL: "Åh, Sarah, kom ut i kväll, jag väntar vid hörnet, med säden i näven"

RÄTT: Åh, Sarah, kom ut i kväll, jag väntar vid hörnet, vid seven/eleven"

  • Abba - "Mamma mia"

FEL: "Mamma mia, here I go again, my my, i have hairy sister"

RÄTT: "Mamma mia, here I go again, my my, how can i resist you"

  • Petter - "Vinden har vänt"

FEL: "Yo, det brinner i morsans permanent"

RÄTT: "Yo, jag brinner för det här permanent"

  • Lasse Berghagen - "Teddybjörnen Fredriksson"

FEL: "Teddybjörnen Fredriksson, hans moster var afghan"

RÄTT: "Teddybjörnen Fredriksson, hans nos den var av garn"

  • Kent - "FF"

FEL: "Där valrossen bor"

RÄTT: Tellement loin de ce monde" (betyder: "så långt bort från den här världen") <<Den här är riktigt rolig eftersom ingen fattar att dom sjunger på franska i refrengen :) Niklas har sjungit flera varianter och jag själv trodde dom sjöng: "där månljusen bor">>

  • Teenage mutant ninja turtles (animerad tv-serie)

FEL: "Teenage mutant Tina Turner"

RÄTT: "Teenage mutant ninja turtles"


Jaa ni...tänk så fel det kan bli ibland... Huvudsaken är väl ändå att man kan bjussa på att man inte är felfri :)






Maxomorra

Ett litet tips på fina barnkläder så här på morgonkvisten, kika in på Maxomorra! Där finns så söta kläder till dom små...skulle kunna shoppa ihjäl mej, men det är väl iof inget ovanligt! Bland annat den här underbart söta klänningen...


 

Du hittar Maxomorra HÄR och bilden är även lånad från deras hemsida

Bantargodis

Här är Felicias och min "semla"... Mycket nyttigare och nästan lika gott :D

Varsin sån här tallrik med Fruktsallad ska vi mumsa i oss nu.




Grönt äpple, banan, päron och clementin Hoppas ni alla har en mysig kväll!

Bokrean

Har ni varit och kikat nåt på bokrean än? Jag och Felicia tog en sväng efter att jag hämtat henne i skolan och gjorde av med en aning mer pengar än det var tänkt...Jag köper extremt sällan böcker faktiskt, men jag älskar att läsa! Det fick bli tre böcker till mej, Leif GW Persson - Den som dödar draken, Stuart How Arth - Snälla pappa, nej (baserad på en sann historia) och Katarina Wennstam - Smuts. Till Bellan blev det Pyttelitens pekbok och Felicia köpte sej två hästböcker. Sedan köpte jag Dubbelsidiga Dassboken och Damrummet, perfekta att ha på toan :D Och sist men inte minst slank det visst ner två kokböcker från Icas bokförlag, Rutiga kokboken och Snabbt & Sund kyckling, lax och färs. Nu ska jag bara ta mej tid att läsa mina böcker med...har en förmåga att prioritera tiden lite fel ibland och det gagnar sällan mej själv. MEN nu tänker jag se till att få lite "egentid" :)




 

Häsböckerna kom inte med på bilden eftersom Felicia smugit iväg med dom... :)


Nu ska jag fortsätta med maten här, potatismos och stekt torsk. Fast jag äter kokt torsk med purjolök, morötter och tomat med lite keso till.


Ni missar väl inte...

Att det är Fettisdagen i dag?


Själv älskar jag semlor, skulle kunna äta hur många som helst! Men i dag blir det ingen för min del! Tänker hålla fast vid min diet och får nöja mej med att glädjas åt att se andra frossa...*morr*

Nu på morgonen har jag varit iväg och köpt 3 st semlor...en till Niklas och så varsin till mamma och pappa. Som jag skrivit förut är semlorna på Lasses Livs dom absolut godaste och där brukar det vara kaos på just  fettisdagen. Förra året var det sån himla kö att jag helt enkelt struntade i att handla... Så i dag öppnade dom klockan 06.00 i stället för 09.00 som dom gör i vanliga fall och jag var snabbt på plats, haha. Kan väl bara konstatera att det är fler än jag som älskar semlor :D


              

Nej, jag SKA inte köpa!

Men gud ska veta att jag är väääldigt sugen!! :D

Tänk vad söt Isabell skulle bli i dom här underbara maskeraddräkterna...



Du hittar dom och flera andra söta maskeraddräkter HÄR
 
            
Bilder från Funny Products.se

Bollhavet

Här kommer då det utlovade kortet på Bellans bollhav :D

Hon verkar ha skoj däri och en hel del bollar kastas ut...men det får man leva med, haha.



Duktig flicka

Det har jag faktiskt varit i dag, tycker jag själv i alla fall! Ca 130 köttbullar har jag stekt...kändes som det aldrig skulle ta slut! Men supergoda blev dom och tom Felicia tyckte dom var jättegoda! Kunde inte fått ett bättre betyg än så :D Eftersom jag själv inte äter sån mat just nu så gjorde jag lite "bantarmat" till mej själv när jag ändå var igång. Det blev extra mager nötfärs med sommargrönsaker och buljong, väldigt gott det med faktiskt.




Special köttbullar till Bellan i den lilla skålen, utan salt och mindre av dom andra kryddorna.


 

Bryn nötfärsen i lite olja, tillsätt lite vatten och en buljongtärning och i med frysta sommargrönsaker. Sen har jag en liten gnutta tomatpuré i också...blir mycket godare smak då. Färdigt! Riktigt smidig och "smal" mat.

Godmorgon

Nu mår jag mycket bättre, bortsett från en hals som känns som sandpapper och ömmar så är jag på banan igen :) I dag ska jag göra köttbullar, äter dom inte själv just nu men familjen måste ju äta som vanligt. Dom är smala som stickor och behöver all mat dom kan få, haha. Nåja, Bellan har lite bebishull men det ska hon ha! Lovar uppdatera lite senare så ni får se Bellans bollhav hon fick i julklapp, det var riktigt skojigt. Fast det blir tröttsamt att plocka upp alla bollar hon kastar ut över golvet...haha.

Hoppas ni får en riktigt fin dag!


Skönt

Mm..känns riktigt skönt just nu faktiskt :D Har varit ute i dag för första gången på hela helgen, en tur bort till affären för att fylla på matförådet! Köpte en massa nyttigt och INGET onyttigt...hör och häpna, haha. Har satt ner foten nu och tänker gå ner dom där kilona en gång för alla. Har en massa kläder i garderoben som hånflinar åt mej så fort jag öppnar dörrarna :( Vägrar köpa nytt i megastorlek, här ska kommas i dom gamla kläderna igen, basta! Frukost och lunch består av Allévo low calorie drink, en färdigblandad mjölkbaserad shake som ersätter en måltid. Och middag blir varje dag ett nyttigt alternativ med mycket grönsaker. I dag blev det lax med keso och en grön sallad. Allévo har flera produkter, men jag föredrar just deras shake som faktiskt är riktigt god! Den finns i tre smaker:



Coffe Macciato är helt klart favorit, skulle kunna dricka den varje dag :D Varje förpackning innehåller 330 ml och 200 kalorier. Dessutom är det lågt GI.

Sen är det här med träning...hinner inte springa på gym och som jag sagt förut är det inget för mej heller. Däremot ska jag träna med "min" Paolo Roberto samt ge mej den på att hinna promenera mer.

Är på god väg nu mot ett mer hälsosamt liv, känns så skönt!! :)

                                               
                                                                                                                  

Hängig

Är rätta ordet för mej i dag...låg kvar i sängen jättelänge och förflyttade mej direkt till badet när jag till slut tog mej upp. Har "bara" 38.3 i temp i dag, mindre än i går men jag känner mej fortfarande som om nån kört över mej med en ångvält! Niklas, Isabell och gästerna har åkt iväg till Gamla Linköping för att fika och säkerligen smiter dom in på Cloetta boden med :) Ska försöka vara lite social när dom kommer tillbaka och jag vet att Niklas tänkt göra en god Lövbiffsgryta till middag och det ser jag fram emot. På ett sätt är det skönt att vara sjuk, man kan sänka kraven på sej själv och med gott samvete strunta i alla måsten. Det är precis vad jag behöver! Men självklart hade jag hellre suttit på Ragnar Dahlbergs cafe med en kaffe i handen just nu....

Dåligt med kommentarer

Jaaaa, tycker ni blivit dåliga på att kommentera sista tiden...har ca 100-150 läsare per dag, så nåt kan ni väl skriva i alla fall :)

Gör en sjuk lite Sofie glad :)




Jag vill bli så här glad! Lika glad som jag var den här kvällen när vi hade bowling/julbord med jobbet! Här är jag och Jennica, en underbar tjej som jag förövrigt ska iväg och bowla med näst, nästa fredag. Vi ska ta med oss barnen, i alla fall dom största barnen :) Ska bli så skoj och vi tänkte även äta lite mat efteråt. En riktig helkväll med andra ord och det ser jag verkligen fram emot :)

Man ska inte ropa Hej

Var på bra humör i morse och solens värmande strålar gjorde ju inte saken sämre! Kände mej lite hänging i går kväll men efter ett par panodil och lite sömn var det som bortfluget när jag vaknade. Ända till jag jobbat ett par timmar vill säga :( Strax efter min kvartsrast vid elvahugget började jag frysa nåt förskräckligt och huvudet kändes tungt...sen smög sej huvudvärken på och nu har jag ont i hela kroppen. Levde på panodil på jobbet och satt inlindad i en stor filt. Vid 16.00 orkade jag inte mer utan gick hem, två timmar till kändes som en hel evighet! Som tur är var vi full bemanning och det var rätt lugnt, så det var ingen fara alls och jag orkar knappt sitta upp nu så jag gjorde helt rätt i att gå hem. Vill ju inte gärna smitta mina arbetskamrater med nåt skit heller :(

Bellan har även hon feber och är rätt hängig...trist med bakterier, bläää!


Har bara en sak att säga just nu!


Hejdå dumma Feber, du är inte välkommen här!!


Fredag :)

Jaaaa, nu är det fredag!! Härliga härliga dag och solen skiner, underbart :) Fredag innebär inte bara sista arbetsdagen på veckan utan även fredagsfika på jobbet. Och i dag är det min kollega Chris som har hand om det och jag har minsann fått höra att det blir kladdkaka, mums! Har bara 15 min rast så jag hinner inte skriva så mycket mer just nu, men vi hörs senare i kväll :)

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Dagen började bra och jag var på ett strålande humör! För en gångs skull var jag morgonpigg?!?! och allt flöt på smidigt, inga missöden. Hade en mysig dag på jobbet med alla mina goa kollegor och ett möte inbokat med min chef. Där fick jag ventilera mej lite och framföra mina önskemål och mina förväntningar på honom bland annat. Kändes jättebra och och jag var fortsatt nöjd med min dag. Så precis när jag ska gå hem får jag en riktigt otrevlig kund... Han skrek och gapade, svor och var väldigt otrevlig på alla sätt och vis. Pang! Där sjönk mitt humör avsevärt! VET att han inte är värd att reflektera över och jag försökte intala mej själv att strunta fullkomligt i honom och skaka av mej hans otrevligheter. Men det är lättare sagt än gjort tyvärr. Har varit på dåligt humör sen vårt samtal och det är snart två timmar sen. Vilka människor det finns...ibland önskar man att man fick lov att be dom dra åt hel***e men det går ju såklart inte, TYVÄRR! Nåja...ska strunta i den hemska människan nu och mysa lite med familjen :) I morgon ska jag jobba igen och på lördag får vi fler gäster som ska fira Bellan. I går var det mamma, pappa, min brorsa Andreas med sambo Carolin och charmtrollet Elliot samt min andra bror Patrik som var här och på lördag blir det Isabells farmor och farfar samt faster Linda och hennes man David.

Nu blir det Bellanmys här och sen ska jag och Niklas umgås lite med innan jag slocknar för kvällen.

Kram på er


Lyckad 1 års-dag--

Så var lillpluttans allra första födelsedag snart slut...måste säga att det varit en jättebra dag! Naturligtvis fick hon ett paket på morgonen, det hör liksom till. Tyvärr får ni inte se kort från det eftersom Felicia inte hunnit klä på sej än :)

Barnen och jag for runt på stan i dag för att fixa fika tills gästerna kom och det blev munkar från Munk o Muffin och en prinsesstårta från Gyllen.


 



Vi sjöng såklart även för födelsedagsbarnet och hon fick hjälp av storasyster att blåsa ut ljuset. Ballonger är ett måste, så det fanns med.



Stolt storasyster



I present fick hon bla pengar, böcker, en bebismicrofon en sköldpadda som man lägger "klossar" i och då kommer det olika ljud och ett bollhav. Bollhavet får ni se mer av en annan dag :)

Så här glad blev Bellan för sköldpaddan :)




Till sist en jättfin bild på Isabell och morfar Dennis. Och tilläggas bör att han är världens bästa pappa och morfar! Världens bästa mamma och mormor (Bitten) vågar jag inte lägga ut nåt kort på, då flår hon mej levande, haha.

 


Nu sover Bellan och Felicia har åkt till sin pappa och jag ska strax sova jag med.

Hoppas ni alla har och har haft en riktigt bra dag!


1 år :)

I dag är ingen vanlig dag, för det är Bellans födelsedag!! :)

Grattis lilla älskling, Isabell på 1 års-dagen!



Lång arbetsdag

Var på jobbet från 09.00 till 20.45 i dag, så hoppas ni förstår att jag inte orkar skriva nåt speciellt i dag... Är dödstrött, på gränsen till medvetslöshet just nu! Hämtade upp Felicia hos hennes pappa på vägen hem från jobbet och nu när barnen sover och det mesta är fixat inför morgondagen tänker jag drömma sött!! Hoppas ni gör det med.

I morgon är det Isabells 1 års-dag!! Ska bli så roligt, känner mej nästan som ett litet barn, haha. Även om Bellan inte själv fattar att hon fyller år så tycker jag det är jätteskoj :)

Natti natti på er därute


Äntligen

Eftersom dom inte ringde från vårdcentralen när dom skulle åkte jag iväg till jobbet...klantigt så här i efterhand! Så fort jag svängde in på parkeringen ringde dom naturligtvis och vi fick en tid klockan 11.00, bara att ringa in till jobbet och meddela och sen vända hemåt igen.

Felicia var så duktig och mamma Sofie blev så stolt! Det klämdes och kändes och lyssnades på hjärta, mage och lungor och blodproven gick som en dans! Hon fick en medicin mot magen som ska tas varje dag och så får vi provsvaren om tre veckor. Håller tummarna för att min lilla prinsessa snart är bra igen!

När jag lämnat av Felicia hemma och kastat i mej lite lunch for jag iväg till jobbet, sisådär 4 ½ timme försenad. Fick reda på att vi har ett obligatoriskt möte i morgon kväll mellan 18.00 till 20.00 och eftersom jag jobbar till 18 får jag jobba mellan 09.00 till 20.00 i morgon... Är ju fortfarande mammaledig så inget är obligatoriskt för mej, men det är ett viktigt möte så därför går jag ändå. Men det hade varit bra med lite framförhållning...hade inte skadat om jag fått reda på det lite tidigare!

Efter jobbet i dag åkte jag till Toys R Us för att köpa present till Bellan som fyller 1 år på onsdag...var tog min BEBIS vägen?? Tiden går på tok för fort...

Nu ska jag gosa lite med familjen innan det är dags för sängen. Trevlig kväll på er alla därute!


God Morgon

Sitter här med arbetskläder på och väntar på samtal från vårdcentralen. Dom skulle ringa runt 09.40 och efter att ha pratat med min arbetsledare beslutade vi att jag väntar hemma till dess, skulle börjat 09.00 annars. Kan ändå inte sitta inloggad på jobbet om jag samtidigt väntar på samtal på mobilen...kan ju inte gärna be en kund vänta på att jag ska ta ett "privatsamtal"... Hoppas, hoppas vi kan få en tid i dag så dom kan kolla igenom Felicia ordentligt, är faktiskt orolig för henne och vem kan må bra när ens barn inte gör det?

Om jag hade pengar...



Men det har jag faktiskt inte just nu...tyvärr!! Bara älskar koftan och tröjan från Polarn o Pyret, dom är såååå fina.... Tänk vad söt Isabell skulle bli i dom! Och hallå...hon fyller år snart!! Lite tips från coachen...hihi.


