Tupperware



Till slut så kom jag äntligen fram till banken i går kväll och kunde föra över pengar till kusin Therese, yohoo!
Pengarna var för mina Tupperware grejjer som jag fick hem i går och jag är kanon nöjd :)
Ni får ursäkte den trista bilden, men klockan är mycket och jag måste iväg till jobbet.

Hoppas ni får en riktigt trevlig Valborgsmässoafton och glöm inte att [tävlingen] avslutas vid midnatt!!

Du har nu plats 75 i kön....

Tack för att du väntar!

Härligt det är att betala sin bank för att få stå i telefonkö halva kvällen...
Får se vad som händer först, att jag kommer fram och får prata med en "riktig" människa eller att jag bryter ihop!

Sjukhusbesök

I dag har jag varit med Felicia på barnkliniken uppe på sjukhuset. Anledningen till att vi var där är att hon fått en remiss dit pga hennes magbesvär. Det var en märkbart nervös liten flicka som satt i väntrummet...Gravallvarlig!


Men...så kom helt plötsligt sjukhusclownerna Koko och Rosa förbi...dom lättade verkligen upp stämningen och nervositeten verkade släppa. Av Rosa fick Felicia ett kort...



Det släppte hon inte ur sikte sen och var riktigt stolt! :D

Undersökningen gick väldigt bra och det beslutades att dom ska ta mera prover, mest för att utesluta någon inflammation. För övrigt kan dom inte säga exakt vad det är hon lider av, men eftersom ärftligheten av IBS finns från mej och Felicia visar upp flera symptom på det så kan det inte uteslutas att hon faktiskt fått IBS hon med.
Hoppas verkligen INTE att så inte är fallet!

Efteråt passade vi på att äta lunch i cafeterian, varsin räksmörgås blev det. Felicia klämde i sej ett wienerbröd med.


Så det som började med tårar och total ovilja mot att gå till doktorn vände och blev till någonting rätt bra i stället.
Hon slog mej till och med i både Fia med knuff och ett annat spel medans vi väntade på en remiss som doktorn skrev. Så skönt att se sina barn lyckliga och nöjda :)

Godmorgon

Jisses vad trötter jag är....
Ska iväg och jobba två timmar nu på morgonen och sen ska jag hämta Felicia i skolan. Vi ska upp till barnkliniken på sjukhuset och kolla hennes mage.
Får se hur lång tid det tar där, om jag hinner med att jobba något mer i dag eller inte.....

Vi hörs senare  :)

Min rödhåriga lilla älskling

Min minsting Isabell är rödhårig och har ett extremt humör! Visst har man många gånger hört att rödhåriga är "ättriga" och nyfiken som jag är så började jag googla. Blev helt förskräckt över vissa saker jag läste, folk kan verkligen vara fruktansvärt elaka :(

I England har det pågått en debatt om huruvida trakasserier av rödhåriga ska kallas ett hatbrott och jämställas med rasism och trakasserier av homosexuella. De har till och med ett ord för hat mot rödhåriga, det kallas Gingerism.

Mobbing är ALDRIG okej, men när det förekommer bland barn är det ändå inte LIKA illa som när det förekommer bland vuxna!
Jag har själv som vuxen sett och hört andra vuxna mobba ut personer på olika arbetsplatser jag varit på. För mej är det helt ofattbart att man har mage att göra så mot andra människor. Kan bara hoppas att dessa människor får sitt straff och får känna på sin egen "medicin".

Skottland och Irland har flest andel rödhåriga i världen, lite över 10 procent. På jorden som helhet är endast mellan 1-2 procent av befolkningen rödhåriga.

På medeltiden trodde man att rödhåriga personer var tillverkade då mamman hade mens. Rött var djävulens färg, och rödhårighet kunde tyda på att en människa var häxa, varulv eller vampyr. I det gamla Egypten offrade man ibland rödhåriga till Gudarna, och Shakespeare försedde sina ondaste karaktärer med röda peruker..

Hur kommer det sej att vissa människor måste klanka ner på andra? Antingen för att han/hon har glasögon, haltar, har mörk hudfärg, rött hår, stammar....jaaa listan kan göras lång!
Jag väljer att tro att dessa människor har en extremt låg självkänsla och måste hävda sej själva genom att få andra att må dåligt.

Men det där med humöret kanske det ligger nåt i ändå...för hujjeda mej vilket humör hon har min älskade lilla skatt! :D

Världens sötaste lilla Isabell

Boktips

Jag gillar att läsa böcker och har jag väl fastnat för en bok har jag väldigt svårt att släppa den för att göra något annat. Men med två barn så är det svårt att få stunder där man i lugn och ro kan smita undan och njuta i fred. Men dom stunder jag ändå lyckas få till blir så mycket mer värda på nåt sätt.
Snubblade över en bokrecention i Corren och blev lite nyfiken. Boken heter: Jag känner ändå ingen i Norrköping - och är skriven av en kille som heter Olof Berg (35-årig linköpingsbo). Via recentionen snubblade jag vidare in på Olofs blogg och insåg att jag faktiskt känner igen honom! Vet att vi hade en del gemensamma kompisar när jag var i tonåren, eller rättare sagt: några av mina dåvarande kompisar hade äldre bröder som umgicks med Olof.
Hur som helst, i boken nämns olika platser i och omkring Linköping och jag "provläste" lite ur boken från den [HÄR] sidan.Där kan du även klicka hem ditt eget exemplar av boken!  Måste säga att jag fick mersmak och funderar starkt på att köpa den.
Här är ett litet utdrag ur recentionen:

Olof Berg, 35-åring från Linköping, är något så ovanligt som en bloggare med ambitioner utöver att skriva för de närmast sörjande. När han nu ger ut novellsamlingen "Jag känner ändå ingen i Norrköping" på förlaget Vulkan renodlar han det som är hans bloggs signum framför andra: underifrånperspektivet, blicken på Linköpings bortvända sida och på stadens trasiga invånare, kretsande kring krogarna och kvartarna. Saker kallas vid sina rätta namn. Restaurangen Hamlet får heta Hamlet och så vidare. Och om man som jag gick på dagis i Ekholmen så vet man precis vilken ekdunge Olof Berg skriver om.

Jag gillar att läsa böcker med miljöer där man känner igen sej och nog sjutton vet jag vilken ekdunge han menar :D

Vill du läsa hela recentionen kan du göra det [HÄR]


Söta barnmöbler



Har kollat runt lite på möbler till Isabells rum, nu när hon äntligen ska få sitt eget.
Fastnade för dom här på MIO. Stolarna finns i gult, grönt, blått och rosa. Hade helst velat ha röda, men man kan inte få allt... Ska se vad mannen här hemma tycker, men förhoppnignsvis gillar han dom han med. Felicias nuvarande rum går mycket i rött och tanken var väl att Isabells skulle göra det med. Men kanske att jag tänker om lite och låter det gå i rosa trots allt? Har i alla fall bestämt att övriga möbler får gå i vitt och där får mannen tycka vad han vill!

Telefonnummer

Som ni vet så är min mobiltelefon heldöd, går inte att starta upp den alls...
Detta är jätte tråkigt eftersom alla mina telefonnummer till folk finns i den och jag har en massa kort på barnen som jag tagit med mobilkameran.
Men sånt är livet och jag har ju fått låna en telefon så att jag iaf kan ringa.

Men, jag måste be er om en sak!
Kan ni vara gulliga och maila era telenummer till mej på [email protected]?
Ett par stycken har jag fått fram på hitta, men långt ifrån alla, så jag är tacksam för lite hjälp :)

Velande hit och velande dit!

