Starköl på McDonalds??

Är det bara jag som tycker att det är helt sinnessjukt? McDonalds är FRÄMST för barnen, där ska inte serveras nån alkohol...
Vissa saker gör mej helt enkelt väldigt arg!

Kommentarer
Postat av: M

Inte alls sjukt. Hamburgerkedjor uppe i Norrland har haft fullstandiga rattigheter i manga ar. Frasses i Nordmaling, ett givet stopp efter lyckade innebandymatcher. En stor stark och ett skrov med allt pa.



Lat Donken kranga starkol om dom vill. Det gor ju ingen storre skillnad pa de tider nar barnfamiljerna ar ute i alla fall.







2009-03-14 @ 21:15:52
Postat av: LivetSomSofie

Håller faktiskt inte med dej där. Det finns så många barn som far illa och har föräldrar som dricker allt för mycket. Det måste finnas ställen där dom kan få en "fredad" zon utan att det ska behöva finnas alkohol med i bilden. //Sofie

2009-03-14 @ 22:27:56
Postat av: M

En vacker tanke. Men man kan inte bygga ett samhalle pa murar, forbud och inskrankningar hela tiden. Skydda an det ena, an det andra. Det handlar i slutandan alltid om det personliga ansvaret och ett samhalle dar man exempelvis inte kan servera alkohol pa ett hamburgerhak darfor att barn skulle kunna fara illa ar ett samhalle som har grovre problem an utskankningslagar. Frihet under ansvar. Alternativet vore langt mer skrammande for kommande generationer. Ibland tror jag att Sverige fatt frispel nar det galler att "skydda befolkningen mot sig sjalva". Ungefar som att infora obligatoriskt alkolas pa alla bilar bara for att nagra idioter inte kan halla sig i styr. Majoriteten av befolkningen vet vad som ar ratt och vad som ar fel. Begransa inte deras frihet for att skydda minoritetens klanteri.

2009-03-15 @ 15:09:40
Postat av: LivetSomSofie

Nu vet jag inte vad för slags tider dom tänkt servera starköl, så det ska jag låta vara osagt. Från 22.00 och framåt får vi väl anta att inga barn finns i lokalen och då tycker jag det kan vara fritt fram för alkohol till dom som vill ha. Men jag vill kunna ta med Felicia till McDonalds klockan 20.00 en fredagskväll utan att vara orolig över att hon ska behöva se berusade vuxna.

Jag tror inte heller på förbud, men det finns gott om ställen vi vuxna kan dricka öl på ändå.

2009-03-15 @ 15:55:22
Postat av: M

Men dar har vi ju sjalva motsagelsen. Idag om du tar med dig Felicia till McDonalds klockan 20.00 en fredagskvall sa garanterar jag dig att hon kommer att se berusade vuxna. Vad ar skillnaden pa att se berusade vuxna som dricker ol pa McDonalds eller att se berusade vuxna som druckit ol innan dom gar till McDonalds ? Du kan ju aldrig hindra nagon att dricka innan dom gar till McDonalds. Eller har du aldrig suttit pa Donken en fredagskvall klockan 20.00 berusad ? Vidare sa ar sannolikheten att nagon hanger en kvall pa McDonalds och dricker sig berusad ganska liten. Finns ju liksom nagra fler lockande stallen an sa om man nu vill ga ut och festa. Aven for samhallets bottenskrap vad galler alkoholintag. Bade du och jag (speciellt du eftersom jag inte bott i stan pa 15 ar) vet var dom hanger, Linkoping ar en liten stad. Dom kommer inte att hanga pa Donken.



For ovrigt sa antar jag inte att det inte finns barn pa Donken efter 22.00. Men det beror pa hur du definierar barn.



Summa summarum sa forstar jag din poang till fullo. Egentligen sa skulle jag vilja halla med dig. Men det ar en farlig vag att ga nar man inskranker saker bara for att skydda de som inte alls ar problemet. Problemet ar vuxna som inte tar ansvar och som forstor for oss andra. Eller har jag fastnat i vinkelvolten ?

2009-03-16 @ 01:53:13
Postat av: Livet Som Sofie

Nejdå, du har nog inte fastnat i nån vinkelvolt :)

Förstår din poäng med! Problemet är att många vuxna inte tar hänsyn till barn (eller andra vuxna för den delen). Barn ska inte behöva se fulla människor och just McDonalds tycker i alla fall jag är mest för barnen...

Vi vuxna kan lika gärna käka en hamburgare på Harrys om vi vill ta en öl till.

Men det är min åsikt :)

// Sofie

2009-03-18 @ 12:35:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0