Kalkon

Idag är det städning som gäller här...vet inte om vi haft besök av ett gäng troll över natten? Sen måste jag tvätta upp mina arbetskläder så jag är redo inför veckan, ska jobba alla dagar utan onsdag! För på onsdag fyller Isabell 1 år, inte klokt vad tiden gått fort... I eftermiddag är vi bjudna till mamma och pappa på mat, kalkon blir det :) Såå himla gott det ska bli.

Satt och kikade igenom en massa kort i går och det blev både en massa skratt och några tårar. Hittade så fina kort på farmor och när jag tänker på att jag aldrig mer kommer få träffa henne känns det så konstigt, hon fanns ny NYSS!

Hittade även det här kortet på Felicia och Trulle.




I sexårs hade dom en arbetsbok med just Trulle och barnen fick turas om att ta med honom hem över en helg. Kan lova att det var höjdpunkten på läsåret :) Felicia var överlycklig när det äntligen blev hennes tur! Sen fick man skriva i Trulles bok om vad gjort under helgen och även klistra in bilder. Trulle fick bland annat följa med till IKEA, han åt jordgubbar, lekte med Felicia och hennes kompis Linn och han fick även busa lite med Isabell. Det gjordes även ett och annat bus...såklart :)

Tänk vad härligt det är att ha fina minnen att tänka tillbaka på, både roliga och sorgsna...


Mysmiddag

Egentligen var det tänkt att barnen skulle sova hos mina föräldrar i natt och jag och Niklas skulle äta på restaurang. Men med tanke på hur dom senaste dagarna varit och vad som hänt är vi hemma i stället. Felicia är jättetrött och jag är mentalt slutkörd...Behöver vara hemma och bara ta det lite lugnt faktiskt! Niklas var iväg en sväng till Örebro i dag och på hemvägen köpte han med sej mat och håller på att laga en riktig Alla hjärtans dag middag till oss. Oxfile och räkor har jag skymtat bland annat...MUMS! Dagen till ära tänkte jag bjussa lite på mej själv...man måste göra det ibland, hehe.

Här är ett underbart HEMSKT kort på mej från min kusin Jennie och hennes man Marcus 30 årsfest/bröllopsfest...Framåt småtimmarna kom det helt plötsligt fram en massa peruker och då måste man ju prova! Ser typ 15 år äldre ut...men vad sjutton det bjussar jag som sagt på :)



Alla hjärtans dag


24 barn...

Japp, så många har jag haft hand om i dag...med lite hjälp (tack gode gud), Felicias farmor och kusin var gulliga och ställde upp och Felicias morfar hjälpte till att städa. Vilken super LYCKAD kväll det blev!! Kanon roligt disco och Felicia är mer än nöjd :) Är så glad att jag hyrde gympasalen på skolan, för herregud vad 24 barn kan härja runt, haha. Dansat har dom gjort i massor och en hel del korv med bröd gick det åt! Chokladbollar, 2 påsar chips, 3 ½ påsar popkorn, 13 liter läsk och en del annat godis gick åt som smör i solsken. Givetvis blev det även varsin godispåse på slutet, viktigast av allt! Vi hade danstävling och en tävling där man har en ballong knuten runt benet längst ner vid foten. Sen gäller det att panga ballongen för dom andra och vara sist kvar med sin ballong...men gympasalen är stor så det tog tid! Efter ett tag fick vi spärra av en yta dom fick röra sej på och när det var jämna par kvar övergick vi till att dom två och två fick KRAMA sönder ballongerna, så det blev två vinnare varav Felicia var en. Vi skulle även haft en tredje tävling, men hux flux var klockan kvart i åtta och discot var snart slut! Tiden gick så fort! Felicia hade inte hunnit öppna sina paket än och det var många...så sista kvarten gick åt till det och drog över lite på tiden :) Som sagt, en riktigt lyckad kväll och att så många som 24 av 27 från klassen kunde komma var superroligt :)




 

Många presenter...jättemånga...och Felicia är i extas... :) Tyvärr syns inte alla presenter, tex dvd-filmerna och den fina hästboken...och den enda som kan klandras för det är den som tagit kortet... (jag....)


Nu är jag helt färdig och det börjar bli dags för sängen, prinsessorna sover redan. Måste säga att det var skönt att få något annat att tänka på för en kväll!

Natti natti på er, så hörs vi snart!


 

PS: Måste ju visa er hur duktig min lilla flicka var som hjälpte till att städa efteråt!



Ps igen...ser ni Orben? Kan det vara farmor som kollade till oss?

Åhej...

Åhåå...börjar vänja mej vid smärre kaos nu faktiskt. Felicia fick såklart jätteont i magen i dag igen och jag fick ringa vårdcentralen... Eftersom vi fick en tid så sent tog jag saken i egna händer och hon fick ytterligare ett lavemang, var ju redan rekommenderat av Jennie. Och nu mår hon bra igen, skönt, skönt :) Men halva dagen har gått och det är snart dags att åka iväg till gympahallen och göra i ordning inför discot. Ringde Felicias fröken som fick förklara för klassen att det blir disco i kväll, fast Felicia inte var på plats i skolan. Hon är ju inte sjuk på det sättet utan behövde bara "fixa" sin mage. Hm...drickan kyld, snacks, korv, korvbröd, ketschup, senap och allt annat nedpackat...chokladbollar är rullade och godispåsarna...shit, dom är inte klara, måste fixa klart på en gång! Fick ge mej iväg till Cloettaboden förut för att komplettera lite och nu ska jag göra klart så allt är fixat tills vi ska ge oss iväg. Måste skicka iväg Niklas till Ö&B också för att köpa en kokplatta...

Hejdå då...tror farmor ler åt mej just nu när jag stressar runt :)


Förberedelser

Har massor att göra inför discot och det är hög tid att sätta fart om jag ska hinna! Men i stället sitter jag här med Felicia som vägrar äta...hon är så rädd att få ont i magen igen att hon helt enkelt inte vågar äta... Förstår henne fullt ut och tycker synd om henne. Har ringt fröken och förklarat läget och det är helt okej att Felicia kommer lite senare i dag. Är det så att hon får ont igen så får hon ett nytt lavemang och får hon inte ont kan hon snart gå iväg till skolan. Mest ledsen är hon över att hon sett fram emot discot så mycket, och så blir det så här. Tror nog att det ska vara okej nu för hon mår mycket bättre, det är ju just det där att hon inte vågar äta...och jag vill ju se att hon kan äta och att magen fungerar efter det!

Nåja...det ordnar sej nog till slut...på nåt sätt gör det ju så gott som alltid det.

Nu ska jag ställa mej och göra Chokladbollar...


Kaos...

Herregud vilken dag det har varit, jag är helt slut! Tog mej lite sovmorgon eftersom jag hade så svårt att sova i natt...inte så konstigt med tanke på omständigheterna. Fick stressa lite för att hinna i tid för att hämta Felicia i skolan och träffa vaktmästaren där för att hämta nycklar till gympahallen och gå igenom detaljer inför discot som är I MORGON!! Herregud vad tiden går fort! Sen åkte vi vidare mot MAXI för att handla klart allt som behövs...korvbröd, ketschup, senap, ballonger, dukar, snacks, lite dekorationer för att bara nämna lite!
På vägen dit får Felicia panik och bara måste på toa! Vad göra? Hon höll sej tills vi kom fram och då behövde hon inte gå längre, allt frid och fröjd. När vi sen stog där inne med vagnen fullastad ser jag på henne att allt inte är okej...hon får panik igen och måste kräkas... Fanns inget annat att göra än att lämna  vagnen och rusa med henne ut mot toaletterna... Och där blev vi sittandes LÄNGE! Stackars barn vad jag tyckte synd om henne... Vi trodde nog både att discot bara var att glömma, för hon mådde verkligen urdåligt! Grät och skrek om vartannat och hade så fruktansvärt ont i magen och sa att hon hade "en klump" i halsen... Magsjuka tänkte jag först, men eftersom inget kom ut började min hjärna febrilt att försöka komma på en möjlig anledning till detta, urinvägsinfektion?, blindtarmen?, förstoppning?....tankarna var många! Till slut fick jag ringa Felicias pappa som fick komma och bära ut henne till bilen och sen körde jag så fort jag vågade och kunde hem. Väl hemma försökte jag komma fram till sjukvårdsrådgivningen, men det är ju lögn i h-vete ibland! Tröttnade och ringde i stället "min egen sjuksyrra", kusin Jennie. Hon tyckte det lät som förstoppning och rådde mej att köpa lavemang. Sagt och gjort, iväg till apoteket för att handla och med Niklas i mobilen som säger att jag måste komma hem igen eftersom Felicia är hysterisk, och den stackars kvinnan på apoteket framför mej skyndar jag så gott det går. Tanken kommer att vi kanske ska åka in akut ändå...hon har ju så ont! Samtidigt vet jag av erfarenhet att på akuten kan man bli sittandes i timmar...och flera timmar till... Hem igen och muta Felicia med en liten lurvig gosehund och så fick hon sitt lavemang. Sen tillbringade jag ca 30 minuter med en stackars, stackars liten snuttunge som ömsom hoppade upp och ner på toaletten, ömsöm kved och bad om hjälp och skrek och grät. Men ut kom det som behövdes och sedan var hon gamla vanliga söta Felicia igen. SÅ SKÖNT!! Tack Jennie, du räddade kvällen och morgondagens disco! :) Nu gäller det bara att hålla koll så det inte blir likadant igen! Och jaaa...jag har ganska nyss kommit hem från MAXI efter att själv åkt dit för att handla klart. Slutet gott, allting gott :)

Livets gång

Varför, är en fråga som jag tror många ställer sej väldigt ofta... Vi vet att livet har sin gång och att alla ska dö, förr eller senare, men när det väl händer så känns det ändå som en chock. Min lilla farmor gick bort i går morse och även om jag tänkt att hon nog snart inte kommer finnas mer, så var jag ändå inte berädd! Hon åkte in till akuten kvällen innan och det är inte första gången hon åker till sjukhuset, så jag tänkte att hon nog kommer hem igen...men så blev det inte den här gången. Vi åkte upp till sjukhuset och tog farväl och hon var så fin där hon låg. Hon såg lugn och trygg ut och precis som om hon bara sov... Svårast är nog ändå att se farfars sorg, det gör ont i hjärtat :( Även om det är "naturligt" när en äldre person går bort, så gör det ju inte att sorgen blir mildare.
På bara fem år har både, mormor, morfar och farmor ryckts bort och nu har jag bara farfar kvar. Jag hoppas och tror att farmor nu återförenats med min faster Mona som gick bort för ca 17 år sedan...kanske dom sitter någonstans och tittar på oss just nu? Av alla personer i min närhet som jag mist var det jobbigaste när Mona gick bort, hon var ju mitt i livet! Dessutom var hon som min, mina bröders och mina kusiners "extramamma" och vi brukade ofta hälsa på henne i Holland där hon bodde. Och just när det gäller att se andras sorg, så finns nog inte mycket värre saker än att se sorg hos föräldrar som mist sitt barn...jag kommer aldrig glömma när vi åkte för att berätta för farmor och farfar, det är bilder som för alltid finns inristade i mitt minne. Hoppas så innerligt att dom nu äntligen har återförenats!


Efter sjukhuset åkte vi alla hem till farfar och pratade och åt lite mat, hungrig blir man ändå konstigt nog...på nåt sätt är väl kroppen konstruerad så att man måste göra det nödvändiga för att leva vidare...

Hoppas ni har det bra där ni är mina änglar, Mona, mormor, morfar och farmor...


             

Sov så gott farmor...



 

Orkar inte skriva mer just nu....


Bli kvitt din dubbelhaka

Läser i Aftonbladet (obs, du måste vara plus-medlem för att kunna läsa artikeln) om hur man blir kvitt sin dubbelhaka, mycket intressant måste jag säga.
Fastnade för en behandling som heter Beautytek! En maskin med mikroström krymper fettcellerna och stramar åt löshuden. Används i kombination med elektrolytkrämer. Metoden arbetar med energibalanser, lymfsystem och ansiktslyft, står det att läsa.

Låter väl helt okej va? Och inte ska det göra ont heller! Tjohoo!!

Vad är haken??

Joo...det krävs runt tiotalet behandlingar och varje behandling kostar ca 850 kr...8500 kr minst då...

Då är det väl bara att ge sej ut och leta efter den där äldre miljonären helt enkelt...nån som har någon på lager?





                                   

                                     

Min soffa!

Åhhh...gud vad skön den är! Bara gosa ner sej och slänga upp datorn i knät och inte bry sej om nånting annat. Nu är det jag och datorn som dejtar och ingenting kan skilja oss åt :)


Har farit runt som ett skållat troll hela dagen, först skickade jag iväg Felicia till skolan, när sen Niklas äntligen kom hem åkte jag iväg till mamma för att jobba där i dag. Sen vid halv elva åkte jag hem igen och hämtade upp Bellan, Niklas tog egen bil och så åkte vi iväg till Gamla Linköping för fotograferingen. Hon var SÅ duktig lilla Bellis...då blev mamma väldigt stolt :) Sen tog jag en snabbis in på Cloetta boden och shoppade godiset till fredagens disco. Så vinkade vi av Niklas som skulle vidare till Örebro och jag tog med mej Bellan till mamma för att fortsätta hjälpa henne. Klockan halv två for jag iväg igen, denna gången för att hämta Felicia i skolan! Sen hem till mamma och lämna av barnen och så iväg igen till ICA för att handla åt mamma...och sen till Lasses Livs eftersom hon även ville ha semlor...det är ju tisdag gud be vars...haha. Och så tillbaka till mamsen för att hjälpa igen och laga mat tills pappa skulle komma hem från jobbet. Jahaja...efter mat och fika tog jag med mej mina små troll hem och efter att ha fått i alla fall den stora i säng och Niklas kommit hem och tagit över den lilla har jag kraschat i soffan. Där är jag nu :)

Så nu är det "min" stund och INGENTING kan störa mej!!


Ny dag, nya tag

Har bestämt mej för att strunta i folk som inte kan bete sej normalt! I dag är en ny dag med nya möjligheter och jag tänker ha en BRA dag! :)


Felicia fick åka med en klasskompis till skolan i dag och jag tog mej tid att sätta mej vid datorn ett par minuter. Jag har redan packat en stor väska med kläder till Isabell, vi ska nämligen iväg och fota henne i dag och det ska bli så roligt. Tror det blir svart/vita kort...har inte riktigt bestämt mej än... Felicias "bebiskort" är svart/vita och jag tycker nog ändå att det är finast. Fast först ska jag åka hem till mamma och hjälpa henne. Hennes assistenter har lyckats bli sjuka samtidigt, så då får jag hoppa in. Är ju inte helt fel att få tillbringa en hel dag med mamma :) Väntar bara på att Niklas ska komma hem, han var ABSOLUT tvungen att boka in en bilbesikting klockan 07.00 i Norrköping...karlar!!!

Sen får mamma vara själv en stund medans vi åker iväg till fotografen, men sen ska jag vara kvar där tills pappa kommer hem. Med undantag av en stund när jag måste hämta Felicia i skolan då förstås.


Jaaa...det är min dag det, nåt annat lär inte hinnas med. Men en BRA dag, det ska jag se till att få, så det så :)


Besviken och arg!

Jaa, det är jag just nu! Finns det nånting jag har väldigt svårt för, så är det egoism! Det är så vidrigt och jag kan inte för mitt liv förstår hur egoistiska människor kan leva med sej själva... Hur kan man må bra i vetskapen om att dom beslut man tar skadar eller försämrar livet för andra?
Det finns två personer i min närhet som är extremt (och då menar jag verkligen extremt) egoistiska! Vet inte hur många gånger jag kommit i kläm och mått dåligt pga dessa två personer. Jag vet att jag oftast är för snäll och har svårt att säga ifrån, men i dom här fallen tycker jag inte att jag kan vara tydligare än jag varit,  dom vet att jag blir ledsen och att dom sårar mej väldigt mycket. Varför fortsätter dom då? Jaaa...den frågan har jag ställt mej själv många gånger...och jag hittar inget svar, för båda påstår att dom tycker om mej och jag tror på det. Visst är det otäckt att människor kan bli så egoistiska att dom kan gå över lik för att få det dom själva vill ha, utan att bry sej det minsta om dom som "råkar" komma i kläm??
Jag är arg, ledsen och besviken och dom bryr sej inte det minsta!