Vad ska vi välja för tapeter till nya lyan? Jag är en extremt velig person, så detta lär väl inte bli lätt...
Det lutar åt att vi kör vitt rakt igenom, men så vill vi ha lite fondväggar och det är där mitt velande kommer in...
Felicia får välja helt själv vad hon vill ha i sitt rum, men så har vi ett antal rum till...
Får väl bli dagens I-lands problem det här, haha.

Är det någon som har lite tips på var man kan hitta fina tapeter? Gärna något lite annorlunda, som inte alla andra har...


Tjohooooo

Nu är kontraktet på nya lägenheten påskrivet och den gamla är uppsagd!!

Har även beställt tapetsering till samtliga rum i nya lägenheten, det kommer bli jättefint :) Båda badrummen ska ju dessutom totalrenoveras och klinkers ska sättas in, kan inte bli så mycket bättre.

Och vet ni vad? Det är ju inflyttning redan om en månad!! Kanske vore på sin plats att åtminstonde fixa några flyttkartonger? Och så måste ju tapeterna väljas...


Ska nog ta en tur ut till IKEA och se om dom har några fina köksbord...fast först har jag lovat Bellan att hon ska få leka lite utomhus i det underbara vädret :D


Natti natti

Har hållit igång hela dagen och varit mycket utomhus, så nu är jag supertrött! Det är väl nästan det bästa med frisk luft, att man sover så gott sen :)
I dag har vi städat lite här och rensat en del...herregud vad grejjer man samlar på sej! Det är så mycket som faller under kategorin: Kan vara bra att ha!
Men inte sjutton använder man det!!
Har bestämt mej för att allt som jag inte använt under dom senaste 6 månaderna ska väck!
i nya lägenheten vill jag ha luftigt och fräscht, inte en massa saker över allt. Det som dock behöver införskaffas är ett köksbord (det vi har i dag är för stort, men passar perfekt som matsalsbord), lite nya saker till toaletterna som mattor och hyllor, skohyllor och en del mattor. Vi skulle även behöva ett par bra bokhyllor/skåp, men det får vänta lite. Först ska vi ta tag i dubbelhyran som Krångelstaden tvingar oss att betala, MORR! Känns som att man kan göra roligare saker med pengarna än att betala 16.000 i hyra i Juni...

I morgon bitti ska jag åka in för att skriva kontrakt, behöver jag tala om än gång till hur skönt det känns? :D

Dumma ungar!

För tredje gången på två dagar kommer Felicia hem och är jätteledsen. En tjej som bor några hus bort beter sej som om hon ägde gatan och står och skriker till Felicia att hon inte får vara med och leka. Efter att hon kommit hem gråtandes andra gången i går pratade jag med flickan och den andra tjejen som var med och frågade hur dom skulle känna sej om dom inte fick vara med? Sen tänkte jag att dom reder nog ut det där själva, barn brukar vara förvånansvärt bra på det.
Men så i dag kommer hon hem och är helt ifrån sej och då har tydligen samma flicka stått och skrikit att hon inte får vara på gatan där hon var och att Felicias kanin är jätteful så hon kan ta med henne hem!
Vad har ungen för problem, undrar jag ?!?! Hon äger väl inte hela området eller?
Måste säga att jag håller stenhårt på rätt och fel och endast en gång har jag hört Felicia säga till en tjej att hon inte får vara med. Det ledde till att jag tog in Felicia, hon fick inte vara ute mer den dagen! Sen dess har hon inte gjort om det.
Men den här tjejens mamma gör inte ett dugg! Inte konstigt att man får såna barn då!
Till saken hör att en av Felicias bästa kompisar har suttit bredvid och inte sagt ifrån. Förstår att hon inte vågar, för den här tjejen som mobbar och bestämmer verkar styra och ställa en hel del.
Nämnde det som hänt för kompisens pappa som sa att dom tydligen haft liknande problem med tjejen förut och han blev inte alls glad över det som hänt.
Får väl se vad som händer, jag måste ju prata med föräldrarna till den elaka tjejen om hon inte slutar, Felicia har ju all rätt i världen att röra sej fritt i området där hon bor.
Usch, jag blir så arg! Dels på elaka barn, men mest på föräldrar som inte tar tag i problemet!

Jag mår illa...

Tittar på Trauma: Livet på Akuten på Tv4 Fakta och håller på att kräkas! Jag brukar inte vara pipplig utan tål det mesta, men nu är min gräns nådd....
En kille hade ögat hängandes utanför och en annan hade skjutit sej själv....
Jag är så glad att det inte är mitt jobb utan jag kan bara stänga av TVn så är det borta!

Natti natti på er

En härlig dag i solen

Min pappa kom hit och hjälpte till att bygga ihop Skuttans bur, den blev verkligen jättefin! Ni ska få se kort på den i sin helhet sen, men det är inte helt iordningfixat än. Men ett smakprov kan ni få...Bellan invigde nämligen buren och kröp glatt in...haha.



Picknicken hade vi i närheten av där vi bor. Egentligen hade vi tänkt åka till Trådgårdsföreningen, men Felicia ville hellre vara här i området. Goda smörgåsar, kakor, kaffe (mycket viktigt!!), läsk, prinskorvar m.m hade vi med oss och barnen lekte och stojjade. Felicia (och Niklas) åkte linbana, Bellan gungade och så satt barnen i "kojan" en bra stund.



Mamma Sofie fick tillfälle att sola dom bleka benen och läsa lite Tara. :D
Hoppas ni haft en lika skön och avkopplande dag som vi haft!

Sommar?

Sitter och kollar runt efter en bra kryssning som familjen kan åka på...
Hittade en perfekt, men Niklas dissade den såklart... Som vanligt! Det var 3 nätter, två på båten och en natt på ett Spa hotell i Tallin. Perfekt tyckte jag, men Niklas tycker 3 nätter blir för lång tid. Han kanske har rätt...det blir kanske jobbigt med Isabell? Försöker hitta en kortare kryssning i stället, men hittar ingenting som låter riktigt bra.
För övrigt i sommar har vi bestämt oss för ett par dagar i Göteborg med bland annat besök på Liseberg. Vad kan man mer hitta på?
Åka utomlands på sommaren vill varken jag eller Niklas, det vill vi i så fall göra på hösten eller vintern...
Visst, man kan göra flera dagsutflykter, men jag känner att jag vill komma hemifrån under en lite längre period!

Hm...får kolla runt lite till och se vad jag kan hitta ute på nätet. Kanske ett par dagar i Danmark? Är ju ledig hela Juli och Augusti så jag vill verkligen ta vara på tiden och hitta på en massa skoj! :D


Nu ska jag snart fixa iordning till vår picknick, tänkte passa på att göra det medans Bellan sover middag. Sen drar vi ut i det fina vädret så fort Niklas kommer hem runt 14.00 tiden.


Det ska bli så mysigt! :D


Sofie Special



Sofie special
Vaniljvodka, Bols Bananlikör, Dooleys Toffeelikör (dumle), mjölk och is

NJUT!!
Det gör jag just nu :D

Jättemaräng...

Herrejösses...lovade Felicia att vi skulle köpa med oss fika hem om dom skötte sej i affären...
Visst, dom var jätteduktiga och vi gick för att välja ut något till fikat. Vad väljer hon då? Joo...det största hon kan hitta såklart, en JÄTTE maräng... Ibland köper man med ögat och jag tänkte för mej själv att den där kommer hon inte att äta!
Men hon stog på sej och ville absolut ha den! Köpte en bulle extra och vi kan väl säga såhär, hon åt bullen i stället, haha.
Jättemarängen var en Polkagrismaräng! Smakade rent ut sagt skit....som tandkräm med tuggmotstånd ungefär.

För övrigt så "klagade" jag lite (kunde inte låta bli) när vi kom till Coop Extra. Förra gången vi handlade där var jag ju så jättenöjd... Men vi närmare inspektion av det vi handlat insåg jag att jag kanske haft för stora förhoppningar. Vårat 12-pack ägg hade bäst före datum 3 dagar senare, Fetaosten var mögglig när vi öppnade förpackningen och jouicen var gammal...
Nämde detta för tjejen i kassan och sa samtidigt att jag inte förväntade mej någonting tillbaka eftersom jag slängt varorna. Men hon såg helt förskräckt ut och vips fick jag 100 kr tillbaka! Snacka om service! Gav Coop en chans till och min förhoppning är att dom tar åt sej och rensar lite noggrannare bland sina varor. Det är ju en ganska ny butik så dom har väl inte kommit in i några rutiner än kan jag tänka mej.
Fick en hel del shoppat till picknicken i morgon så nu är vi redo att bege oss ut i solen och njuta :)

Picknick väder



Vilket underbart soligt och fint väder vi har! Det är som gjort för en mysig picknick med nära och kära.
I morgon tänkte vi åka iväg och ta med oss en fullpackat korg och sätta oss någonstans. Har inte riktigt bestämt än vad korgen ska innehålla, men jag har fått mycket inspiration från den [HÄR] artikeln i Aftonbladet.

Kanske att vi packar ner kubbspelet också :)

God morgon på er alla



Vaknade tidigt i dag eftersom jag skulle skjutsa Felicia till skolan. Trött som bara den satt jag bredvid Felicia i soffan medans hon åt sin frukost... Plötsligt kommer Niklas upp och säger: Men du, jag kan skjutsa Felicia, jag ska ju ändå iväg. Vad säger man? JAAAAA tack!! ;) Så nu sitter jag och Bellan här helt ensamma och dagen är än så länge helt fri, ingenting är inbokat!! Skulle haft möte på banken om sparandekonto till Isabell, Felicia har redan ett, men eftersom jag starkt funderar på att byta bank så avvaktar jag lite.
Har haft Swedbank så länge jag kan minnas...jaaa...jag tror faktiskt aldrig att jag haft någon annan bank! Har tidigare varit nöjd och inte haft anledning att byta, men nu tycker jag dom har blivit kraftigt försämrade...
Dom verkar tro att dom kan behandla sina privatkunder hur som helst och förutsätter att folk inte orkar byta bank, men det orkar i alla fall jag! Varför ska jag sitta och betala för tjänster som är gratis på många andra banker?

Nu blir det lite frukost här, tänkte vara duktig i dag och äta havregrynsgröt! Jag kan ju inte gärna skylla på tidbrist när ingenting är inbokat :)

En liten påminnelse


Jätteskoj att så många redan är med och tävlar! :)
Här kommer en liten påminnelse ifall någon som vill vara med har missat tävlingen, det är ca 1 vecka kvar innan den avslutas och vinnaren koras :D






Klicka [HÄR] för att komma till tävlingen

Skäm bort din man


Detta är dagens erbjudande hos [Marrakezh], till ett riktigt bra pris.
Lancome är ett av mina absoluta favoritmärken och varför inte låta männen få njuta av lite lyx dom med? Ofast är det väl vi kvinnor som står för den delen av utgifterna i hushållet.... Eller är det bara i min familj som jag shoppar dyra krämer och mannen köper sitt raklödder på ICA? :)

Lancõme Age Fight är en ansiktskräm speciellt anpassad för män som skyddar mot tidigt åldrande samt uppkomsten av fina linjer och rynkor. Den innehåller antioxidanter och är stressdämpande.. Den är oljefri och lätt och kladdar inte.

Lancõme High Definition är ett lyxigt raklädder med dofter av citrus och trä som gör rakningen mycket behaglig och samtidigt vårdar din hud, speciellt anpassad för mäns behov.



Bild lånad från Marrakezh

Norskt iQ test


Så det kan gå...

Vissa dagar får man helt enkelt bara göra det bästa av situationen. Vaknade i morse och kände mej sådär yr igen. Låg kvar en liten stund men det vägrade släppa och eftersom Felicia måste till skolan gick jag upp ändå och gick in på toaletten. Sen blev det svart. Lyckades svimma medans jag satt på toaletten och slog huvudet i badkaret och bet mej i läppen. Fick hjälp tillbaka till sängen av Niklas och Felicia och så fick Niklas skjutsa iväg Felicia.
Med andra ord blev det ingen hypnos i dag :(
Däremot har jag tagit mej till jobbet eftersom det kändes mycket bättre när jag vilat ett par timmar.
Jag VILL gå på hypnosen, hur ska jag annars kunna bli bättre? Får ta nya tag vid nästa inbokade tillfället helt enkelt.

Lyckokänslan över att ÄNTLIGEN ha hittat en lägenhet överväger allt annat, så inget kan förstöra mitt humör :)

Niklas ska försöka förhandla lite i dag och sedan blir det väl till att skriva kontrakt i morgon eller fredag kan jag tänka mej, för nu har vi bestämt oss för att flytta. Så framöver får ni följa med oss genom renoveringar och flytt och senare även inredning av nya bostaden.

Lyckokänsla som slår det mesta :D

Behöver du ett gott skratt? :D

Spöket

En man, som inte ville göra mycket väsen av sig, låg på sjukhus för att göra en serie tester.
Det senaste testet hade lämnat hans mage i ett väldigt upprört tillstånd.
Efter att flera gånger sprungit på toaletten, bara för att upptäcka att det var falskt alarm, bestämde han sig för att ligga kvar, trots att det tryckte på.
Plötsligt fick han kraftig diarre, och den nedsölade sängen gjorde honom fruktansvärt generad.
I ett desperat försök att dölja vad som hade hänt, hoppade han ur sängen, samlade ihop lakanen och kastade ut dem genom fönstret.
Ett fyllo var på väg förbi sjukhuset, då lakanen landade på honom.
Han började skrika och svära, och svängde ursinnigt med armarna för att få bort dem, och slutligen landade de i en hög runt fötterna på honom.
Medan fyllot stod där, lite ostadig på fötterna, och stirrade ner på lakanen, kom en säkerhetsvakt (som knappt kunde hålla sig för skratt).
Han hade sett hela incidenten, och frågade:
- Vad sjutton är det som pågår här?
Fyllot, som fortfarande stirrade ner på lakanen, svarade hysteriskt:
- Jag tror jag just bankade skiten ur ett spöke!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brev från Hell

Ett medelålders par från norra USA längtade en kall vinter till värmen och
bestämde sig för att åka ner till Florida och bo på hotellet där de
tillbringade sin bröllopsnatt tjugo år tidigare. Mannen hade en längre
ledighet och åkte ner en dag i förväg. När han checkat in upptäckte han att
hotellet hade dator och han beslutade sig för att skicka ett mail till
hustrun. Han missade tyvärr en bokstav i namnet så mailet hamnade hos en
prästänka i Houston istället. Hon hade just kommit hem från makens
begravning och skulle kolla om det hade kommit e-post med kondoleanser från
släkt och vänner. Sonen fann henne avsvimmad vid datorn och läste på
skärmen:



Till min älskade hustru



Jag har kommit fram. Jag vet att du är förvånad över att höra från mig. De
har datorer här numera och man tillåts att skicka mail till sina nära och
kära. Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst i morgon.
Jag ser fram emot att få träffa dig då. Hoppas att din resa blir lika
problemfri som min.