Hej hå, hej hå nu ska vi banta på

Seriöst...allvarligt...jag är så emot denna hets i samhället vad gäller vikt och utseende! Det gör mej minst sagt spyfärdig! Måste man se ut som en Barbiedocka för att vara lycklig? Nej, nej och åter NEJ!! Vem vill kramas med ett benrangel? Inte jag i alla fall...
Visst, jag vill också gå ner lite i vikt, inte för att se ut som en modell, utan för att bli lite mer sund och trivas med mej själv. Men det är en stor skillnad från det till att bli manisk och inte våga gå utanför dörren utan att vara stylad från topp till tå. Ett exempel på när hetsen om utseende gått för långt är i träningslokalerna. VARFÖR betalar vissa människor för att gå till stans "hippaste" gym när det finns mycket billigare alternativ? Snacka om att slänga pengarna i sjön! Och när dom väl står där i sina svindyra märkeskläder, sminkade?!? och försöker se snygga ut medans dom tränar....jaa...då får ni ursäkta, men då ligger Sofie dubbelvikt av skratt :) Det är så tragiskt.
Okej, ALLA vill vi väl se så bra ut som möjligt, men man får ju ha lite självdistans för guds skull! När man hör 6-7 åringar som vill banta och ser föräldrar som drar på sej skulder för att köpa dom "rätta" kläderna till sina tonåringar, då undrar man ju vad samhället har för skuld i allt detta? Vi matas hela tiden med skönhetsideal från olika medier och självklart identifierar sig våra ungdomar (och även vissa vuxna) med dessa plastdockor. Men det är inte verkligheten!! Och det är upp till oss vuxna att få ungarna att förstå det! Jag vill leva ett sunt liv och det tänker jag faktiskt ta tag i nu. Dels för min egen skull, men också för att mina döttrar ska ha en bra förebild. Jag har ett antal "extra" kilon som jag vill få bort och det ska jag banne mej kämpa med en gång för alla.Inte för att bli smal som en pinne utan för att det inte är hälsosamt att väga för mycket. Lagom är bäst!


Var nöjd med den DU är och inse att just DU är UNIK, det finns INGEN mer i världen som DU!


Mysigt värre

Så har man gjort ännu en dag på jobbet och jag är lika trött som vanligt, *skratt* Man kan nästan tro att jag börjar bli gammal... :)

Har mått jättekonstigt hela dagen och trodde flera gånger att jag skulle behöva gå hem från jobbet, men jag klarade dagen! Illamående, frossa och lite ont i magen till och från ända sedan åtta i morse... Nu mår jag mycket bättre och kan inte göra nåt annat än skylla på min IBS. När jag kom innanför dörren möttes jag av en underbar lukt och sambon stog vid spisen, fläskfilé får jag minsann, inte helt fel :)

Svängde även förbi ICA affären på hemvägen och hämtade upp ett paket till mej själv, har nämligen skickat efter lite kläder...återstår att se om nånting passar, men det hoppas jag!

Nu är det Bellan-mys som står på schemat!


Hallå SVT

Seriöst...vem f**n orkar rösta 3 gånger??? Och allt för att tjäna så mycket pengar som möjligt... Dom skyr inga medel överklassen!

Trött, så trött

I dag har jag slavat på jobbet i tio timmar, så nu är jag trött! Allt för trött för att orka skriva nåt vettig inlägg... Ska titta på Melodifestivalen och sen blir det sängen och så upp i morgon bitti och fara tillbaka till jobbet. Hoppas det är lite kvalitet på bidragen i år, har börjat tappa hoppet om hela Melodifestivalen...det var mycket bättre förr! (med risk för att låta negativ) :)


                


Det får bli en trött Kram från mej till er och på återseende när jag är mer piggelin...

Disney On Ice (fortsättning)

Måste säga att det var jättebra och det tyckte Felicia med :) Snövit, Askungen, Ariel, Mulan, Tingeling, Musse och Mimmi...och många fler.

Felicia ville som vanligt köpa någonting och det fick hon, det blev en söt liten sak som blinkade...svårt att beskriva faktiskt. Sen ville hon ha både popcorn och sockervadd...hm...90 spänn styck känns som rena rånet! MEN det går väl an om man har med ett barn, så hon fick som hon ville. Tänkt om man haft fyra barn...då skulle jag behövt jobba mycket mer!




Dvärgarna i Snövit gillade jag mest. Felicia tyckte mest om Sebastian i Ariel.

Nu blir det snart sängen eftersom jag börjar jobba 08.00 i morgon bitti...

Först vill jag bara visa vad jag fick av min älskling Niklas i dag, en jättefin ros och en "antistress" sten formad som ett hjärta. Han är så söt ibland :)




Sov så gott mer er därute, nu blir det sängen för min del.

Kram Kram


Disney On Ice

Har haft en riktig slappardag hittils och det har varit så skönt! Först lite sovmorgon och sen ett långt skönt bad, givetvis med en badbomb från LUSH. Den här gången var det en Honey Bee som slank ner, doftade underbart gott :)


                               

Nu är det hög tid att ta tag i dagens "måsten" och senare i kväll ska jag hämta upp Felicia hos hennes pappa och ta med henne på Disney On Ice. Det har varit MÅNGA turer fram och tillbaka gällande detta...först ville hon gå, sen var det töntigt...sen ville hon absolut gå och var jätteledsen, sen ville hon nog inte gå ändå...och så bestämde hon helt plötsligt efter att ha hört att flera kompisar ska gå. Mamma, jag viiillll gååå...snäääällllaaaa! Vi har varit på Disney On Ice dom senaste fyra åren och personligen tycker jag att det är snarlikt varenda gång, men man får ju offra sej för barnen. Hoppas iaf fall att hon nu inte ändrar sej igen, nu har jag ju köpt biljetterna så då får hon gå vare sej hon vill eller inte!

Vad kan man göra i sängen?

Joo...jag vet precis vad jag ska göra där nu...............nämligen SOVA!

Är så trött så jag knappt vet om jag hittar dit.. Mina sköna satinlakan har aldrig tidigare känts så lockande som dom gör just nu, så natti natti på er.


           


Paolo Roberto

Eftersom jag inte är någon "gym människa" egentligen och sällan kommer iväg på någon promenad så har jag skaffat mej Paolo Robertos bok: Träna en kvart om dagen. Har hört flera som gillar boken och tycker den är bra, så jag har höga förväntningar! Återstår väl att se vad jag får ut av den, men jag hoppas och tror att det blir bra, en kvart om dagen borde väl tom jag få till!




 

Det var väl det jag unnade mej själv i dag... Annars har vi köpt en massa saker till brorsans lägenhet! Bland annat Tv-bänk, soffbord, matta till vardagsrummet, blomkrukor och blommor, ljushållare och ljus, dörrmatta, ett fruktfat, en hylla till badrummet och gardiner till kök och vardagsrum...pust...tror jag fick med det mesta i alla fall :) Riktigt fint börjar det bli och jag tror Patrik är mer än nöjd :)


Nu ska här mysas lite med sambon, vi har ju knappt setts dom senaste dagarna. Lite räkor, baguette, vitlöksost och så ska vi unna oss en flaska vitt eftersom vi är lediga i morgon båda två.

Ha en fortsatt trevlig kväll alla, det ska jag ha :)


Utmanad igen

Nu har jag blivit utmanad av Augusta. Utmaningen består i att lägga ut bild
nummer 6, från mapp nummer 6 bland bilderna i datorn. I mitt fall blev det Felicias tårta från hennes 4års-dag.



 

Sen ska jag i min tur utmana 6 personer.

1.Kikki

2.Anett

3.Chris

4.Cecilia

5.Mia

6. Kommer ju inte på nån mer...så utmanar den som känner sej manad :)


Forskning VS plastikoperationer


Uppe i ottan...

Åhej vad trött jag är...känns som jag har klister på ögonlocken... Men jag måste strax iväg vare sej jag får upp ögonen eller inte. Pappa ska lämna in sin bil på service nu på morgonen och jag har lovat att hämta honom på bilfirman och skjutsa honom till jobbet. Med tanke på hur många gånger han har skjutsat runt på mej så är det det minsta jag kan göra, även om jag är sjukligt trött :)

Sen ska jag iväg och hämta upp lillebror Patrik. Vi ska grejja med hans nya lägenhet i dag och shoppa en massa. Fasen vad skoj det ska bli att förvandla lägenheten till ett riktigt mysigt hem! Och som ni säkert vet så är en av mina favoritsysselsättningar att shoppa, haha. Lovar att ni ska få se nåt kort eller två när det blir färdigt.

Önskar er alla en riktigt bra dag!


Min, bara min

Biotherm Lait Corporel är en fräsch body milk, dvs en lättare bodylotion. Den har en läcker citrusdoft och verkar på tre sätt: Den återfuktar och reparerar torr och skadad hud, återskapar hudens naturliga skydd och värnar om dess naturliga elasticitet. Lait Corporel absorberas också snabbare av huden och efterlämnar en len och sidenlik känsla. Den här kom äntligen med posten i dag, så nu ska här smörjas :) Ångrar nästan att jag inte köpte två...

Mysdag inbokad



 

Sådär, nu har jag äntligen fått tummen ur och bokat in mej och Felicia på P.A.U.S! Jag fick ju ett presentkort när jag fyllde 30 av ett par vänner och när Felicia såg det blev hon så avundssjuk...hon undrade varför bara vuxna får "ta hand om sej" och göra "måbra saker"? Och som vanligt så har hon så rätt min kloka lilla flicka, varför ska det vara så? Vi kikade runt lite på hemsidan och hon kom fram till att en massage skulle vara skönt :) Ringde då till P.A.U.S för att fråga hur dom ställde sej till att hon bara är 8 år, men det var inga problem, barn mår ju också bra av massage.


Så här är vad jag har bokat: Felicia:


Avslappningsmassage

En mjukare och mer avslappnande form av den klassiska massagen. Avslappningsmassagen är inte lika djupgående muskulärt som den klassiska. För dej som vill ha en mjukare och lugnare behandling.


Sofie:


Klassisk ansiktsbehandling

Rengöring, peeling, ånga med djuprengöring, lymfdränerande massage med aromaoljor. Avslutningsvis mask, serum & creme.

Ska bli så mysigt att göra detta tillsammans och vi har tider precis efter varandra så vi kan göra sällskap. Vet att Felicia vill få naglarna målade med...men det känns som att jag kan göra det själv i stället för att betala 150 spänn!


Nu är det städning som gäller här och i kväll ska jag och Isabell till mamma och pappa och äta Paltbröd! Vet att det inte är många som gillar det, men jag tycker det är jättegott och så får jag i mej lite järn på köpet :)


Mysdag inbokad



 

Sådär, nu har jag äntligen fått tummen ur och bokat in mej och Felicia på P.A.U.S! Jag fick ju ett presentkort när jag fyllde 30 av ett par vänner och när Felicia såg det blev hon så avundssjuk...hon undrade varför bara vuxna får "ta hand om sej" och göra "måbra saker"? Och som vanligt så har hon så rätt min kloka lilla flicka, varför ska det vara så? Vi kikade runt lite på hemsidan och hon kom fram till att en massage skulle vara skönt :) Ringde då till P.A.U.S för att fråga hur dom ställde sej till att hon bara är 8 år, men det var inga problem, barn mår ju också bra av massage.


Så här är vad jag har bokat: Felicia:


Avslappningsmassage

En mjukare och mer avslappnande form av den klassiska massagen. Avslappningsmassagen är inte lika djupgående muskulärt som den klassiska. För dej som vill ha en mjukare och lugnare behandling.


Sofie:


Klassisk ansiktsbehandling

Rengöring, peeling, ånga med djuprengöring, lymfdränerande massage med aromaoljor. Avslutningsvis mask, serum & creme.

Ska bli så mysigt att göra detta tillsammans och vi har tider precis efter varandra så vi kan göra sällskap. Vet att Felicia vill få naglarna målade med...men det känns som att jag kan göra det själv i stället för att betala 150 spänn!


Nu är det städning som gäller här och i kväll ska jag och Isabell till mamma och pappa och äta Paltbröd! Vet att det inte är många som gillar det, men jag tycker det är jättegott och så får jag i mej lite järn på köpet :)


Bombnedslag

Felicia hade fortfarande feber sent i går kväll, 38.6 så vi beslutade att hon fick vara hemma i dag med. På morgonen var hon inte så pigg, men nu är det minsann INGET fel på fröken alls! Hon river ut miljarder saker, springer runt med myror i benen och behöver verkligen aktiveras...I morgon blir det skola igen med andra ord. Egentligen ska hon vara hos sin pappa den här veckan men ville stanna en dag extra här. Dels för att hon inte mådde bra, men även för att lillebror kräks och hon inte vill bli smittad av nåt. Men i dag ska hon åka dit och det kommer bli tomt här...

Nu ska vi mysa lite här och snart är det dags för lite mat. Får nog bli fryst pizza som värms i ugnen...inte världens nyttigaste mat, men enkelt!


Insomnia

I natt är en sån där natt då det är omöjligt att somna...Av erfarenhet vet jag att det är lönlöst att ligga kvar i sängen, så i stället har jag satt mej vid datorn för att sortera och bränna skivor till det kommande discot. Och helt plötsligt sitter jag och GRÅTER??? Det slog mej bara att tiden går så himla fort! Kommer ihåg när min minsta bror Patrik fått lov att ha kalas hemma hos mej eftersom det var svårt att ha det hos våra föräldrar pga mammas sjukdom. Som jag och Micke (Felicias pappa) styrde och ordnade...stroboskoplampor var tydligen ett måste, likaså popcorn, chips och massor med dricka. Fick tom springa iväg till närmsta mack och handla mer dricka :) Kommer inte ihåg exakt hur gamla dom var, men runt 12 år. Dom var i vårt vardagsrum som lyckligtvis var rätt stort, släckte ner nästan alla lampor och så på med stroboskoplamporna. Där lyssnades på musik, dansades och säkerligen pussades det lite med, hehe. Tycker inte det känns som så länge sen, men nu sitter jag här och planerar min egen dotters 8e?!? födelsedagskalas... Och gråter så tårarna sprutar...inte för att jag är ledsen utan för själva situationen, vart har tiden tagit vägen?

Smycken




Det här är vad jag och Felicia har knåpat med i dag, så nu har hon en massa nya smycken :) Måste säga att det var riktigt roligt och jag funderar på att köpa lite grejjer till mej själv att göra smycken av. Hur som helst så var det ett riktigt terapiarbete!!


Feber och nattfilm

Efter mitt jobbpass i går så hamnade jag i soffan med sambon, båda barnen sov redan eftersom klockan var 21.30. Gick in till Felicia för att ge henne en puss på pannan och det brändes! Hela kroppen var skållhet. Hon vaknade till lite och förklarade det hela med att hon var svettig...hon hade frusit så mycket när hon gick och lade sej att hon hade byltat på sej massor med täcken och filtar. Nåja...det kan väl hända tänkte jag och pussade henne godnatt. Kikade till Bellan och satte mej sedan vid datorn. Men när jag lagt mej kunde jag inte somna utan gick in till Felicia igen, kunde inte släppa att hon var så varm! Hon vaknade precis när jag kom fram till hennes dörr och gnydde lite ynkligt, fortfarande lika varm. Hämtade tempen (med en vilt protesterande Felicia) och minsann, 39,5 hade hon lilla skruttan :( Eftersom hon inte kunde somna om låg jag hos henne och vi satte igång en film, Arthur och Minimojerna. Vi såg hela och den var jättebra! Kan jag verkligen rekomendera till er med barn från 7 år och uppåt, kan vara lite läskig för dom mindre... Hur som helst så somnade vi båda i Felicias säng och efter att ha sjukanmält henne på morgonen så sov vi ett par timmar till. Så fort hon öppnade ögonen sen så kom det jag väntat på: Mamma, eftersom jag är sjuk får jag pyssla med Skojiga lådan!! Kan vi hämta den nu? Så här har vi suttit och pysslat hon och jag i flera timmar...målat gipsfigurer, gjort "blommor" och en massa smycken. Tänkte visa er några av smyckena senare, men nu ska vi äta lite mat och det är pannkakor beställt av sjuklingen!