PS Det är verkligen hett här nere. DS

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hoppas ni har en riktigt bra dag :)

Kanske, kanske.... :D

Nu har vi tittat på lägenheten och med största sannolikhet kommer vi att ta den :)
Planlösningen är kanon, båda badrummen kommer att kaklas och det blir nya tapeter överallt. Det finns dessutom en tvättstuga vilket jag tycker är superbra! Inga mer tvätthögar i badrummet!!
Det är några saker vi har hållit på och diskuterat fram och tillbaka bara...
Golven var väl sisådär, men vi ska kolla upp om vi inte kan få dom utbytta. Sen vill inte Niklas ha altanen :(
Jag tyckte den var fin, men si det tycker inte han...
Saken är den att dom som bor där nu har byggt den själva och vill ha 4000 kr för den. Jag tycker det är ett okej pris och det sparar en himla massa strul. Men Niklas tycker vi ska göra något eget.
Frågan är bara vad?
Det lär ju inte bli billigare att bygga en egen altan och dessutom tar det en massa tid! Sen är en annan fråga hur det kommer se ut där altanen stått...en enda stor lerhög antar jag, som kommer förvandlas till lervällig när det regnar...
Det lär bli många diskussioner här hemma om det kan jag lova, men jag antar att jag har att välja på att betala altanen själv eller ge med mej. Och kanske det är så att dom som bor där måste återställa till ursprungsskick om altanen åker väck?
Så nu återstår att ringa till Krångelstaden och förhandla innan vi tar det slutgiltiga beslutet.
Men som sagt, sannolikheten att vi kommer ta den är stor! Känns underbart skönt faktiskt :D

Nu blir det strax sängläge för mej, ska köra Felicia till skolan i morgon bitti och då måste vi upp halv sju. Sen ska jag på hypnosbehandlingen och efter det jobbar jag till 23.00.
Med andra ord lär jag behöva min sömn, så Natti natti :)

Är väntan och letandet slut nu?

Vågar knappt skriva det här....
Klockan 20.00 i kväll ska vi titta på en lägenhet och om vi vill ha den är den vår!
Den är verkligen helt perfekt!!
Två plan, 3 sovrum, garageplats på framsidan, uteplats på både fram och baksidan, dubbla badrum (det ena med badkar) och det bästa av allt, den ligger på samma gata som vi bor på nu :)
Nu återstår bara att se hur skicket är inne i lägenheten... Tapetsera om gör vi vilket fall som helst i alla rum, men frågan är hur golv, köksluckor, vitvaror osv har för skick. Förhoppningsvis är det bra och i så fall får vi den från 1 Juni.

Vågar inte hoppas för mycket, men OM det blir bra så kommer en stor sten att släppa kan jag lova!

Har ju glömt...

visa er vad sambon kom hem med till mej en dag förra veckan....
Fint inslagen i folie och snören till och med :D En flaska Rocca di Montemassi.



Enligt ett test i Icakuriren har Rocca di Montemassi Le Focaie 2006 blivit "Bäst i test" och fått 5 hjärtan och deras beskrivning av vinet lyder:
Tät och pigg med ursprungstypiska aromer av körsbär, choklad, tobak och läder. Mjuk och frisk, lika god till kokt oxfilé med pepparrotssås som till vildsvinsgryta.

Jaa, det är ju bara att testa och se om jag ger den 5 hjärtan jag med, eller hur :D
Ska bli spännande att se vad den smakar och det är roligt när sambon kan visa sin lite mer romantiska sida!

Nattskräck

Min stackars lilla söta Isabell verkar ha drabbats av nattskräck :(

Det började en natt i förra veckan, helt plötsligt på natten vaknar Isabell och skriker helt hysteriskt. Tar upp henne och lägger henne mellan oss i sängen, men hon går inte att lugna ner och vi får inte riktigt kontakt med henne. Tänkte att hon kanske hade ont i magen eller var hungrig, så hon fick en flaska välling. Den slukade hon i ett nafs och sen somnade hon om.
Natten efter var det precis samma sak! Till saken hör att hon även haft diarré upp till 4-5 ggr per dag sista veckan, därför ringde jag nu till sjukvårdsrådgivningen, jag tänkte att hon måste ha jätte, jätteont nånstans! Hon gallskrek verkligen och slängde sej fram och tillbaka och ville inte att vi skulle ta i henne.
Mitt under samtalet med sjukvårdsrådgivningen slog det mej plötsligt, Nattskräck!! Jag föreslog detta för kvinnan på sjukvårdsrådgivningen, men hon hade aldrig hört talas om det (HEJJA, HEJJA sjukvårdsrådgivningen). Jag talade då om för henne det lilla jag visste om tillståndet och hon höll med om att det lät som att det var det som Bellan hade. Men magen då? Jaa, det behöver ju faktiskt inte ha ett samband!
Sen har det här fortsatt, varje natt i ca 5 dagar...
I natt vaknade vi ca 00.15 av Bellans skrik. Niklas lade henne mellan oss och hon stirrade med öppna ögon samtidigt som hon skrek rakt ut. Jag försökte trösta henne, men hon värjde sej mot mej så fort jag försökte och blev ännu mer hysterisk. Ögonen såg riktigt otäcka ut, nästan som om hon vore besatt!
Det var droppen, jag gick upp och googlade på nattskräck och fick fram den information jag behövde. Det stämmer precis in på Isabells beteende!
Går inte att beskriva hur hemskt det känns att se sin lilla älskling i det tillståndet och inte kunna göra någonting! :(

Här finns information om [Nattskräck] om ni vill läsa.

Vad gäller hennes mage ska vi till en doktor i morgon, hoppas dom kan ge lite mer info om nattskräck då med...

Bellan har fått en cyckelhjälm av morfar



Hur söt hon än är i den så var det inte så poppis att ha den på sej...
Nu ska vi bara montera cyckelsittsen så blir det åka av sen :D

Det man inte har i huvudet...

Jag är en vimsig tös, det vet jag om... Men det får väl finnas gränser? Hade för mej att jag hade ytterligare ett läkarbesök inbokat i dag och mycket riktigt, det hade jag. Så i sista sekunden damp jag in på Öronkliniken för en kontroll. Jag hade ju en period på 3-4 dagar som jag var konstant yr, om ni kommer ihåg? Brukar bli yr i mellanåt, men den gången satt det i hela tiden. Det fick mej att gå till vårdcentralen och dom i sin tur skrev remiss vidare. Och det var kristaller i örat som "vandrat iväg", precis som läkaren på vårdcentralen misstänkte. BRA! Då vet jag vad det är i alla fall och att det är helt ofarligt :D
Detta kan komma och gå, så om jag blir yr igen så ska kristallerna "vridas rätt". Då får jag återkomma till sjukhuset och få hjälp med det och så småningom kan jag göra det själv, när jag lärt mej hur. Fick även ett träningsprogram som jag ska göra hemma.

Förutom dom två läkarbesöken har jag och Felicia hunnit med en tur till både ridsportaffären Hööks, där vi inhandlade ett nytt ridspö och till Fyra tassar där vi shoppade en utebur till Felicias kanin Skuttan. En riktig "deluxbur" blev det :D
Ska visa er kort på den sen, när den är hopmonterad... Vet inte om jag reder ut det själv, men jag ska iaf testa. Måste även köpa någonting att ha i botten så Skuttan inte kan gräva sej ut...



Skuttan

En helt underbar människa

Nu är jag tillbaka från sjukhuset och det blev en otroligt positiv upplevelse :)
Kvinnan jag ska gå hos är störtskön, lugn och saklig, i 50-60 års åldern och snusare! Medans vi satt där och pratade lade hon in en prilla och då passade jag på att göra detsamma. Det ledde till att hon förtjust utropade: Åhh vad härligt, en snusare till! Haha
Har inte riktigt fått kläm på än vad hon har för "titel" men tror hon är psykolog, låter väl rimligt?! Nu första gången , samtalade vi bara, fick lite info om hypnosen och så pratade vi lite allmänt. Nämnde för henne att jag under båda mina graviditeter varit så otroligt mycket bättre i min IBS. Näst intill symptomfri.
Hon sa då att det beror på att det bildas Oxytocin i kroppen när man är gravid och ammar och att det i sin tur motverkar besvären. Det hade jag faktiskt ingen aning om! Tyvärr finns inte Oxytocin i någon slags mirakeltablett, men det finns en slags massage som framkallar just Oxytocin i kroppen, [Taktil massage].
Både svenska och utländska forskare har bevisat att Taktil massage exempelvis medför förbättrad mag- och tarmfunktion, minskad aggressivitet och ökat immunförsvar. Det kan också fungera smärtlindrande samtidigt som det skapar en känsla av lugn och välbehag.

Tänkte sätta mej och googla lite och se om jag kan hitta någon som ägnar sej åt den massagen i eller omkring Linköping.

Nästa gång jag ska träffa henne är på onsdag, då ska jag få prova på hypnosen! Känns jättespännande :D


Hej svejs

I dag har inte hänt så värst mycket... Har jobbat från 10.00 i morse till 20.00 nu på kvällen, man hinner inte med så mycket förutom jobb såna dagar.
I morgon och på tisdag däremot är jag ledig och tänkte passa på att verkligen njuta av dom dagarna. Stanna upp och faktiskt skippa alla måsten och bara fokusera på mitt eget välbefinnande.
Som person är jag sån att jag oftast sätter andra framför mej själv. Jag är ofta så mån om att andra ska ha det bra att jag glömmer bort mej själv och det är inte alltid så bra. Visst är det en fin egenskap att vara mån om sina nära och kära, men glömmer man bort sej själv straffar det sej i längden.
Ska ta ett varmt skönt bad, en långpromenad och läsa lite i boken jag håller på med. Den heter Snälla pappa, nej och är jättebra! Det är en sann historia om en kille som blev både misshandlad och sexuellt utnyttjad som barn och jag har fällt en och annan tår måste jag erkänna...Det är verkligen så hemskt att något oskyldigt litet barn ska behöva leva under
såna förhållanden :(


Men först i morgon ska jag på min första hypnosbehandling!! Det är verkligen jättespännande och jag hoppas att det ska ge någonting. Får berätta för er sedan hur det var :)

Nu ska jag äta kvällsmat som sambon fixat ihop, fläskfilé blir det. Har ätit den rätten en gång tidigare hos mina föräldrar och den är verkligen supergod! Får ta och dela med mej av receptet till er, men det får bli en annan dag för nu håller jag på att svälta ihjäl!

Stor kram till alla er som orkar läsa min blogg

Skulle vilja ge varsin ros till er alla...



Men det blir för dyrt....
Men visst är det en bra grej? På [Interflora.se] kan du beställa en ros för 50 kr som din käresta / vän / kollega, eller vem du nu skulle vilja "rosa" sedan får via sms. Mottagaren får sen hämta ut sin riktiga ros hos ett Blommogramombud.
För visst blir man glad av att veta att någon tänker på en
och att få en liten blomma kan göra underverk när livet inte är på topp.

Det bästa med det hela är att smset kommer fram direkt, så att personen omedelbart får veta att det finns en fin ros att hämta ut :)


Eget montage med bilder från Interflora.se

Vad är du tacksam för?

Hej på er!
Fick min tid på jourcentralen i förmiddags och stack ifrån jobbet en stund. Mycket riktigt hade jag en kraftig urinvägsinfektion, men nu har jag iaf fått mitt penicillin (stavas det så?) :D
Företaget bjöd på smörgåstårta i dag, supergott!! Så nu är jag mätt och belåten och ska strax gå in i larmcentralen för att jobba vidare. Ville bara dela med mej av nedanstående rader till er först, läste det i ett "fredagsmail".
Väldigt tänkvärt faktiskt!

Jag är tacksam...... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.

.....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.

.... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.

.....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.

.... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.

...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.

... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.

... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.

.... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.

.... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.

.... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig

.... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.

.... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.



  
 

Onödigt...

Vad skoj att tävlingen äntligen blev av och att så många redan är med :D

Sitter i soffan och väntar på att klockan ska bli såpass mycket att jag kan åka till jobbet. Har bara sovit fyra timmar och kan omöjligt sova mer :(
Gick och lade mej runt 23.00 i går kväll och somnade väl nån gång mellan det och 24.00. Har garanterat åkt på en urinvägsinfektion för jag är konstant kissnödig och det svider som eld. Mina sista ord till Niklas var: Snälla, väck mej INTE när du lägger dej, om jag lyckas somna så vill jag inte bli väckt.

Vad tror ni händer? Jooo...han väcker mej när han ska gå och lägga sej, klockan 04.00??!
TACK!
Alla som haft en ordentlig urinvägsinfektion vet hur obehagligt det är, så det är bara att glömma att kunna somna om...
Så nu sitter jag här och väntar. Får ringa sjukhuset och se om jag kan få någon tid i dag, bästa vore om dom bara kunde skriva ut penicillin som jag kan¨åka och hämta, men det lär väl inte hända.

Hämnden är ljuv, ska slamra som fasen här strax innan jag åker till jobbet!


Tävling



Så här gör du för att vara med och tävla:
1. Skriv en kommentar till inlägget att du är med och tävlar. Du får då en (1) lott. Glöm INTE skriva ditt namn!
2. OM du har en egen blogg kan du få en extra lott genom att länka till tävlingen från din egen blogg. Låna gärna bilden.
3. Du kan även få en extra lott genom att bli prenumerant på min blogg, du som redan är prenumerant skriver det i ditt inlägg och får givetvis din extra lott.

Du har alltså mer chans att vinna ju fler lotter du har. Som mest kan du få tre (3) lotter.

Så enkelt, eller hur!

Lycka till nu :)

PS: Tävlingen pågår tom 090430

Jobbe o jobbe...

Sitter här och försöker jobba lite. Måste plugga in lite av det som vi gick igenom på utbildningen, känner att det verkligen behöver nötas in! Men skoj är det, alltid bra med lite utmaningar och låta hjärnan jobba lite :P
Går dock sisådär eftersom Isabell far runt som en virvelvind överallt...räddade nyss min fina Kosta Boda vas från att kastas i golvet av små ivriga fingrar... Måste hitta på nåt bra sätt att göra skåpen omöjliga att öppna för små klåfingriga fingrar...
Dock inte så lätt eftersom det inte finns några handtag eller liknande som man kan spärra :(
Får väl helt enkelt tömma skåpen och lägga ut alla mina fina saker i förrådet eller nåt, har ju inte plats för dom någon annan stans.

Niklas blev som vanligt tvungen att åka iväg till Örebro och för att göra det bästa av situationen får jag väl vänta med jobbet tills i kväll helt enkelt.

Vad ska man hitta på i stället då...har ju en hel hög med tvätt...och disk som borde läggas i diskmaskinen...sen ligger det visst lite leksaker på golvet och det skulle inte skada med en omgång med damsugaren och moppen...
Å andra sidan skulle nog Bellan gilla om vi tog ett bad...eller kanske gick ut och gungade lite? Får nog bli nåt av det senaste...mohahaha.

Ajajaj

Vi har lämnat intresse på en lägenhet till och den här vill vi såååå gärna ha!! Den är perfekt, jättenära där vi bor nu, två våningar och uteplats på fram och baksidan. MEN så kommer nån j***l med högre köpoäng och glider före såklart!
Blir så förbannad :( Vi är nummer två i "kön" och om dom tackar nej är lägenheten vår. Men chansen att dom tackar nej till den här lägenheten är minimal tyvärr.
Sen hittade vi en till som var intressant, men GLÖMMER att lämna intresseanmälan........
Tror vi får bo här tills barnen är vuxna och jag och Niklas är gamla och hamnar på hemmet!