Här är den, Skojiga lådan som BARA får tas fram när barnen är sjuka.

Spökar det på bloggen?

Varför har all min text plötsligt blivit större?

Fattar ingenting...som vanligt :P


Kärlekshoroskop

Läste mitt kärlekshoroskop för Februari i Aftonbladet...det där med vårkänslor och gott om romantiska stunder låter ju inte fel :)


Lejonet


Du har en härligt romantisk månad framför dig. Nu handlar det om stora känslor och viktiga steg. Inleder du ett nytt förhållande får det luft under vingarna väldigt fort. För dig som har en partner redan handlar det om att fördjupa och stärka. Det kan vara dags att planera gemensamt hem, barn, äktenskap eller något annat livsomvälvande. Det blir också gott om romantiska stunder att bara njuta av, och man kan gott säga att vårkänslorna kommer tidigt i år för din del. Det enda som kan komma i vägen för detta är jobbstress.


Bästa chansen
: Vattuman, Fisk.


Bästa stället
: På resa.


Bästa datumen
: 8-9/2


Åh vad jag ångrar mej...!!!

Lovade i ett svagt ögonblick att jag kunde hoppa in och jobba i dag om någon var sjuk....och naturligtvis så ringde dom i går och sa att jag måste jobba i dag... Har ingen som helst lust att göra det och vill mycket hellre vara med Felicia nu sista dagen hon är hos mej innan hon ska vara hos sin pappa i en vecka :(

Varför ska jag ha så himla svårt att säga ifrån? Kan man gå en kurs i att lära sej att säga nej?


Har ni fest eller?

Åhhh...jag är så sugen på en riktigt stor fest! En sån där BRA fest, med mat och skojigt folk och en massa töntiga upptåg :) Alltså ingen vanlig tråkförfest utan ett RIKTIGT partaj! Ska snacka ihop mej med sambon och se om vi kan få ihop nåt, han brukar inte vara sen att hänga på när det vankas fest, haha. Planera, planera...men först ska jag och Felicia planera hennes kommande födelsedagsdisco klart. Hm...vet inte när jag var på fest senast...måste ha varit vårt 20 årsjubileum med jobbet i december... Och innan dess var det min 30 årsfest som jag hade i oktober.
Med andra ord är det dags för party faktiskt :) Att sitta hemma i mysbrallor och sliten T-shirt med en drink på lördagskvällen räknas liksom inte... även om det är himla mysigt!
Och mysigt det har vi verkligen haft i kväll, hela familjen. Vi har ätit jättegod kyckling, godis och tittat på Miss Secret Agent 2. Den var riktigt bra faktiskt, till och med för att vara en uppföljare...dom är ju sällan bra tyvärr. Felicia stupade i säng så fort eftertexten började rulla och Bellan somnade för ett par timmar sen, så nu är det bara jag och sambon som sitter här med varsin dator (romantiskt va??) Ska se om han vill förlora mot mej i Alfapet innan det är dags att krypa till sängs för oss med.

Vi hörs.... :)


En härlig lördag!

Började dagen med att "snoosa" lite för länge och fick stressa runt och härja lite (min specialitet) innan jag och barnen äntligen kom iväg. Sen bar det av till Busfabriken där vi mötte upp Anna och Hille för en riktigt rolig och mysig dag! Vi var kvar länge och Felicia och Hille for runt så dom var alldeles svettiga :) Isabell klängde runt i "babyhörnan" och verkade ha riktigt skoj hon med, bollarna är nog favoriterna tror jag! Dock fick inte lilla Bellan småstudsa på studsmattorna i dag eftersom det var så mycket folk. Vill ju inte gärna att något barn råkar hoppa på henne :( När barnen lekt färdigt (tyckte iaf jag och Anna) så åt vi lunch och sen åkte vi alla ut till Kulla och fikade. Hur mysig dag som helst och jag hoppas vi kan göra om det snart igen :)

På hemvägen köpte vi grillad kyckling och potatissallad som vi ska äta snart och sen blir det myskväll för hela slanten! Vi har redan tjuvstartat myskvällen :)

Och du Anna...trodde du att du skulle slippa ifrån bara för att du höll upp handen?? :-)



Vad hände??

Nu har klockan blivit sådär mycket igen!!? Jag som skulle lägga mej tidigt i kväll, det hade jag ju bestämt! När man slutar jobba 20.00 och inte är hemma förrens 20.40 så har ju hela kvällen försvunnit och då är det lätt hänt att det helt plötsligt är mitt i natten.... Måste, måste sova nu om jag ska orka upp i morgon, är ju inte världens mest morgonpigga person...

Har planerat ett besök på busfabriken i morgon med min vän och jobbarkompis Anna och hennes och mina barn, jätteskoj ska det bli! Eftersom vi tänkt vara där vid 10.00 när dom öppnar måste jag komma upp vid 08.00 om jag ska hinna med att få ordning på mej själv och båda prinsessorna...på söndag tänker jag definitivt sova ut, länge!

Sov så sött alla ni där ute


Jag har blivit utmanad

Min vän Chris har utmanat mej och det är faktiskt min allra första utmaning här i bloggvärlden. Jättekul :)

Utmaningen går ut på att man ska länka till den person man fått utmaningen av http://www.hanky.se/gerking

Därefter ska man berätta sju sanningar om sej själv...

  1. Jag är extremt morgontrött
  2. Jag har gjort en skönhetsoperation
  3. Jag har åkt med som kartläsare på en rallytävling
  4. Jag är väldigt mörkrädd
  5. En stor önskan är att jag ska klara av att gå ner ca 15 kg i vikt
  6. Jag har kraschat en Vespa på Cypern
  7. Det värsta jag vet är oärliga och falska människor

Efter det ska man ge vidare samma utmaning till sju personer:

  1. Anett Kimmegren Nilsson
  2. Kikki Petersson
  3. Mia Steij
  4. Sandra Danell
  5. Cecilia Graesen
  6. Mikael Svelander
  7. Augusta

Till sist är det bara att meddela att dom är utvalda!


Shoppat

Japp, åkte iväg en sväng eftersom jag ju lovat mamma att handla blommor. Tog mej till Blomstertorget och kunde inte låta bli att låta två knippen underbara, vita tulpaner få följa med mej hem.


Passade ju alldeles perfekt ihop med den fina Tulipa skålen från Kosta Boda som även den fick följa med mej hem... Ett fynd från Cerveras utföräljning.



        



 

 Ni som följer bloggen vet ju att jag gärna vill ha just denna skål, fast modellen större och med tulpaner i tre olika färger. Men den här är också väldigt fin och lite nättare. Hann med en sväng in på Nordik också och där hittade jag fina tygfickor (vet inte riktigt hur jag ska beskriva dom)  från Cult Design, perfekta att ha på väggen så vi får ordning på våra räkningar och kvitton en gång för alla! Och så ett supergulligt underlägg till Bellan som hon ska få i present. Kanonbra när hon ska äta, rita teckningar eller liknande, så slipper mitt stackars bord ta stryk :)



 

Nu är det sagoläsning för Felicia som gäller! Hon är helt slut efter att ha varit i stallet och ridit och börjar bli en aning "trött" gnällig. Vad passar bättre då än att mysa ner sej i sängen och läsa en spännande bok? :)

      


Morgonmys

Niklas kom hem sent i går kväll efter att ha varit i Örebro sedan i tisdags och tidigt i morse åkte han iväg igen. Felicia är i skolan, så jag och Bellan är själva. Varje torsdag går dom till skogen med klassen och i dag ville Felicia ha med sej varm choklad och skorpor, så det fixade jag iordning i morse, hoppas dom fick det mysigt :) Sen gick jag och Bellan och lade oss i soffan och sov någon timme, så mysigt! Sen har vi bara varit, hon och jag. Inte gjort nåt nyttigt eller vettig alls utan bara myst och det är så skönt! Snart är det dags att ta tag i alla "måsten" inför dagen och när det är klart funderar jag på att åka iväg och kika i några affärer. Dels har jag lovat mamma och köpa lite nya blommor åt henne (hon har fortfarande kvar Julstjärnor i köksfönstret), kan förstå att hon tröttnat på dom vid det här laget. Sen tänkte jag fortsätta med skivorna till Felicias disco, inbjudningarna är ju klara och utdelade :)

Nähä...nu ska jag lyssna på Angel in the night med Basshunter för säkert 20e gången i dag...Bellan blir galen så fort den slutar och flinar så alla tänder syns när jag sätter igång den igen....

Vi ses kanske senare?


Spotify inbjudan

Borde lagt mej för längesen och ska göra slag i saken strax. Först ville jag bara berätta att jag är så glad just nu eftersom jag fått en Spotify inbjudan :)


Natti natti och dröm sött (glöm inte tolka dina drömmar) :P


Finns gud?

Som jag skrev tidigare så har jag varit lite nere på grund av en sak. Kan inte säga vad det handlar om eftersom det inte handlar om mej, men jag kan få fram min mening iaf. Några som står mej väldigt nära har nyligen råkat ut för något väldigt tråkigt och jag lider så med dom. Jag kommer aldrig förstå hur någon kan tro på gud, för OM gud fanns, varför ska då oskyldiga, snälla och väldigt rara människor råka ut för så orättvisa saker att man inte kan förstå att det är sant?! Varför får barn hjärntumörer, dödas i trafikolyckor, blir misshandlade och våldtagna mm? En gud skulle väl aldrig tillåta något sådant? Nää....min PERSONLIGA åsikt är att människor känner sej trygga med att tro på någonting och gärna vill tro att "han" finns. Men han finns INTE!! Även det är min högst personliga åsikt och jag respekterar att andra inte tycker som jag. Hur som helst så skickade jag ett blombud som jag vet gjorde dom glada och det känns bra att kunna få dom att känna sej bättre, om så bara för en stund. När någonting jobbigt och sorgligt händer så kan man annars märka att folk drar sej undan...jag antar att det är för att dom är rädda för att närma sej, rädda för att göra eller säga fel. Men tro mej, huvudsaken är ATT du hör av dej, visar att du bryr dej, att du finns där, inte VAD du gör.


Livet är bra orättvist ibland!


Äntligen kom jag fram!

Nu kom jag äntligen fram till F-kassan, har plats 124 i kön...

*väntar*

*väntar*

20 minuter tog det innan jag kom fram!

MEN handläggaren var så himla trevlig och kompetent att det inte gör nåt :)

Så sammanlagd kötid för 3 samtal blev 35 minuter...

På mitt jobb har vi som mål att besvara alla inkommande samtal inom 80 sekunder. Visst är det så att vi inte alltid kan hålla det, men det är sällan någon som köar längre än 5 minuter och dom allra flesta kommer fram väldigt fort.  Tänk om alla företag kunde vara lika effektiva som vi! *skryta lite får man*

Nu är det dags att väcka lilla Bellan så hon hinner äta lunch innan det är dags att hämta Felicia i skolan. Var tog förmiddagen vägen?? Jag som skulle hinna så mycket...


Telefonköer

Just nu är det många som ringer...om man fått en krona för varje gång man hört det när man ringer ett företag skulle man varit rik som ett troll! På dagens agenda står ett samtal till Miljonlotteriet, ett samtal till Linköpingskommun ang lokalbokningen jag gjort till Felicias disco och ett samtal till Förskräcklighetskassan (Försäkringskassan) om föräldrapenningen. Har bara kommit till Miljonlotteriet än och sitter i kö just nu, har väntat i 10 min hittils...ska bli intressant att se hur mycket av dagen som går åt till köande...

Sådär...15 min tog det innan jag kom fram och själva samtalet tog 2 min.


------------------------------------------------------------------------

Då kör vi nästa som är Liköpings kommun!

0!!! Min väntettid och blev kopplat till rätt person direkt som svarade efter 2 signaler. Kanonbra :)

------------------------------------------------------------------------


Och så F-kassan då...som jag bävar för...

VA??? Kundcenter har hög belastning, var god försök senare! SKANDAL!!!

Och det värsta av allt är att man inte kan slippa från dom, det är inte bara att "byta bolag" utan man måste dras med dom.....*suck*


Nu är jag arg, ska lugna mej genom att plocka upp alla kläder som ligger utspridda över hela vardagsrumsgolvet... Bestämde mej i går för att rensa bland Isabells kläder och plocka bort allt som blivit försmått, men hann inte klart utan fortsatte i dag. När jag väl rensat allt och lagt i högar ringde telefonen...och vad tror ni hade hänt när jag kom tillbaka? Jooo, söta, underbara lilla Isabell har varit "snäll" och lagt alla kläderna i en enda stor hög på golvet... Nu sover hon middag så då får jag snabba mej att sortera upp i högar igen och se till att få ut dom i förrådet, soprummet och lägga Traderahögen på behörigt avstånd från klåfingriga barn.


Trött på telefonförsäljare?

Man kan alltid göra som kille 1...


<kille1> Jag har nog haft för mycket fritid i dag...



<kille1> Det ringde en telefonförsäljare i morse. Han presenterade sej med för- och efternamn och vilket företag han arbetade för. Han ville sälja något telefonabonnemang. Jag sa att jag var upptagen och bad honom ringa upp lite senare. När han lagt på söker jag på hans namn på internet men hittar inget skoj, så jag ringer folkbokföringen istället och tar reda på hans adress och personnummer.


<kille1> Två timmar senare ringer snubben igen. Det gällde tydligen något specialerbjudande från Tele2. Jag säger att jag tar erbjudandet. Då säger han att han kommer spela in på band ett muntligt avtal. Han börjar med att fråga mitt namn, varvid jag säger mitt namn.


<kille1> Sedan ska jag läsa upp mitt personnummer. Då läser jag upp försäljarens personnummer. Det blir lite tyst i luren några sekunder, men snart fortsätter han med avtalet. Till sist ska jag säga min adress och självklart säger jag då försäljarens adress. Det är tyst i 10 sekunder innan *jag* säger "Då kopplar vi in dig så snart vi kan".


<kille1> Det är helt tyst i 10 sekunder innan försäljaren svarar med "Jag ska inte köpa något abonnemang?"


<kille1>" Kunde du inte sagt det tidigare?" frågar jag. "Onödigt att du slösar min tid så här" Återigen 10 sekunders tystnad och snabba andetag i luren hörs. Sedan hör man bara ett <klick>.


<kille1> Konstig snubbe.


<kille1> Nu tillbringar jag resten av dagen med att beställa massa saker i hans namn ur dagens reklamhäften som kom i morse.


<kille1> Hoppas han gillar sin prenumeration på utländska frimärken för endast 99 spänn i månaden.


<kille2> Ditt hat mot telefonförsäljare är nog inte riktigt hälsosamt...


Det här tog jag från ett "fredagsmail" vi fått från jobbet.

Jag förmodar att det inte bara är jag som är måttligt trött på telefonförsäljare och det skulle kännas rätt skönt att göra något liknande nästa gång någon ringer...hahaha


Gäsp...

Åhej...vilken seeg morgon minst sagt! Flickorna somnade till sist i går efter mycket bus och jag kom väl lite för sent i säng...men trodde ju att jag skulle få sova till 06.45 utan avbrott. Tji fick jag! Runt 00.00 vaknade Bellan och skrek ett par gånger, sen somnade hon om och jag andades ut. Men vid 01.00 var det dags igen, då gallskrek hon och var helt otröstlig och jag tog upp henne i sängen och lade henne mellan mej och Felicia. (Felicia brukar få sova hos mej när Niklas jobbar i Örebro). Hon somnade om ganska så snabbt och så gjorde även jag. MEN...helt plötsligt vaknar jag av att någon drar mej i håret! Mellan mej och Felicia SITTER en klarvaken Isabell och klappar händerna?! rullar runt, sparkar och "pratar", vet inte hur många sparkar och drag i håret jag fick och det gjorde ONT.
Tittade på klockan som visade 03.00...kan säga att det tog ca 45 minuter innan skruttungen somnade om igen.... Klockan 04.30 ca var det dags igen, då låg hon och gnydde och var bara tyst om jag hade henne på armen och "gungade" henne. Och nu sitter vi här och barnen har precis ätit frukost och snart ska vi iväg till skolan med Felicia (som lyckligtvis inte hört så mycket av Isabell i natt, hur det nu är möjligt?). Är sjukt trött....och till råga på allt sprang jag rakt in i larmet också och fick påringning från jobbet...