På tal om nåt helt annat...
Isabell har varit urdålig i magen nu i ca en vecka. Tänkte att det skulle gå över, men det gör det tyvärr inte. Så en kväll för ett par dagar sedan kom det en stor slemklump...ringde sjukvårdsrådgivningen för att fråga vad det kunde vara för nåt, men som vanligt var det jag som fick föreslå för dom vad det ev kunde vara. Varför sitter dom där egentligen? Dom kan ingenting och det lilla dom kan får dom inte säga till dom som ringer...
Hur som helst så har det varit slemmigt nu flera gånger till så jag ringde vårdcentralen tidigt i morse. Fick som svar att dom ringer upp oss ca 13.40 i dag... Jättebra! Det innebär garanterat att vi inte får komma dit med henne i dag, för vid den tiden brukar alla tider vara upptagna och sen är det lördag och söndag.
Ringer barnläkaren Anders på måndag i stället, eftersom han är privat så bryr han sej om sina patienter. Han behandlar dom inte som en skock får som är ett nödvändigt ont för att få ut sin lön.

Nähä...nu ska jag väl ta med mej familjen ut i solen en stund kanske :)

Hoppsan....

Min lilla plan om viktnedgång fick visst en liten "timeout" under påsken...
Vet att jag inte skrivit om vikten på ett tag och det beror helt enkelt på att jag unnat mej en riktigt GOD påsk!
Men nu är den över och jag har inte längre någon anledning att slöa eller äta godis...
Så nu får det allt bli ändring igen innan vikten börjar gå uppåt igen!!!

Nollställer stegräknaren och sätter fart igen...I morgon tänker jag ta en ordentlig promenad och så får vi väl se hur många steg det blir...
En helt underbar press att lägga ut allting här, jag kan verkligen inte smita undan utan att få skämmas, haha :)
Så hur mår ni då? Ingen mer som kämpar för att bli av med ett kilo eller två? Eller kanske tvärtom, kämpar för att gå upp lite?

För övrigt i dag så hämtade jag Felicia i skolan och skjutsade henne till ridningen. Hon är verkligen helt frälst i hästar och min förhoppning att hon inte ska vilja fortsätta nästa termin lär inte inträffa... Bara att ta fram stora plånboken och se glad ut... Det är inte klokt att det ska behöva kosta så mycket pengar! TÄNK om jag kunde få henne att dansa, spela fotboll eller kanske handboll i stället... Det är både säkrare och billigare...

Sen har vi varit på nya Coop Extra butiken och jag blev glatt överraskad :) Lär handla där fler gånger och kanske jag tom överger mitt kära Ica Signalen?
Nu blir det lite myspys här hemma med god mat (Korvstroganof) och kanske en öl till det? Är ju ledig i morgon med, men sen blir det jobb hela helgen.

Kram Kram från mej

Första blommorna planterade...



Japp, då har jag planterat dom första blommorna för i år. Ska plantera fler, men måste fundera ut var, hur och när :)
Dessa blommor ska få stå på framsidan, men vi måste fixa till där dom står. Ser skittrist ut just nu eftersom det tidigare var en stor buske där...nu är det bara sand och grus :( Men det blir nog fint när vi blir klara!
Eller så dyker det upp en ny lägenhet och då skiter jag i hur det ser ut här, hahaha.

P.O.P My.T Tröjor är här!



Ni har väl inte missat dom fina T-shirts som säljs på Polarn O. Pyret just nu? Designade av barn, för barn.
MY.T är en designtävling som Polarn O. pyret anordnar varje år och i år var uppdraget att designa en T-shirt på temat "Rädda världen" och 5% av försäljningen går till ett flickhem i Garissa, Kenya.
Hela kollektionen är ECO- märkt vilket innebär att bomullen i kläderna är Svanenmärkta och 100 % ekologiska från planta till plagg.

Kika in på hemsidan [LÄNK]. Där hittar du alla tröjorna.

Yes!!

Fick hem min parfym i dag och den luktade jättegott!!! :) Ett riktigt klipp gjorde jag, är rätt nöjd faktiskt :D

Är seg som kola i huvudet och funderar skarpt på att lägga huvudet på kudden snart. Blev sent hem i dag eftersom jag shoppade loss på Blomsterlandet efter jobbet. Två nya krukor till framsidan, ett antal Penséer (om det nu stavas så?), några nya blommor till sovrummet och till vardagsrummet, en söt liten fjäril att ha i ena utekrukan samt en lite sköldpadda i keramik som ska få bo i trädgården.
Köpte även lite blommor till mamma som hon beställt och meningen var att jag bara skulle åkt förbi dom med blommorna, men jag blev kvar länge. Blev bjuden på mat och fika och så hamnade vi framför TVn.
Var inte hemma förrens efter 21.00, alltså fyra timmar efter att jag slutat jobba... Niklas ringde till mamma och pappa och efterlyste mej...han kan ju inte nå mej på annat sätt eftersom jag inte har nån telefon.

Vet ni vad?

Det är faktiskt himla skönt ibland att INTE kunna bli nådd ständigt och jämt! Vi klarade ju oss innan mobilen uppfanns, eller hur?!

Så inspirerande!

Halva dagen av andra dagen på utbildnignen är slut och nu har jag lunch.
Snart är det dags för sista biten av utbildningen och jag måste säga att jag tycker det går väldigt bra. Visst, det kommer dröjja ett bra tag innan alla bitar faller på plats...men det kommer med tiden. Det är verkligen mycket att hålla isär och hålla reda på, men så himla skoj!! :)

Efter jobbet tänkte jag faktiskt ge mej iväg och shoppa lite kanske...tänkte köpa blommor till fram och baksidan hemma. Det ser för tråkigt ut som det är nu! Men det beror på om jag orkar, annars är jag ledig både i morgon och fredag och då hinner jag shoppa blommor i massor :) Jag får väl visa er hur det blir sen när det är klart.

Nu ska jag hämta mej en kopp kaffe och sedan blir det till att gnugga geniknölarna ett par timmar till.

Hmm...

Okej, nu har jag gråtit två gånger...måste tuffa till mej lite! hahaha

Här vare tomt...

Heeej på er! :)
Här på bloggen har varit ovanligt tyst i dag...
Jag har haft utbildning på jobbet och jag kan säga att det blev rejäl "korvstoppning" med mycket information! Men fasiken vad skoj det var! Kan inte beskriva hur roligt det känns att få lite nya utmaningar :)
Dock tar det på krafterna att sitta " i skolbänken" och jag är rätt trött, huvudet känns som kola...

Direkt efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa som bjöd på mat och fika. Fick frågan om vad jag gjort för god gärning i dag, ni vet, jag har ju bestämt mej för att göra en god gärning per dag under 50 dagar. Kom på att jag faktiskt glömt bort det totalt i dag och då passade det jättebra att mamma behövde hjälp på datorn. Så det fick då bli dagens goda gärning :)

Just nu sitter och kollar på dubbelavsnittet av Desperate Housewifes och har redan hunnit gråta en liten skvätt, hahaha, jag är för blödig :)
Är alldeles ensam hemma i kväll eftersom Felicia är hos sin pappa och Niklas har tagit med Isabell till Örebro. Även om jag älskar min lilla familj över allt annat så är det underbart skönt att bara få ro om sej själv ibland. Det känns lite lyxigt.

Nu är snart reklamen slut och jag vill verkligen inte missa en sekund av mitt favoritprogram, så nu får jag säga Hej Svejs för denna gång.

Stor kram till ER från MEJ

Får väl köpa en ny då...

Nu när jag inte haft någon mobil på ett par dagar börjar jag känna av hur handikappad man blir utan...
Jag klarade mej alldeles utmärkt utan mobiltelefon fram tills jag fyllde 18 år och fick min första Nokia i födelsedagspresent. Men efter det har telefonerna avlöst varandra och nu är det väldigt svårt att vara utan. Man vänjer sej, så är det bara!
Första gången jag verkligen saknade den var i morse, när vi stog utanför Felicias pappa och inte kom in, tänk vad smidigt att bara ringa upp och be honom komma ner! I stället fick jag ju ta med Felicia till jobbet, ringa Micke därifrån och be honom hämta henne där. Visst, det går det med, men blir mycket osmidigare. Sen skulle jag ju lämna Felicias skolväska på vägen hem och porten var ju fortfarande omöjlig att komma in i...
Ringde innan jag åkte och Felicias plast mamma Anne-Louise lovade komma ner och ta emot väskan. Det är en liten vändplats utanför dom och naturligtvis kom det massor med bilar som skulle vända, precis när jag kom...
Det resulterade i att jag fick åka därifrån och åka runt en sväng och sedan åka tillbaka, det hade jag inte behövt om jag kunnat ringa upp och fått veta att hon faktiskt var påväg ut! Visst, ett riktigt I-lands problem...men ändå!! Om man kan göra livet smidigare,  varför inte göra det?
Så jag får väl krypa till korset och köpa en ny mobil helt enkelt...men ärligt talat har jag ingen lust alls att lägga pengar på det just nu :(

Någon som har något bra förslag på en bra telefon? Det är ju en hel djungel...vet inte riktigt vad jag ska köpa för någon modell...
Det enda jag vet är att det måste finnas kamera i den...
Gillar den jag har i dag, den trasiga...en Sony Ericsson W 910 i...men det kanske kan va skoj att testa något annat?


Okej...

Jag gjorde det, jag köpte parfymen! Och nu hoppas jag verkligen att den luktar så gott som alla säger, för jag lär få dras med den typ ett halvår eller så :)


Sitter på jobbet nu och hittills har det varit en dag som varit helt upp och nedvänd! Började med att jag hade skrivit i almanackan att jag började 09.00, men egentligen började jag 08.00. Sen skulle jag skjutsa Felicia till sin pappa på vägen till jobbet, men dosan där man trycker portkoden var trasig, så vi kom inte in...
Fick ta med mej Felicia till jobbet och Micke fick hämta henne här. När jag väl gått ner och lämnat henne kom vi på att Felicia glömt sin ryggsäck upp i larmcentralen... får åka förbi och lämna den när jag slutat.
Sen ringer Niklas och säger att han måste åka iväg och jobba. Eftersom han är hemma med Isabell fick han ta henne med sej och det är ju iof inget problem. Men sen pratar jag med honom igen och då sitter dom på tåget och han har glömt skötväskan, alltså har han inga blöjjor med sej...
Inte så farligt eftersom blöjjor finns att köpa, men jag undrar vad som kommer hända härnäst? Det här är iaf INTE min dag, det är ett som är säkert...
Ska äta upp min lunch nu och sen ta tag i jobbet igen, får hålla tummarna för att det inte händer nåt allvarligt, för jag verkar inte ha hjärnan med mej i dag, haha.

Bästa sättet att avsluta helgen?



Behöver jag säga att vi alla tyckte det var riktigt gott? :)

Nu sitter vi och softar lite i soffan för snart drar allvaret igång igen! I morgon är det dags för jobb för min del, Niklas och Isabell får en slödag till och så även Felicia. Hon får dock pallra sej upp lite skapligt eftersom jag kör henne till pappa Micke när jag åker till jobbet.  Sen jobbar jag tisdag och onsdag med, är ledig torsdag, fredag och jobbar igen lördag och söndag.  Jaaa..så är livet ibland :) Ska gå utbildning på jobbet tisdag och onsdag och faktum är att det ska bli riktigt skoj! Fullkomligt älskar att få lite nya utmaningar och något att "bita i", inte en dag för tidigt :)
Niklas måste jobba han med på tisdag så då tar han med Bellan till Örebro för att lämna henne hos farmor och farfar över dagen. Dom fick ju tyvärr inte träffas över påsken, så det passar ju bra.

Nu hoppas jag att jag kan lägga ut tävlingen snart, tycker det dragit ut rejält på tiden :( Vissa saker rår man inte över, som tex posten...så är det bara.
Hoppas ni alla haft en superbra påsk och helg och att ni inte ätit för mycket godis...det är dyrt att gå till tandläkaren...mohahaha.

Härliga vår



En söt liten Tussilago fick jag minsann av Niklas för en liten stund sen. Antar att han hittade den ute i rabatten :)

Bläääää

Usch och FY vad det är trist att städa och rensa!! Någon som har en grävskopa att låna ut? Så jämnar vi skiten med marken och börjar om från början...

Niklas är duktig och gör iordning gräsmattor och rabatter på både fram och baksidan, så ute blir det fint i alla fall :)

Önskar jag inte hade så svårt för att göra mej av med saker...VARFÖR spara på gamla VHS filmer när vi inte ens har en fungerande VHS bandspelare? Felicia har en inbyggd i sin TV som äter filmer och jag har visst nån gammal som ligger och skräpar...men inte kommer jag väl släpa fram den för att titta på film??


Valet och kvalet

Ska jag köpa eller ska jag inte, det är frågan... Ett tag hade jag massor med parfymer, så många att jag insåg att jag inte skulle hinna använda alla innan dom blev "dåliga". Därför gav jag bort en del och faktiskt kastade nån.
Men nu har jag använt upp mina favoriter, dom jag behöll själv...det är bara en liten skvätt kvar i den ena av dom.
På [Bellme] har dom i dag erbjudande om parfymen DKNY Red Dalicious...ett bra pris och om man ska tro på dom som kommenterat så luktar den riktigt gott. Men jag har ju inte luktat på den själv...jag kanske inte alls gillar den...
Ska fundera medans jag sätter igång med städningen här hemma, så får vi väl se om det finns någon flaska kvar sen :)


Mysig dag utan krav

Det blev en fin tur till minneslunden i dag. Det var så fint med massor av påskliljor, tulpaner, ljus och olika utsmyckningar som stenar, hjärtan och änglar. Gick runt en stund för mej själv på kyrkogården och bara kände av lugnet. Underbart rogivande och skönt!
Annars har vi inte gjort många knop i dag, en tur till affären blev det med hela familjen och på kvällen kom så grillen fram. Grillspett med Rostas, kycklingfilé, choritzo, färska champinjoner, lök och paprika. Till det blev det klyftpotatis, pommes och potatissallad (många viljor här) och så klart sallad och bearneisesås. Granntanten kom över en sväng med en påse godis till Felicia, så nu har hon godis som räcker resten av året, hehe.

Just nu sitter jag och Niklas och dricker varsin öl och lyssnar på musik, Bellan sover och Felicia har gått in i sitt rum...där lyssnar hon på SIN musik...hon gillade väl inte vår musik helt enkelt :)
Ska snart lägga henne och frågan är om inte Sofie kommer lägga sej snart hon med...är jätte trött!

Hoppas ni haft en riktigt bra påskafton och att det blir en lika bra påskdag!

Kram från mej och godnatt

Ett oskrivet blad...

Vi skulle ju åkt till svärföräldrarna i dag, men eftersom svärfar blivit sjuk fick allt ställas in. Jätte tråkigt, men det är ju sånt som händer. Nu har vi en hel dag framför oss och det enda som är planerat är att vi ska äta grillspett i kväll :)
Känns rätt skönt med en sådan dag faktiskt, inga måste utan bara göra det som faller en in.
Tänkte faktiskt ta en tur till minneslunden där mormor och morfar ligger och tända ett ljus. Så får vi se vad vi fyller resten av dagen med :)




Påskharen har varit här!!