God Morgon :-)


Bellan äter semla

Nu är det strax dags att krypa ner i sängen, barnen sover som stockar (äntligen). Pappa är nyklippt och fin, jag är mätt...för mätt faktiskt! Som vanligt fick vi jättegod mat och sen dessutom semlor till kaffet...jag MÅSTE börja träna!! Har ju bestämt med kusin Jennie och vi ska ta en promenad, men det kommer alltid något i vägen :( Är det inte jobb, så är jag eller barnen sjuka och är det inte det så är sambon iväg och jobbar i Örebro eller så är det nåt annat. Blir så trött...och ändå jobbar jag bara 25-50 % och är mammaledig resten...HUR ska det gå när jag börjar jobba på "riktigt" igen? Nåja...den tiden den sorgen!

Här får ni i alla fall nåt att avundas...riktigt god var den :)




 
Bellan fick såklart ingen egen semla, men hon fick ett "lock" från en semla och den försvann snabbt!




 

Tilläggas ska att hon en timme innan ätit en stor portion mat och mer än en halv burk efterrättspuré...det finns ingen botten i den ungen... Men det är bra att hon äter!


Lite plockning här hemma nu, ser ut som att någon slängt in en bomb, sen sängen.

Natti natti


Väntar på paket

Japp, nu har jag och Felicia tittat igenom H&M utbud och hon har fått beställa lite kläder till sommaren. Vet att det är tidigt, men jag väntar alltid för länge och vips är allt slut :( Tydligen är det Turkos som gäller just nu...Hon har gått igenom, Rosa-perioden, Röd-Perioden och nu senast Svart-Perioden. Hon gillar dom flesta fägerna men snöar in på en viss färg i perioder och då är det BARA den färgen som gäller...på ALLT! Jag lyckades få henne att beställa en jättefin lila klänning (lillasyrran fick en likadan) och så ett par denimshorts och ett par Caprijeans. Här ser ni resten av beställningen...den Turkosa beställningen...haha.


                                                   

Barn är söta...ibland!

Oscar ber sin dagisfröken hjälpa
honom att ta på sig sina stövlar innan han
skall gå ut i kylan. De är jättebesvärliga att ta på och fröken måste
verkligen anstränga sig till max för att utföra uppdraget.
När äntligen stövlarna sitter på, säger Oscar:
-De sitter på fel fot!

Fröken tror inte sina ögon när hon konstaterar att det faktiskt är som
Oscar säger, stövlarna sitter fel. Hon drar som en dåre i 3 minuter för att
ta av dem och börjar om med att sätta på dem igen.
När stövlarna väl är på plats igen säger Oscar:
-Det är inte mina stövlar!

Fröken andas djupt och lägger locket på känslorna för att inte skada lille
Oscar, som tittar på henne med fiskblick.
- Ok, säger hon, vi tar av dem då! Hon sätter igång med samma övning som
tidigare.
- Varför sa du inte det med en gång? frågar hon när hon är klar.
Oscar svarar då:
- Det är inte mina stövlar, de är brorsans, men mamma vill att jag skall ha
dem!

Fröken börjar gråta och mycket behärskad, fast bestämd, sätter hon på
stövlarna för en tredje gång. Sedan lyfter hon Oscar, sätter jacka och
halsduk på honom och frågar:
-Var är dina vantar?
Oscar:
-Jag la dem i stövlarna!


Ledig i dag, skönt!

Japp, sovmorgon har jag fått, om man bortser ifrån att jag var upp tidigt i morse och hjälpte Felicia att komma i ordning iför skolan. Men sen kunde jag lägga mej igen och sova ett tag :)

Känner mej lite låg just nu eftersom jag fått reda på en väldigt tråkig sak :( Kan inte skriva om det här eftersom det inte handlar om mej, utan om någon som står mej nära. Ibland önskar man att man kunde trolla bort alla orättvisor i världen och göra allt bra igen!

Vi myser just nu jag och Bellan och senare ska vi hämta Felicia i skolan. Sen ska vi åka hem till mamma och pappa i kväll eftersom jag lovat klippa pappa. Blir bjudna på mat också och det är ju aldrig fel! Tänkte även passa på att skriva inbjudningarna till Felicias födelsedagsdisco där och låna deras kopiator, det är ju nästa 30 inbjudningar och det orkar inte INTE skriva förhand....

Ta hand om er och hoppas ni alla får en bra dag!


Bevis

Killar fungerar INTE utan tjejer (men det visste vi ju redan) :-)



Tidningsgrodor

Våra kära journalister har inte alltid alla bollar i korgen...hahaha

Sydsvenska Dagbladet:
Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv
(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:
Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:
Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:
Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:
Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.
(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:
Inga spår efter skidåkare.
(Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.
(Nähä...?)

Ölandsbladet:
Mindre poliser till Borgholm.
(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:
Vi skriver alt dåligare.
(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:
Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.
(Inte undra på!!)

Expressen:
Svältdöd blir vardagsmat.
(Vad blir då festmat?)

Dagen:
Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han egentligen?)

Aftonbladet:
Arbetslösa har rätt till dagisplats.
(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.
(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.
(Yeah right!)

Östersundsposten:
Krockade med älg på motorcykel.
(Åker älgar motorcykel...?)

Metro:
Yrkesmördare misstänkt för mord.
(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.
(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på
Finlandsfärjor??)


Tänkvärt

Livet är kort...


They say it takes a minute

to find a special person,

an hour to appreciate them

a day to love them,

but then an entire life

to forget them


Så sant, så sant


Hehe

Nu är inlägget på plats igen :)

Herregud...

Vet inte vad som händer med bloggen...verkar spöka! Vet att jag la in inlägget om drömlexikon i morse innan jag åkte till jobbet, men nu när jag kom hem var det borta?? Likadant var det i gårkväll med inlägg som bara försvann...

Hoppas Metro löser problemen så snart som möjligt....


Drömlexikon-Tyd dina drömmar

Jag själv kommer sällan ihåg mina drömmar och vet inte om det är bra eller dåligt? Men när jag väl kommer ihåg nåt och funderar jag såklart över om det finns någon mening med det jag drömt. Hittade det här drömlexikonet, från A-Ö som jag tänkte ta fram nästa gång jag drömt något intressant. Kommer tyvärr inte ihåg var jag hittade det, Aftonbladet kanske? Eller Expressen? Jaja...någonstans var det i alla fall! Kanske du kan tolka drömmen du hade i natt med hjälp av detta? :)

Drömlexikon A-Ö


Avgrund: Oöverkomligt hinder/mörk hemlighet


Bi: Fruktsamhet


Båt: segelbåt, avkoppling positiv fritid / motorbåt, oväntad förändring av ekonomin


Cykla: Cykla utan ansträngning, positiva nyheter eller tur. Cykla i uppförsbacke eller dåligt väder, problem som måste övervinnas


Dimma: Om den känns hotfull - folk runt dej har dolda avsikter / om den känns trevlig - romantiska överaskningar väntar


Döden: I form av Liemannen - stora förändringar av ditt liv krävs inom kort. I form av död och döende tecken på ohälsa eller rädsla för sjukdom (typ feber eller influensa)


Eld: Om kontrollerad - trygghet, bra relationer / Om okontrollerad - bråk, känslomässiga konflikter


Falla: Vanligen utan betydelse annat än att du fick ett blodsocker- eller tryck fall i sömnen eller ett naturligt andningsuppehåll


Fåglar: Småfåglar- positiva och eller lättsamma möten. Kråkfåglar- nya kunskaper, nya krav eller nya uppgifter.

Rovfåglar- Någon utnyttjar dej för egen vinning


Flyga: Om utan farkost- frihet, möjlighet att själv påverka sin livssituation. Om i farkost eller att inte kunna styra- påväg mot större förändring som troligen är positiv men som kräver uppoffring


Gravid: Krav, längtan efter trygghet, längtan och eller fruktan för långvariga åtaganden.


Hund: Om snäll- oväntad hjälp väntar, du har pålitliga vänner. Om elak och eller hotfull- Dåligt självförtroende, osäkerhet om du vågar stå för det du själv vill


Ilska: Ilska vare sig mer eller mindre


Jagad: Vanligen ingenting bara en mental reaktion på fysiska förändringar i kroppen under sömnen


Katt: Hälsa, tillfrisknande eller oberoende


Leta: Vanligen symbol för osäkerhet om gjorda val egentligen är rätt. Kan också stå för viljan att förändra något (vad beror på vad som letas efter)


Mat: Vanligen blodsockerfall på grund av för dålig middag, kan också betyda överflöd och trygg familjesituation


Naken: Att du är rädd för att andra ska se igenom den du låtsas vara och se den du egentligen är


Orm: Kön, sex, manlighet


Porr: Vanligen jobbrelaterat: Om du ser på- tvingad att delta i och acceptera beslut som du finner felaktiga eller motbjudande. Om du deltar i- Utsatthet, saknar möjlighet att påverka sin situaion


Resa: Förändrade perspektiv, vilja att se saker på nytt sätt


Spindel: Om rädd för- Kända hot (vanligen känslomässiga) Om inte rädd för- meteriell välgång


Tappa tänder/Lösa tänder: Positiv förändring nära förestående. Nya ansvar och utmaningar väntar. (har att göra med hur man tappade mjölktänderna och alla vuxna såg på en som "större" och mer "vuxen"


Under vatten: Om utan luft- Jagad, trängd och under stress. Tvingad till förstora ansvar. Om tillräckligt med luft-

Utmaningar, roliga upplevelser, förälskelse


Vapen: Om killar drömmer det- Makt, möjlighet och vilja att förändra saker och "ta dem i egna händer" Om tjejer drömmer- Hot, påtryckningar och dåliga förhållanden


Vargar: Beskydd från oväntat håll- en mentor eller chef är oväntat positiv till dig. Kanske en oväntad löneförhöjning att vänta


Ålar: Kön, sex, manlighet (se "orm")


Ängslan: Ängslan


Öde Ö: Övergivenhet, oförstådd av sin omgivning


Godmorgon

Hade hoppats att mina inlägg som blev uppätna av Metro skulle vara tillbaka nu när jag vaknade, men icke...

Jaja, är väl nån bugg i systemet!

Ha en riktigt, riktigt bra dag alla! :)


                            



Puss från mej

Dumma Metrobloggen!

Varför försvinner det bloginlägg från min sida?? Åhhhh vad det ska strula här jämt och ständigt! Trött jag blir...

Nu struntar jag i det här och går och lägger mej, så det så!

Godnatt!


En trött liten Sofie...

Nu sitter jag här i soffan, mätt och belåten. Hade bestämt med kusin Jennie att vi skulle ta en promenad i dag efter jobbet men det hanns inte riktigt med tyvärr :( Vi bestämde oss för att göra ett nytt försök senare i veckan och det är bra för jag behöver röra på mej! Niklas tittar på tråååkig fotboll och Bellan lyssnar på musik och klappar takten och gungar fram och tillbaka, hon är så söt så söt!

Längtar tills i morgon kväll när jag kommer hem från jobbet och min lilla älskling Felicia är hemma efter en vecka hos sin pappa! Träffade ju henne några timmar i fredags visserligen men det är svårt att vara ifrån henne så mycket. Då ska vi läsa bok och mysa hon och jag :)

Sitter och pysslar lite med skivor till Felicias kommande disco och kan så klart inte låta bli att samtidigt fixa ett par skivor till Isabell eftersom hon älskar musik. Vad sägs om tex gamla hederliga Smurfarna - Hallonsaft, Citron och Citronita och Håller du i mej, håller jag i dej? Riktigt skoj att lyssna på gamla klassiker man själv lyssnade på som liten.


 
  

Isabell´s låt

Vill dela Isabells fina låt med er. Det är hennes faster Linda (och även gudmor) som skrivit text och musik och det är även hon som framför låten, här på Isabells dop. Jag tycker den är så fin och Isabell sitter och gungar i takt när hon hör den :) Du hittar den HÄR



Vill du höra mer av Linda hittar du hennes hemsida HÄR

Tack än en gång Linda, du är så duktig!


Topplistan

Nu ligger jag minsann där igen och har gjort nästan hela dagen, tjohooo :)

Och nu får jag åka hem, ska bli skönt!

Ses senare kanske?


Glömde ju

säga God Morgon! Nu jobbar jag fram till 18.00 i kväll...hade gjort mycket just nu för att få åka hem igen och sova lite till...

Övernaturligt

Döden...ett ämne som både skrämmer och fascinerar. Vad tror du händer efter döden? Jag är inte riktigt säker på vad jag ska tro men hoppas verkligen att NÅGONTING händer, nåt BRA så klart. Visst vore det väl trist om allt bara tog slut?!

Jag vill tipsa er om en bra sida som heter Spökwebben. Där kan du resa en gravsten över någon du mist, titta på direktsänd spökkamera från Willard Library, läsa spökberättelser, ställa frågor till Maria "EeWee" R (Medium/paranormal rådgivare) i frågespalten och en del annat.


Ett annat tips för dej som är intresserad är att titta in på Övernaturligt i Fokus som även den är en bra sida.


   

Åhh vad skönt!

Efter att ha jobbat från 08.00 i morse till 18.00 i kväll så är det nu UNDERBART skönt att slappa lite i soffan! Söta Niklas fixar maten som snart är färdig och jag kan bara sitta här och finnas till, LYX! Får bli tidigt i säng sen eftersom jag börjar jobba klockan 08.00 i morgon igen...och samma sak på måndag. Men sen är jag ledig 3 sköööna dagar :)

Ni har väl inte missat tävligen nedan? Alltid lika spännande att vara med och tävla! Jag brukar sällan ha tur, men nån gång måste det ju vara min tur att vinna :D

Kikade på lite gamla kort i dag på Intranätet på jobbet och herregud säger jag bara...hittade bland annat det här kortet på mej och Chris från 2006...Vi hade varit ute med vår grupp på Stångs och ätit julbord och sedan bar det iväg till Harrys... Ser ut som att jag är dagens lunch eller nåt...hahaha.




Nu är maten klar, bye bye


Vill du oxå tävla?



 

Jag tävlar om en laptopväska, mobilväska och en kameraväska ifrån designföretaget Krusell inne hos
 Härligheter enligt Erika. Busenkelt att delta så var med du också! Anmälningar tas emot tom 14 februari. 

Jag är självklart med, är du?


Blomsterspråk

Visst är det härligt att både ge och få fina blommor?! Men visste du att blommornas färg har en mening?

  • Rosa blomma: Jag är förälskad i dej och lovar dej trohet
  • Vit blomma: Jag tror på din renhet och jungfrulighet
  • Gul blomma: Du är solen i mitt liv
  • Orange blomma: Jag är din trogne vän
  • Mörkröd blomma: Jag saknar dej så
  • Blå blomma: Jag vill bli vid din sida intill döden
  • Röd blomma: Jag räknar dagarna tills vi möts igen
  • Lila blomma: Jag önskar dej all lycka och välgång i livet
  • Bukett (röda, blå och vita) blommor: Betyder ett frieri

Även antalet blommor har betydelse...

  • En blomma: Du är mitt allt
  • Två blommor: Låt oss resa bort tillsammans
  • Tre blommor: När får jag träffa dej igen?
  • Fyra blommor: Jag ser upp till dej och är dej tacksam
  • Fem blommor: Jag gör vad som helst för dej
  • Sex blommor: Jag tvivlar på ditt ord
  • Sju blommor: Jag älskar dej
  • Åtta blommor: Jag förblir dej trogen intill döden
  • Nio blommor: Jag vill vara ensam med dej
  • Tio blommor: Vill du gifta dej med mej?

Nu ska lilla Sofie sova....Natti Natti
Källa: Bröllopstorget

Jag kom med i studien!

Var ju som sagt på sjukhuset i dag för att träffa en av dom läkarna som håller i studien. Först fick jag svara på en massa frågor (för att se om jag platsade i studien) och sen fylla i en del papper. Hon förklarade även hur det kommer att gå till och gav mej nödvändig info. Lyckligtvis uppfyllde jag dom kriterier som ska uppfyllas och nu är jag alltså med :) Först ska jag fylla i en "mag-dagbok" under 14 dagar och sedan kommer jag bli kallad till MR röntgen och tillhörande undersökning. Visst kommer det bli lite obehagligt att göra undersökningen (en ballong som dom blåser upp i tarmen med olika tryck) men jag har gjort det förut och överlevde, hehe. Jag har allt att vinna och inget att förlora så det är bara att köra på! Sedan blir jag indelad i någon av dom två grupperna, antingen den där man får lära sej självhypnos eller den där man får gå en IBS-skola. Vart jag än hamnar så tror jag det blir bra eftersom dom båda har visat goda resultat på dom som genomgått det. Sen kommer jag att få göra om MR röntgen och undersökningen och det gör dom för att se förändringar i hjärnan eftersom det visat att personer som lider av IBS får vissa förändringar i just hjärnan. Lite skrämmande och nervöst, men väldigt bra!

När jag ändå var på sjukhuset passade jag på att äta lunch med pappa, han jobbar där just nu. Varsin räksallad fick det bli, mums!

Sen bar det iväg till skolan för att hämta Felicia och så hem för att möta upp Niklas och Isabell som precis kommit hem från Örebro. Och så iväg igen med barnen ut till Grebo och hälsa på brorsan Andy, Carro och lillskrutten Elliott. Jättemysigt var det och att vi fick gott fika gör ju inte saken sämre, gottegris som jag är :) Nu sitter jag hemma i soffan efter att ha släppt av Felicia hos sin pappa, hon är ju där egentligen den här veckan. På vägen hem svängde vi även förbi McDonalds med en gråtande Felicia som var helt ifrån sej över att behöva äta själv eftersom pappa, bonusmamma och lillebror redan ätit. Hon tyckte det skulle bli så ensamt att äta själv och hulkade där bak i bilen. På min fråga om det skulle kännas bättre att äta McDonalds i stället kom ett snyftande Jaaaa! därbakifrån och saken var avgjord! En liten muta nån gång ibland kan väl inte vara hela världen...?

Nu tänker jag ha en mysig kväll med den delen av familjen som är hemma och i morgon bitti klockan 08.00 ska jag vara på jobbet...pigg och glad...nåja, glad i alla fall!


Önskar er alla där ute en riktigt mysig fredagskväll.                        


Natti, natti på er därute...

Har fortfarande inte kommit isäng fastän jag är så trött att ögonen blöder (känns det som i alla fall). Tankarna maler runt i huvudet och jag har svårt att komma till ro :( Men så kom ett litet meddelande med en fin innebörd och genast känns allt lite bättre, tänk vad lite det krävs. Tänk om alla kunde ta till sej det och sluta vara så himla egoistiska och ge lite mer av sej själva i stället för att bara ta...vad mycket lättare livet skulle vara då!

Nu måste jag faktiskt sova, ska iväg till sjukhuset i morgon förmiddag. Minns ni att jag skrev om studien gällande IBS? I dag blev jag uppringd av Marie på sjukhuset som undrade om jag kunde komma på en första intervju i morgon och det kan jag såklart! Vet inte än om jag platsar i studien, men jag hoppas...vill ju så gärna!

Sov så gott


Jag gråter så jag skakar...

Passet jag skulle jobbat var 11-21!! YES! Kan säga att jag inte direkt grät när jag fick gå hem en timme tidigare än beräknat :) Annars gillar jag mitt jobb väldigt mycket, tro inget annat, men det är seeegt att jobba på kvällarna... Å andra sidan har jag ju valt det själv så ingen ide att klaga....


Så till det jag tänkt skriva om...jag har läst lite i två olika bloggar sista veckan och blivit helt tagen! Den ena är Björn Wikström som bloggar om sitt och dottern Ellens liv efter att deras familj varit med om en bilolycka där Björns fru Josefin och deras bebis Saga 2 veckor omkom. Jag gråter så tårarna sprutar och rusar in till barnen och kramar dom om och om igen (Felicia påpekade förra veckan att jag redan kramat henne 3 ggr den dagen), men ändå kan jag inte sluta läsa! Den andra är Ludmilla som skriver om sin dotter Linnéa som tog sitt liv när hon var 14 år. Samma sak där, jag gråter hysteriskt men fortsätter ändå läsa. Varför plågar jag mej själv då kan man ju undra? Jooo, för dom får fram ett budskap som är så vackert och man får så många kloka och bra tankeställare! Vad som helst kan hända, när som helst, det gäller att ta tillvara på och lära sej uppskatta det man har. Man vet aldrig när livet kan förändras! Vill du läsa bloggarna (vilket jag absolut tycker du ska göra) finns dom här:


                                  Björn
                         Ludmilla


PS: Du kan även läsa en artikel om Björn i dagens Aftonblad.

Gå nu och krama om dina nära och kära och glöm inte att visa att du älskar och uppskattar dom! Det har jag iof alltid gjort, men jag gör det ännu mer nu.


Jobbe o jobbe

Sitter på jobbet lite smått fundersam... Hade skrivit 11-21, 12-22? i min almanacka och ringde därför till jobbet i går för att kolla vad jag har för passtider. Klockan 12-22 fick jag som svar. Men nu sitter jag här och kollar på mitt schema och där står det 11-21....  Antar att det här får bli mitt "dagens i-landsproblem" *skratt*
Hur som helst så har jag lite rast nu och eftersom det inte är så stor ide att lyfta på rumpan under 15 minuters rasten blir jag kvar här vid datorn och bloggar lite i stället. Felicia är hos sin pappa den här veckan och Niklas tog med sej Isabell till Örebro i dag, så i kväll är jag ensam hemma. Ska dra på mej myskläder och slänga mej i soffan och titta på någon bra film....MYS!! Fast samtidigt saknar jag min familj förstås...men i morgon träffar jag dom igen allihop, ska nämligen hämta Felicia när hon slutat skolan och så får hennes pappa hämta henne hos mej på kvällen i stället för på fritids :)  Det är så lång tid att vara ifrån sitt barn en hel vecka så då är det bra att kunna hämta dom ett par timmar iaf. Ska fundera ut nåt mysigt vi kan göra jag och Felicia...kanske ska se om brorsan är hemma...så kan vi våldgästa dom i Grebo... hehe.


Sådär ja..då var det dags att ta tag i arbetet igen...på återseende!


Kallt eller varmt?



 

Här hemma tar det en stund innan vattnet i duschen blir varmt och jag stoppar in tårna under strålen både en och två gånger innan det är så pass behagligt att jag kan duscha hela mej. Med det här smarta LED duschmunstycket kan du se på färgen vilken temperatur vattnet har. Smart! Är vattnet kallt lyser det grönt, är det ganska kallt lyser det blått. Lyser det lila är vattnet ljummet och går det över till rött är vattnet varmt. Släng på lite musik till detta så har du ett eget disco i badrummet :P

Finns hos CoolStuff där jag även lånat bilden.


Födelsedagsdisco

Japp, ni som följer bloggen vet att Felicia vill ha ett födelsedagsdisco i år. Nu har jag äntligen fått tag i en lokal, nämligen gympasalen på skolan där hon går. Dom tar 100 kr per timme och det är ju taget! Då återstår att skriva ut inbjudningskort och lämna till klassen och sen är det en massa planering.... Tror det kommer bli jättebra till slut :) Hoppas hon blir nöjd i alla fall!

Biotherm

Jag klickade hem detta läppbalsam från Bellme för ett par dagar sen och i dag kom det i brevlådan. Åhhhh.....attans att jag inte köpte fler säger jag bara! Läpparna känns helt underbart mjuka och det både smakar och luktar jättegott av Persika  :)

Jag kan rekomendera Biotherm Aquasource Levres varmt! Spring iväg och köp :P


En himla bra sak!

Vet ni vad detta är? Det är en Negativ-och diabildscanner minsann! In med 35mm negativen och diabilderna i den smarta skenan och för den genom scannern. Med en enda knapptryckning får du sedan in bilderna i datorn. Är det inte bra så säg :) Behöver väl inte tillägga att jag gärna vill ha en sån, det har ni nog redan räknat ut... Priset är inte så farligt faktiskt, för 995 kan den bli min (eller din). Men jag har lite andra utgifter som måste få gå före. Men nån gång ska jag banne mej ha en, så det så! Du hittar den på CoolStuff.


Är jag ond?


Tydligen är jag 22% ond...måste ju betyda att jag är 78% god då? Enligt testportalen är jag en aning ond, fast i smyg....


Hur ond är du själv?


Studie om IBS

 

Fick ett intressant samtal tidigare i kväll från en av läkarna på US här i Linköping. Jag var med i en studie för en massa år sen om just IBS och nu undrade hon om jag var intresserad att ev vara med i en ny studie. Om jag är?!? Jaaa! Nu vet jag ju inte säkert än om jag får vara med eller inte, men jag hoppas verkligen. Tydligen blir man indelad i två olika grupper, den ena får lära sej självhypnos och den andra gruppen får träffa läkare och psykolog för att samtala kring "vissa bitar" som hon uttryckte det och båda delarna har tydligen visat bra resultat. Jag kommer att bli uppringd av en sköterska på mag/tarm för vidare info och för att se om jag platsar i studien. Jag är så himlans trött på min sjukdom så jag gör vad som helst för att bli bättre och vill gärna tro att detta kan hjälpa, om inte annat så kanske studien gör att utvecklingen kring sjukdomen går framåt!
Jag har levt med sjukdomen sedan jag var lite drygt 20 år, alltså i över 10 år och jag hoppas fortfarande på ett botemedel. Vem vet, kanske, kanske det kommer i framtiden :)


Topplistan

Jodå, jag fick gästspela där hela kvällen i går! Plats 60 var jag uppe på som bäst, men nu är jag ute igen *snyft* Första gången jag kommit upp på topplistan så det var skoj så länge det varade :)

Bjussar på en liiiiiten Sofie som tydligen hade en vääääldigt dålig hårdag... Håll till godo




Ps: Tack morbror Lasse för bilden :P


Hälsotips

http://www.umo.se/ kan du ställa frågor om allt från hälsa, sex och relationer till alkohol, droger och ätstörningar. Alla frågor ställs anonymt till sidans utbildade experter och du får svar senast inom sju dagar. Och så till det bästa av allt, du kan göra ett stresstest som är framtaget av sjukvårdsrådgivningen, bra va?

För visst ska vi bli mer hälsosamma 2009 ?!?

Smoothie med solroskärnor

                                

4 portioner


  • 500 g jordgubbar
  • 2 apelsiner
  • 250 g hallon
  • 5 dl mild naturell yoghurt
  • 1 msk råsocker
  • 1 lime
  • rostade solroskärnor

Gör så här:

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skala apelsinerna och skär dom i bitar.
  2. Mixa jordgubbar, apelsiner och hallon med lite av yoghurten. Spara några hallon för garnering. Tillsätt sedan resten av yoghurten, råsocker och limesaft och mixa ytterligare några sekunder.
  3. Häll upp i glas och strö på solroskärnor och lägg på hallon.
Färdigt, bara att njuta :)

Såg du mej på TV?

Inte? Njae det gjorde inte jag heller... Fast har hört att jag sjöng riktigt bra :)

Lägger in en bild så ni får se hur jag såg ut i alla fall, lite gala eller? Mohahaha



Lyxproblem...hjälp mej...

Nu har jag ett sånt där riktigt I-lands problem igen! Sedan Juni förra året är jag prenumerant på Miljonlotteriet och får skraplotter hem i brevlådan en gång i månaden. Jag har hittills aldrig vunnit någon storvinst (men hoppas, hoppas) däremot har jag vunnit en massa småvinster som jag låtit vara kvar på vinstkontot. Kollade runt lite vad jag kan välja på och måste säga att jag är väldigt sugen på att plocka ut nåt nu :) Jag kan ju vänta tills pengarna vuxit ännu mer, men jaa...vet inte hur jag ska göra? Här är i alla fall fyra saker jag funderar på...men får ju bara välja en...


Med andra ord: Veliga Sofie behöver hjälp, haha!



Lägg märke till att skålen mamma fick i present finns med att välja på, jag vill ju faktiskt ha en sån... Åhhh...varför ska jag vara så himla velig jämt?!


Rolig historia :D

BREVET TILL GUD

Johnny kom in i köket där hans mamma förberedde middagen. Han skulle snart fylla år och han tänkte att det nu var ett bra tillfälle att tala om vad han önskade sig.
- Mamma, jag vill ha en cykel i födelsedagspresent.

Nu var Johnny något av en bråkstake. Han hade hamnat i trubbel både i skolan och hemma. Så hans mamma frågade om han tyckte att han förtjänade att få en cykel i födelsedagspresent. Naturligtvis tycke Johnny det.

Johnnys mamma tyckte att han kunde behöva tänka över hur han uppfört sig det senaste året. Och, då hon var religiös, bad hon Johnny skriva ett brev till Gud och berätta för honom varför han förtjänade en cykel i födelsedagspresent.

Johnny gick upp på sitt rum och satte sig att skriva ett brev till Gud.

1:a brevet:
Käre Gud,
Jag har varit en väldigt snäll pojke detta år och jag vill ha en cykel i födelsedagspresent. Jag vill ha en röd.
Din vän
Johnny

Johnny viste förstås att det här var inte sant. Han hade inte varit någon väldigt snäll pojke i år, så han rev sönder brevet och började med ett nytt.

2:a brevet
Käre Gud,
Det här är din vän Johnny. Jag har varit en ganska snäll pojke i år och jag vill ha en röd cykel i födelsedagspresent.
Tack så mycket,
Johnny

Johnny viste att inte det här var sant heller. Han rev sönder brevet och började på ett nytt.

3:e brevet
Käre Gud,
Jag har skött mig det här året och jag vill verkligen ha en röd cykel i födelsedagspresent.
Johnny

Johnny viste att han kunde inte sända det här brevet heller till Gud. Johnny var verkligen upprörd. Han gick ned till sin mamma och sa att han ville gå till kyrkan.

- Se bara till att du är hemma i tid för middagen, svarade hon.

Johnny gick gatan bort till kyrkan och upp till altaret. Han tittade sig omkring för att se om någon annan var där. Han tog statyn av Jungfru Maria, stoppade den innanför jackan och sprang ut ur kyrkan, nedför gatan, in i huset och upp på sitt rum. När han stängt dörren om sig satte han sig ned med papper och penna. Johnny började skriva sitt brev till Gud.

4:e brevet
JAG HAR DIN MORSA. OM DU VILL SE HENNE IGEN, SKICKA CYCKELN.
DU VET VEM


Hittade den på en blogg, tyvärr kommer jag inte ihåg vilken...hade jag gjort det skulle jag naturligtvis länkat dit!

Jag behövde ett gott skratt och tänker att det säkert finns fler än jag som behöver det :)


Morr!

Gaah...jag är slut som artist! Har inte sovit en blund i natt och är så trött att jag mår illa. Jag och Niklas satt uppe liiiite för länge och helt plötsligt hör jag en liten flicka som snyftar. Felicia måste ha drömt och hon var så ledsen stackarn :(
Låg hos henne en stund och pratade och myste och så fick hon lyssna lite på musik för att det skulle gå lättare att somna om. Men precis när jag själv tänkte krypa ner i sängen och har släckt lampan hörs ett MAMMAAAA! Upp igen och in till Felicia. Hon hade inte somnat än och blev rädd när det blev alldeles mörkt... Eftersom hon var så ledsen fick hon sova inne hos oss vilket medförde att jag inte kunde somna. Tre i samma säng är ingen hit! Gick upp och satte mej vid datorn en stund, provade att somna i Felicias säng, satt vid datorn en stund igen, testade att sova på soffan... Vid 04.00 insåg jag att det inte var någon ide att sova, risken var för stor att jag inte skulle vakna i tid för att köra Felicia till skolan. Så nu sitter jag här och känner mej sjuk av trötthet och sover jag nu kommer jag inte kunna somna i kväll...
Får väl göra det bästa av situationen och tänka positivt, jag kunde ju befunnit mej i Gasa i stället och då är det fasen så mkt bättre att sitta här och vara trött!

Födelsedagsfirande igen...

Jag och barnen var hos farmor och farfar i dag för att fira farmors födelsedag i efterskott. Det var jättetrevligt och roligt att träffa den delen av släkten eftersom det är ett bra tag sen sist. Får försöka se till att vi ses lite oftare...
Vi beställde mat från en restaurang, tror det var Thailändsk mat...hur som helst så var det gudomligt gott så där lär jag äta fler gånger. Barnen fick McDonalds i stället, det går väl hem hos dom flesta barn :)
Sen blev det fika och nu är jag så mätt att jag bara sitter här i soffan och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen... Ett lyxproblem i och för sej :) Isabell slocknade totalt när vi kom hem, hon hann inte ens äta upp sin välling och Felicia har visst slagit igen sina blå med för natten.
Nu ska jag och Niklas sätta oss och kolla lite efter lägenheter och hus...är på tiden att vi hittar nåt större snart! En dröm är att hitta ett hus med stor källare där man kan ha ett "allrum" med biljardbord och bar...och så en bastu... Sen vill jag gärna ha plats för ett stort bubbelbadkar..... Drömma får man ju göra i alla fall, eller hur?! :)

Sugen på lite färg i köket?

Jag kan bara inte bestämma mej för om jag gillar dessa färgglada saker eller inte! Visst skulle det pigga upp köket och visst är det väldigt annorlunda...men ändå! Jag gillar vitt! Fast jag tycker nog ändå att det är lite skojigt...annorlunda och lite gulligt.... men jag tror samtidigt att jag skulle tröttna på det rätt fort... Som sagt, jag kan verkligen inte bestämma mej för om jag ska hissa eller dissa dessa produkter från Smeg...Bubbelgums rosa diskmaskin...randigt kylskåp...eller kanske ett kylskåp med Italienska flaggan? Det finns massor att välja på, det är bara fantasin som sätter gränsen. Du hittar dom hos inreda.com 



Vilken härlig dag :)

Sambon skjutsade Felicia till skolan i morse eftersom han ändå skulle iväg till Örebro. Jag och Isabell tog en riktig sovmorgon och myste tillsammans. Sen hämtade vi Felicia i skolan och åkte iväg alla tre till busfabriken. Var lite fundersam över om Isabell skulle ha nåt utbyte av det med tanke på att hon bara är 11 månader...men jag hade inte behövt oroa mej ett dugg! Herregud vad hon har skrattat, tjoat och tittat med stora ögon :)

Roligast var nog bollhavet på småbarnsavdelningen tror jag!




 
Där satt hon läääänge och sprattlade med benen så bollarna yrde och tjoade glatt.




 
Där fanns även en frän motorcykel som var himla rolig att sitta på :)




 

Och övervakad av både mamma och syrran, som även "studsade lite lätt" fick Bellan prova på en stor studsmatta, det var minsann riktigt roligt och framkallade många förtjusta skratt och hon tom klappade händerna av förtjusning :)


Med andra ord har vi haft en supermysig dag bara vi flickor. Busfabriken är riktigt roligt, både för stora och små!

Nu har Bellan tvärsomnat och Felicia tittar på Amigo. Själv har jag en stund för mej själv vid datorn och när Niklas kommer hem ska vi mysa lite och äta räkor.


Marieberg

Jaa, vad köpte jag där egentligen? Jag och barnen var ju på Mariebergs köpcentrum strax efter nyåret och shoppade loss lite. Jag handlade en del produkter från Lancome till mej själv...föga oväntat va? Det är mitt absoluta favoritmärkte helt klart! Huden blir så härligt mjuk och len och så luktar man gott oxå :) Bellan fick ett par nya skor och så hittade jag den här söta kjolen och strumpbyxorna till henne på rean.




 

Felicia köpte lite grejjer till sin pyssellåda, den som bara tas fram när hon är sjuk eller när det är extremt dåligt väder och man inte kan vara ute och leka.


I kväll har vi tagit det allmänt lugnt här hemma. Jag har inte mått toppen efter att i går ätit hallonsylt med bäst före datum i juli 2008... Väldigt dumt gjort, jag vet, men upptäckte det inte förrens mina pannkakor var slut :( Felicia åt av samma sylt men klarade sej utan magont som tur är! Bellan fick fruktpuré till sina pannkakor och Niklas åt en annan sylt så det var bara jag och min känsliga mage som drabbades. Nu ska jag försöka slå sambon i Alfapet...vi brukar spela det och blir alltid lika sur när det går dåligt, haha.

Sov så gott alla där ute när ni nu går och lägger er!


Felicia´s födelsedag

Så var lillskruttans 8e födelsedag snart slut... Hoppas och tror att hon har haft en riktigt bra födelsedag och nu ligger hon och sover så sött i min säng...jaaa...jag lovade visst att hon skulle få ligga där i natt, dagen till ära

.




 
Naturligtvis hade vi ballonger!




 
Och tårta som Felicia fått välja själv!




 
En del av presenterna...några fick hon faktiskt öppna i förväg :)


Farmor kom förbi en sväng och lämnade lite paket och sen kom pappa Micke och lillebror Lucas samt kompisen Linn och fikade. Sen firar vi med mormor och morfar och resten av min släkt på lördag och så får hon fira mer med pappas släkt framöver. Det är mycket att tänka på när man har mamma och pappa på skilda håll. Bonuspappa Niklas och lillasyster var såklart med också. Bonusmamma Ann-Louise var tyvärr tvungen att jobba. Dessutom kom både paket och kort på posten och många ringde för att gratta. Framåt kvällen satt en trött, men nöjd Felicia i soffan och läste lite i en av böckerna hon fick i present.


Och till kvällsmat blev det Pannkakor som födelsedagsbarnet bestämt :) Sen läste vi (jag och Felicia) ytterligare en av födelsedagsböckerna innan prinsessan slog igen sina blå för natten.


Med andra ord en riktigt, riktigt bra dag :)


Grattis mamma på 55 års-dagen

Så har vi varit och firat lilla mamma! En jättemysig dag/kväll måste jag säga. Pappa hade lagat god mat, Nasigoreng och som alltid var det helt perfekt! Sen åt vi semlor från Lasses Livs...ni som bor i Linköping vet säkert att dom gör dom godaste semlorna av alla! Och mamma fick såklart paket, strumpor från barnen, en kedja till ett halssmycke som hon fått av en av sina assistenter och en skål från Kosta Boda.




Visst är den fin?! Jag fullkomligt älskar den, men är för snål för att unna mej en själv....iaf just nu.

Sitter just nu och försöker knåpa ihop lite skivor till Felicias kommande födelsedagsdisco...inte helt lätt faktiskt. Vad gillar ungarna egentligen? Måns Selmerlöv, Danny, BWO....får ta hjälp av Felicia tror jag :) Fast det blir om ett par dagar, för i morgon är det hennes födelsedag!! Sååå mysigt det ska bli :)


Uppringd från konstigt nummer?

Tidigare i kväll ringde min mobil och eftersom jag inte kände igen numret struntade jag i att svara, brukar heller inte svara på skyddat nummer. Resonerar som så att om det är något viktigt och någon behöver få tag i mig, då kan dom mitt hemnummer (som är hemligt) och då ringer dom hem eller lämnar ett meddelande. Men som alltid blir jag ändå lite nyfiken på vem som kan ha ringt och kollade både på Hitta.se och Eniro, men ingen träff. Googlade då på numret och fick 1 träff...en blogg där någon hade skrivit om numret... Numret är 08-50553005 och går tydligen till Spärrservice Sverige AB?!
Då återstår frågan, vad vill dom mej? Har tidigare fått många konstiga samtal från olika telefonförsäljare och dyl och dom ger sej aldrig! Har tom bett dom argt att lämna mej ifred, jag är INTE intresserad! Men nog sjutton ringer dom igen... Man blir så trött... Hur som helst, är det bara jag som drabbas av alla dom här? Måste ju finnas fler? Nix nästa för min del känns det som....ring nummer 020-277000 om du med vill spärra din telefon mot försäljare!

Födelsedagsplanering

Japp, i morgon fyller mamma 55 år och på onsdag blir min "lilla" Felicia 8 år, så jag är i full färd med att planera presenter och tårtor. I morgon ska vi hem till mamma och äta mat och semlor *mums* och såklart så får hon några paket med :)
Sen på onsdag så ska vi vara hemma och fira Felicia och dom enda vi har bjudit hit är Felicias pappa, hans sambo och lillebror Lucas. Felicia har flera gånger sagt att hon tycker det är så synd att hon aldrig får träffa både mamma och pappa på sin födelsedag, så det tänkte vi ändra på i år. Såklart hon ska få det! Så då blir det tårta och paket. Sen ska vi fira med min sida av släkten på lördag hemma hos mamma och pappa eftersom mamma har svårt att ta sej hit pga sin sjukdom och då blir det mer tårta och presenter för både Felicia och mamma.
Jag tycker det är så mysigt med födelsedagar! Fullkomligt älskar det...få köpa paket och slå in fint och så fixa tårta och styra. Sen ska Felicia så klart ha kalas också och i år vill hon bjuda hela klassen...ojojoj! Funderar på ett klassdisco och hyra nån lokal...så kan hon få bjuda på korv med bröd och glass till efterrätt kanske? Jaa, det tål att tänkas på, för inte blir det billigt att ha kalas på McDonalds, simhallen, bowlinghallen eller liknande...det går totalt bort om hon ska bjuda så många! Vi får prata igenom det lite med hennes pappa och se vad han tycker, så får jag återkomma och berätta hur det blev till slut :)

Bellan smakar Chokladboll...



 

Ojojoj säger jag bara...Jag köpte såna där chokladbollar med skum i och naturligtvis sitter Isabell som en liten hund bredvid en när man äter... Och får hon inte smaka blir hon sur! Jaja tänkte jag, kan väl inte skada om hon får smaka lite...så av med kläderna (väääldigt smart drag) fram med kamera och videokamera och så fick hon sin chokladboll. Samtidigt som ögonen blev stora som tefat hörs ett MMMMM, MMMMM! Det var gott tydligen! Och när hon fått äta lite av den blev det raka vägen in i duschen.... Tänk vad roligt det är att få kladda lite :)


En riktigt bra dag

Jaaa, det hade jag i går!! En riktigt såndär superduper dag faktiskt :-) Jobbade mellan 09.00 till 18.00 och på vägen till jobbet hämtade jag upp Chris. När vi börjar samtidigt så brukar jag hämta upp honom, vill ju inte att stackarn ska behöva gå till jobbet i kylan :-) Och som tack för hjälpen brukar han ibland köpa frukost till mej på fredagar, så morgonen började med en stor räkmacka med massor med räkor på. Är nog överflödigt att tala om exakt hur god den var! Sen blev jag plötsligt omringad av Anna, Anette och Chris som räckte över en svart påse och gav mej en lite försenad "mamma" present och samtidigt en "välkommen tillbaka till jobbet" present. En underbart söt liten Herr Nilsson till Bellan och en vinflaska till mej. Tänk vad söta dom är!!!



 och som om dagen inte redan var alldeles för bra så var det även fredag, vilket innebär fredagsfika på jobbet. På kvällen var jag ensam hemma för första gången på evigheter och då passade jag på att köpa med mej lite gott hem och unnade mej ej par öl och en hel del choklad! Med andra ord var det en helt perfekt dag som höjde mitt humör upp till skyarna. Tack än en gång Anna, Anette och Chris för att ni förgyllde min dag!

Tröttmössan på...

I dag har jag jobbat för första gången sen innan jul och det känns att jag inte är van. Är så trött nu att jag inte vet var jag ska ta vägen.... Hade tänkt visa er vad jag köpte på Marieberg, men det får vänta. Måste släpa mej till sängen nu om jag ska orka upp i morgon bitti för en ny arbetsdag. Hur orkade jag jobba heltid förut? Snacka om att man blir förslappad av att vara föräldra ledig... Men kul är det! :)

Host, host och snörvel

Gaah...har gått och blivit förkyld :( Ont i halsen, snorig och känner mej febrig... Hade väl inte varit nån större katastrof om det inte vore för att jag ska jobba nu i fyra dagar... Hade helst velat dra täcket över huvet och vägrat gå upp ur sängen dom närmsta dagarna, men si det går inte! Lustigt...här har jag gått hemma och dragit i två veckor och precis när jag lovat hoppa in och jobba några dagar så blir jag sjuk. Dålig karma?? Måste jobba mer på mina goda gärningar... :P
Trots mitt tillstånd har jag och Niklas hunnit med en hel del här hemma i dag och det ser riktigt fint ut nu :) Lite uppfräschning är aldrig fel och en riktigt storstädning behövdes! Tur jag är kvinna, annars hade jag ju varit döende nu och inte alls kunna städa och dona, hahaha. Lilla Bellan gjorde sitt bästa för att fara runt alldeles runt benen och skräpa ner där vi nyss varit och städat så till slut hamnade hon i leksakskorgen...men busungen verkade trivas där med :)


Nu är det snart dags för sängen så jag orkar släpa mej till jobbet i morgon. Godnatt och sov så gott alla där ute!

Gamla bilder

Måste bjussa på två gamla bilder på mej och sambon...en kompis till Nicke skickade dom till honom häromdagen. Herregud...jag ser ju ut som en liten flicka!! Tror dom är tagna 2003... :)



I pulkabacken

En snabbvisit ute i det vita har det hunnits med i dag. Kallt som sjutton var det så det blev inte nån jättelång stund, stackars Isabell blev alldeles röd om kinderna. Men mysigt var det :)

Slappisen...hon verkade trivas där i pulkan


 



 

Niklas fick dra upp tjejern i en pyttebacke



 



Och så på 2 röda var dom nere igen



 



 

En nöjd Felicia som vågade åka själv i en lite större backe



Nu ska vi fortsätta med Felicias rum som bara är halvfärdigt...hade behövt en grävskopa för att komma in där förut, men nu börjar det se okej ut iaf...


När kommer våren?

Så jag längtar efter våren nu! Går och suktar efter att få sätta upp mina nya gardiner och köpa hem lite vackra tulpaner att sätta på borden... Men har lovat mej själv att vänta tills efter trettondagsafton. Lika mysigt som det är att julpynta och köpa en massa fina julblommor och klä granen, lika skönt är det att få slänga ut "skiten" sen.
Känner starkare än någonsin att jag behöver lite ombyte och nytt och fräscht i mitt liv. Sista tiden har jag varit helt orkeslös och så trött att sambon börjat bli orolig för mej. Jag kan vara vaken max 4-5 timmar sen behöver jag sova...har kunnat sova dygn i sträck och många gånger somnat på soffan och sen varit omöjlig att väcka. Jag behöver vår!
Niklas och Felicia snusar och sover nu så jag och Isabell är själva uppe och stökar. Kan väl säga att all min tid går åt till att hålla lilla Bellan borta från granen...den är otroligt intressant och hon blir galen när hon inte får plocka ner kulor och glitter.
Snart ska jag sätta igång och städa Felicias rum och verkligen rensa ur ordentligt. Flickan har på tok för mycket saker... förstår att hon har svårt att hålla ordning för det finns ingen plats kvar att lägga saker på. Ska höra med min kusin som jobbar på barnavdelningen på sjukhuset om dom vill ha lite saker...har skickat med henne en massa gosedjur förut. Gosedjur ja...dessa små söta saker som barnen bara måste ha och sen ligger dom slängda och bortglömda i en låda resten av sina liv. Vet själv hur det var när jag var liten, även om jag inte ens tittade åt dom så kändes det som att hjärtat skulle brista när mamma och pappa vill slänga/skänka bort dom. Lustigt det där :)

Hemma igen

Så var man hemma i gamla goa Linköping igen. Borta bra men hemma bäst, det stämmer så bra! Har varit jättemysigt att fira nyår hos svärföräldrarna och skönt att komma hemmifrån lite, men ack så skönt att komma hem. Efter god mat, lite spel och trevligt sällskap skålade vi in det nya året med champagne och båda barnen var vakna vid tolvslaget, hur mysigt som helst!

Barnen lite tidigare på kvällen


 

Felicia skålade i cider, givetvis med Champagnekork (mkt viktigt har jag förstått) :P

 

Nyårsmys vid tolvslaget

Mariebergs köpcentrum


Innan vi åkte hem i dag var vi en sväng på Mariebergs köpcentrum. Som vanligt hittade jag massor jag ville köpa... Några saker fick faktiskt följa med mej hem, men dom får ni inte så nu utan det återkommer jag till :P

Hoppas ni alla har haft en underbar nyårsafton och att 2009 blir ett riktigt, riktigt bra år!


Gott Nytt År

Nyårsklockan

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten

mot rymdens norrskenssky och markens snö

det gamla året lägger sig att dö...

Ring själaringning över land och vatten!
*
Ring in det nya och ring ut det gamla

i årets första, skälvande minut!

Ring lögnens makt från världens gränser ut,

och ring in till sanningen till oss, som famla!

*

Ring våra tankar ut ur sorgens häkten,

och ring hugsvalelse till sargad barm.

Ring hatet ut emellan rik och arm

och ring försoning in till jordens släkten.

*

Ring ut vad dödsdömt räknar sina dagar

och forngestaltningar av split och kiv.

Ring in ett ädlare, ett högre liv

med bättre syften, mera rena lagar.

*

Ring ut bekymren, sorgerna och nöden,

och ring den frusna tiden åter varm

Ring ut till tystnad diktens gatularm,

men ring till sångarhjärtan skaparglöden.

*

Ring ut den stolthet, som blott räknar anor

förtalets lömskhet, avundens försåt.

Ring in det rätta på triumfens stråt,

och ring till seger mänsklighetens fanor.

*

Ring, klocka, ring...och seklets krankhet vike

det dagas, släktet fram i styrka går!

Ring ut, ring ut de tusen krigens år,

ring in den tusenåra fredens rike!

*

Ring in den tid, då andarna befrias

ur själviskhetens sammansnörda band.

Ring mörkrets skuggor bort ur alla land

ring honom in, den bidade Messias!

*

T
ext: Alfred Tennyson Svensk text: Edvard Fredin Gott Nytt År!!

Tjuriga barn...

Vissa dagar vaknar barnen helt på fel sida. Som i dag... Felicia råkade slå i benet lite, lite grann i vardagsrumsbordet...katastrof! Hon hoppar runt som en galning och bryter sen ihop i soffan och ber mej sitta alldeles stilla, hon har sååå ont. Undersöker benet och finner ett knappt millimeterstort rivmärke...
Frågar henne på skoj om jag ska ringa ambulans och då flippar hon ur totalt! Mamma är så dum, så dum! Isabell är på ett ruggigt humör i dag och vägrar äta, allt åker ur munnen direkt samtidigt som hon rynkar ihop hela sitt lilla ansikte. Ingenting är roligt, saker som hon annars skrattar hysteriskt åt gråter hon nu i stället för... Får hon inte som hon vill "hugger" hon och rivs...finns det nåt som heter 10 månaders trots?!?
Gud vad skönt det ska bli att åka iväg och handla snart och sen har jag tvättstugan i eftermiddag, känns som rena lyxen just nu! Så hoppas jag att töserna är på bättre humör senare i dag och att vi kan ha en mysig kväll. För även om jag just nu känner för att ta en enkelbiljett till något varmt ställe så älskar jag mina små töser över allt annat. Livet är inte en dans på rosor...men det har sina guldkorn :)

För övrigt har vi efter många om och men bestämt oss för att fira nyår hos svärföräldrarna i Sköllersta utanför Örebro. Det ska bli mysigt faktiskt och det är längesen jag var där nu. Felicia var först lite sur över att det inte blir fler barn, men nu planerar hon för fullt vad hon ska ha med sej och tycker det går precis lika bra att spela spel och mysa på nyår med sin gamla mamma.
Nåja...det finns betydligt äldre mammor men dagar som i dag känner jag mej GAMMAL. Känns betryggande att det snart är ett nytt år och man kan ta nya tag :)


Lyx i vardagen

Då har jag gjort mitt första fynd på mellandags rean. Är inte superförtjust i att trängas med allt folk men när jag fick syn på denna underbara kartong från Lancòme blev det helt plötsligt värt det! Innuti kartongen finns en sammetslen, silvrig påse med godbitar i kan jag lova. En stor burk Hydra Zen Neurocalm (antistress kräm), en liten burk Hydra Zen Nuit Neurocalm (nattkräm) en tub Hydra Zen antistress Gel och en liten tub Hydra Zen ögonkräm. Mumma för mitt ansikte! :) Priset för detta kalas är egentligen 1020 kr men med mitt fynd betalade jag halva priset *lycka* Åhja...kan ses som en aning ytligt, men då har du inte provat dessa underbara, välgörande krämer! Har du som jag en stressad och torr hy kan jag lova att det är värt varenda öre.



Kräksjuka...

Jag som gått omkring och sagt att jag minsann inte blivit smittad av brorsan...men nog bjussade han på lite kräksjuka även till mej... Blev sjuk i går kväll och eftersom svärföräldrarna var här i går kan jag bara hoppas att dom inte blivit smittade. Niklas syster Linda och hennes man David var inte med som tur var...inte skoj att smitta någon. Får fundera på hur jag ska kunna bjuda tillbaka till min kära lillebror, man vill ju gärna bjuda tillbaka när man får något *mohahaha*

Skämt åsido, tycker det är synd att tomten var sjuk såhär på julafton och därför har jag letat fram ett kort från förra julen. En intet ont anande Felicia smilar upp sej framför tomten och har ingen aning om att han gör V tecken bakom hennes huvud...hahaha. Hon har skrattat gott åt det efteråt och det har jag med kan jag lova :)



I går var vi en sväng ute i Tornby köpcentrum men det blev inte så långvarigt. Herregud vad folk säger jag bara!! Rean kan faktiskt kvitta mej om jag ska behöva slå mej fram, bli knuffad och trampad på. Har legat deckad i sängen hela dagen men nu börjar jag känna mej som en människa igen. Ska försöka få i mej lite mat så tror jag nog att jag mår bra i morgon igen. Verkar som att jag fått en lite släng av kräksjukan och inte någon super variant som tur är. En sak var i alla fall väldigt positivt ute på Tornby, jag sprang på en gammal klasskompis som jag inte sett på flera år, jätteskoj!! ;)


Tidig morgon

Och ute är det alldeles becksvart... Det enda som lyser upp här inne är vår lilla, lilla gran, en ljusstake och så datorn. Mysigt!! I dag kommer Niklas föräldrar och hans syster Linda och hennes man David hit. Det är länge sen jag träffade dom nu så det ska bli roligt. Vi bor ju 13 mil ifrån varandra så det är inte bara att dyka in på en kaffe precis. Vi har inte firat jul ihop med dom än och vi tänkte bjuda dom på mat i dag. Dock inte julmat för det tror jag att det är fler än jag som är rätt trötta på nu :) Vet att dom saknar lilla Isabell och det måste vara jobbigt att inte kunna träffa sitt barnbarn så ofta... Får försöka bli bättre på att åka dit och hälsa på dom, men det är alltid en massa som kommer i vägen. Det kommer däremot bli bättre när Bellan blir så pass stor att hon kan vara hos sin farmor och farfar och faster med så klart, ensam över tex en helg. Men än så länge får vi ses så ofta det går. Niklas och jag hade bestämt oss för att inte köpa några julklappar till varandra den här julen men nåt litet vill man ju ändå ge. Jag köpte honom en bok med På Spåret som det finns ledtrådar till olika resmål i och så frågor på resmålen. En klockren present eftersom han är tok galen i just På Spåret. Själv tycker jag programmet är dödligt trist...haha. Av honom fick jag en dubbeltriss, som jag vann 75 kr på. Fick även 2 olika lottokuponger och en lången och på den sista vann jag 220 kr. En lottodragning är gjord och på den blev ingen vinst men den andra är dragning på i morgon så jag håller tummarna. Vi är överens om att det inte finns någon anledning till att köpa något dyrt och "byta" saker med varandra. I stället var vi på julbord med Schlageryra för ett tag sedan ju och det fick bli vår egentliga julklapp till varandra. Pengarna jag vunnit tänkte jag lägga till på det presentkort jag fick i 30 årspresent på Paus. Dit ska ju jag och Felicia gå någon gång i Januari/Februari för att bli ompysslade och bara mysa, det ser jag fram emot mycket!!

Nu tänkte jag faktiskt tappa upp ett bad och hämta lite kraft. En badbomb kan göra underverk :)


Skönt...

Att sitta i soffan och slappa och bara ta det väääldigt lugnt! :) Har haft en jättemysig jul måste jag säga. Julafton spenderades hemma hos mamma och pappa och som vanligt blev det en massa god mat. Stackars mellanbrorsan Andy låg dock i en säng hela dagen och kvällen  med magont och illamående och missade allt det goda... Han skulle även varit tomte och därmed fick vi säga till barnen (Felicia, dom andra är för små för att förstå) att tomten har sååååå mycket att göra att han lämnat klapparna tidigt på morgonen så han skulle hinna med att lämna klappar till alla barnen. Trots att Felicia när som helst fyller 8 år tror hon fortfarande på tomten, eller så är det bara så att hon helt enkelt så gärna vill tro på honom men egentligen anar att han inte finns på riktigt? Snart borde iaf någon i skolan säga nåt om att tomten inte finns...men så länge hon själv vill tro på tomten så får hon gärna göra det. För övrigt vägrade hon att klä sej i klänning och skulle absolut ha på sej jeans och top...Isabell däremot kan inte streta emot så hon fick ha en fin julklänning :)

Allt ska ätas...kan en julgranskula smaka gott?




Felicia fick hoppa in i tomtens ställe och delade ut alla julklapparna





Niklas och jag...jag var en aning trött :)



På julaftonskvällen delade vi ut dom sista klapparna hemma. Vi var överens om att bara ha en liten gran i år och här är den.



Hoppas ni har haft en fin jul och att ni inte ätit för mycket av allt det goda som jag har gjort.... Känner mej som en övergödd gris, haha. Nytt år snart och nya tag, ska ta tag i mitt träningsprogram igen nu efter alla helger och så är jag tillbaka på banan igen :)


God Jul



 

 Jag vill önska alla en riktigt GOD JUL!

Hoppas ni får en underbar Julafton med god mat, fina paket och trevligt umgänge med nära och kära.

Stor Julkram från mej till er!


Saknad...

Då har Felicia åkt till sin pappa och det blir alltid så himla tomt! Lyckligtvis blir hon inte borta en hel vecka som vanligt utan jag får träffa henne igen redan på julafton :) Det är ju baksidan med delad vårdnad...och samtidigt är det nog kanske bra att få längta efter varandra? Vad vet jag... Hur som helst så önskar jag att jag fick ha henne här mer än varannan vecka! Fast hennes pappa tycker säkert likadant. Huvudsaken är ändå att det känns bra för henne! Niklas har åkt iväg på bio så jag och Isabell har varit helt själva här i kväll. Jättemysigt att få en stund bara hon och jag faktiskt men inte blir det mycket gjort här hemma inte... Hon vill absolut inte vara själv en sekund och vill helst sitta i knät hela tiden. Mysigt, men svårt att julstäda med en 9,5 kilos trollunge på armen, haha. Dessutom har kära familjen (eller råttor om man får tro på deras ord att INGEN gjort det) ätit upp nästan allt julgodis redan, så det blir till att göra lite mer. Just nu sitter Isabell och "sjunger" med till julmusiken och det låter väl inte som att hon kommer bli någon Pavarotti direkt...men kul har hon :)

Nähä, nu är det dags för en glögg och slå in dom sista klapparna. Hoppas ni alla får en trevlig kväll!


Hjälpa utsatta barn

Nu börjar insamlingen komma igång och det har kommit in lite pengar, jättekul!! Vill passa på att påminna om insamlingen jag startat via UNICEF där jag är världsförälder.
Vill du vara med och skänka pengar till barn som på ett eller annat sätt behöver din hjälp så kan du antingen skicka ett sms: KÄMPA (mellanslag) SOFIEE till 72900 så skänker du 50 kr till UNICEF och deras hjälparbete eller gå in på min sida hos UNICEF: http://sofiee.forvarendaunge.se/

Vill du veta mer om UNICEF har du en länk HÄR.


Som jag brukar säga: Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och det stämmer verkligen.

Har tänkt lägga in en banner här på sidan så ni kan se hur insamlingen går, men det har strulat tyvärr...är ju ingen datahacker ;) Men efter julhelgerna hoppas jag på att få lite hjälp med detta.


Håller jag på att bli gammal?

Njae va?! Eller?? Inte för att jag är så värst gammal enligt mej själv, men jag börjar onekligen undra. Vaknade för ca en timme sen på soffan! IGEN. Det är andra gången på en veckan som jag slocknar framför TVn med hela familjen stojjandes runt omkring mej... och jag som alltid förut haft mer eller mindre omöjligt att somna om det inte är knäpptyst och becksvart runt omkring... Antar att man och barn, precis som förra gången försökt väcka mej, men det har jag inget minne av. Vet att jag nån gång strax före 21.00 tänkte att jag bara skulle "blunda lite"...och så vaknar jag 7 timmar senare i min förvisso väldigt sköna soffa :) Förra gången somnade jag vid 20.00. Jaja...stressen tar väl ut sin rätt antar jag, tur att det är julafton snart så man kan varva ner lite och släppa dom flesta "måsten". Får nog bli en skinksmörgås och lite kaffe nu tror jag, ingen ide att somna om eftersom Isabell säkert vaknar om nån timme eller två. För övrigt är det rätt mysigt att sitta så här själv med lite tända ljus på morgonen :)

Superlätt julgodis

Sådär, då var årets julgodis klart och jag och Felicia har haft en jättemysig stund tillsammans :)

Först gjorde vi Risbräck, det absolut enklaste julgodis man kan göra! Smält 200 g blockchoklad, ljus eller mörk vilket du föredrar. Rör sen ner ca 6 dl rispuffar. Bred ut röran på bakplåtspapper och låt stelna i kylen, sedan bryter du i bitar. Alternativt kan du klicka smeten i små formar och låta stelna i kylen.

Här är Felicia i full färd med att breda ut smeten.




Och så här blev det färdiga resultatet, mycket gott ska tilläggas!




Vi gjorde även marsipanfigurer och doppade i choklad, superenkelt även det. Jag är lite lat och gjorde mest marsipankulor...hehe. Så här blev det i alla fall...några rosor, några "lussekatter" och en hel del kulor.



Felicia i full fart med sina marsipanfigurer




Och så här blev hennes fantasifulla figurer :)



Det blev även några chokladbitar gjorda på smält blockchoklad som vi lade i formarna som julchokladskalendern ligger i. Eftersom Felicia redan plundrat hela sin kalender så var den tom... Haha

Nu är det dags att fixa kvällsmat här, blir hemmagjord Pizza i dag, mums!


Lite dävet i dag...

I går var det fest med jobbet, 20 års jubileum närmare bestämt. Väldigt trevlig tillställning med 3 rätters middag, liveband och en hel del dricka. Alltid skoj att se sina kollegor i nåt annat än våra arbetskläder! Vissa känner man knappt igen när dom är uppsvidade och har fixat hår och smink :) Själv är jag ju en sån som knappt sminkar mej alls...maskara har jag varje dag och ofta lite läppglans och när jag går ut är det inte så mycket mer...ögonskugga och lite färg på kinderna. Faktum är att det aldrig har intresserat mej att hålla på och exprimentera med smink, håruppsättningar mm, det tar bara en massa onödig tid. Samtidigt är det väldigt kul att se alla fina uppiffade tjejer (och killar med för den delen) :) Hur som helst så var maten jättegod och sällskapet väldigt trevligt! I dag däremot är nog inte jag nåt vidare sällskap, haha. Spelar ingen roll om jag dricker lite eller mycket, jag blir ändå helt utslagen dagen efter. Tyvärr glömde jag kameran i går så det blir inga bilder till bloggen...och det kanske är lika bra det *mohahaha*


Nu ska vi snart göra julgodis här jag och Felicia. Vi väntar bara på att Niklas och Isabell ska komma tillbaka från affären med våra ingredienser, behöver jag tillägga att Felicia håller på att gå upp i atomer av otålighet? :)


I brist på vanlig snö till jul

Jaa ni, var tog snön vägen? Den låg ju så fint här ute alldeles nyss tycker jag. När jag var liten var det betydligt vanligare med snö än vad det är numera, jättesynd :( Vad är det vi gör med vår jord egentligen... Som tröst kan man alltid hålla tillgodo med andra sorters "snö". Hos Coolstuff.se kan du köpa konstgjord snö på påse som du häller i vatten. Pulvret expanderar sedan 100 gånger sin storlek, håller i veckor och går att återanvända. Det ser ut som riktig snö och kräver ingen kyla, bra va :)

Annars kan du ju alltid köpa dej (eller önska i julklapp) något fint smycke från Snö of Sweden. Jag fick upp ögonen för detta märke när jag fick ett jättefint halsband av min kompis Linda i 30 års present. Dom har verkligen fina smycken!


Eget kollage med bilder från Coolstuff.se och Hanzens.se


RSS 2.0