Jaa minsann, han måste ha varit här i natt när vi sov! När Felicia vaknade låg det en lapp bredvid hennes säng och den var undertecknad: Påskharen! Utifrån den lappen fick hon sen ledtråd till nästa lapp och nästa och nästa och nästa... Till slut hittade hon fram till två påskägg, ett till henne själv och ett mindre till Isabell. Helt otroligt vad han måste ha smugit för ingen av oss vaknade i natt :)
Han har gjort så i många år den där luriga Påskharen. Har han varit hos er?




Påskägg och god mat

Har mått mycket bättre i dag, bara en svag molande värk i magen och ett svagt illamående lite då och då. Tror faktiskt inte att det är någon maginfluensa, utan bara min "vanliga" magsjukdom. Skönt i och för sej, men så förbaskat trist att det har blivit så mycket värre :(
Nåja, det finns dom som har det mycket värre så jag tänker inte klaga mer på det!

Som vanligt hade pappa lyckats få till jättegod mat :) Ett riktigt påskbord med köttbullar, prinskorv, jansson, ägghalvor, krustader, sill och mycket annat. Till fikat blev det prinsesstårta...mumsigt!!

Barnen fick påskägg och Felicia, Elliot och Isabell verkade nöjda. Tänkte snart ge Bellan hennes clementin som hon fick i sitt ägg. Det första hon gjorde var nämligen att sätta tänderna i skalet så en bit lossnade, så det är lika bra hon får äta upp den i dag :)
Felicia fick såklart lite mer godis än småtrollen, men dom fick allt lite choklad dom med. Så här såg Bellan ut medans hon åt  sin skumbanan...hahaha.


Hurra Hurra

Hurra Hurra för i dag är det pappas födelsedag! :)



STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PAPPA!

GLAD PÅSK!

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt glad påsk!




Vill du ha gratis godis?


Jag har registrerat mej på [gratisgodis.se]! Hittils har jag tjänat ihop 13 olika godisar helt utan ansträngning :)
Har bara varit inne på sidan 2 ggr än så länge, men jag lär besöka gratisgodis flitigare framöver. Jag är helnöjd, vem vill inte ha gratis godis??
Klicka på länken ovan med fet text så kommer du direkt till sidan och kan börja tjäna in dina godisar.

Lycka till!

Ingen mobil...

Som många av mina nära och kära redan vet, så har jag en stor spricka i displayen på mobilen. Att sprickan uppkom som en följd av mitt heta temperament är en annan sak... Det bästa sättet att avreagera sej är att kasta någonting i golvet, vad som helst. Men det hade varit bra mycket smartare att kasta något lite billigare...

Hur som helst, nu är mobilen helt död! Den går inte att ladda och stänger bara av sej när jag försöker få igång den, så det är ingen ide att skicka sms eller försöka ringa. Jag finns på mitt hemnummer och svarar jag inte där går det utmärkt att lämna meddelande :)

Ska fixa ny mobil, men det får vänta till efter påskhelgen...

Kan även tala om att dagens goda gärning blev en favorit i repris, jag skjutsade Christoffer TILL jobbet :)

Usch och fy!

Jag har åkt på någon släng av maginfluensa :( Mådde bra i morse, men framåt lunch började jag få ont i magen. Tänkte inte så mycket mer på det eftersom jag ofta har ont i magen, det var först när illamåendet kom och gick i vågor som jag började inse att jag kanske borde gå hem från jobbet... Hoppas verkligen jag inte smittat någon stackars arbetskamrat!!
Isabell har varit jättedålig i magen ett par dagar så jag antar att det är hon som smittat mej... Får ge igen på henne när hon blir vuxen, haha. Hur som helst hoppas jag att det går över snabbt, har inte tid att vara sjuk. I morgon fyller pappa år och vi ska fira honom, sen åker vi till Niklas föräldrar i Sköllersta över lördag till söndag...

Nu är maten klar här och jag ska väl försöka få i mej någonting i alla fall, men jag kan inte påstå att jag är speciellt sugen på mat.
Vi hörs lite senare!

Dagens goda gärning

Jaa, jag gjorde faktiskt en god gärning i dag, jag skjutsade hem min kollega och vän Christoffer efter jobbet. Det var väl bra, så slapp han gå :)

För övrigt har dagen varit både intressant och tänkvärd... Blev än en gång påmind om att inte ta saker och ting för givet! Livet är så skört och jag önskar att fler människor lärde sej att ta tillvara det man har. Det är så lätt att gräma sej över och grubbla över vad man inte har, i stället för att glädjas åt det som redan finns.
Helt enkelt att uppskatta livet mer. Jag vet inte riktigt om jag tror på att allt som händer har en mening, för en del saker är verkligen omänskligt svårt att finna någon mening med över huvud taget!
Det var skönt att jobba lite och komma iväg och göra lite nytta (och tjäna pengar) :) Men samtidigt är det nu skönt att vara hemma och mysa med mina underbara barn. Fick Tacos till middag som Niklas fixade iordning, han har dessutom damsugit och tvättat golven i dag... Med andra ord en bra dag, trots en del tankeställare och nya perspektiv på livet.

Nu tänker jag strax stoppa undan datorn och ägna mej åt familjen igen innan jag kryper tillsängs. I morgon är det jobb igen och jag ska vara på plats 08.00...tidiga morgnar är ju inte riktigt min grej så det gäller att inte vara uppe för länge.

Må så gott alla ni söta som orkar läsa min blogg!

Antar du utmaningen?

"En om dagen - 50 goda gärningar!"


Alla människor har olika behov av bekräftelse, men alla har vi ett behov att på något sätt "vara någon" och att vara älskade.

En del är duktiga att ge sig själva denna bekräftelse, andra har
ett stort behov att hela tiden få den från sin omgivning.
Denna lilla övning gör gott för att träna självbekräftelsen.

Utmaningen är att göra en god gärning varje dag i 50 dagar.
Helst något som inte kostar speciellt mycket pengar. Helt anonymt.
Gärna för människor som du inte ens känner.
För dig själv för du en "loggbok" över vad du gör.

Visst känns det skönt att ge till andra? Och ju mer du ger, desto mer borde du få tillbaka, eller hur?
Om det så "bara" är att hjälpa en gammal dam över gatan eller ta in posten åt din bortresta granne, så är det uppskattat.

Jag tänker anta utmaningen och göra en god gärning varje dag i 50 dagar, med start i dag :)

Sportnördar!!

Nu är jag riktigt heligt förbannad rent ut sagt!
Har längtat hela dagen efter min "heliga stund". Varje tisdag mellan 21.00 till 22.00 är min egen stund och Niklas tar hand om barnen. Då är det nämligen Desperate Housewifes, den enda serie jag följer och näst intill det enda jag ser på TV!
Men just i dag tycker kanal 5 att det är viktigare att visa SM-slutspelet!?! Vågar nog påstå att det är mest kvinnor som ser på Desperate Housewifes och mest karlar som ser på SM-slutspelet...vad kan man dra för slutsatts av det??
Tänker inte skriva det här i alla fall utan håller det för mej själv, är nog bäst så.

Det finns massor med sportkanaler, varför ska just kanal 5 köpa in SM-slutspelet då? Nääää, håll sporten till sportkanalerna och låt oss andra titta på "våra" program på ordinarie tid! Dålig stil så det heter duga :(

Blir dubbelavsnitt nästa tisdag, räkna med att jag tänker sitta bänkad vid TV´n då.

Underbar dag

Jisses vilken fint väder det har varit i dag! 17 grader stog utetemperaturen på när vi åkte i bilen förut :)
Fast dagen gick som vanligt alldeles för fort... Isabell vaknade flera gånger i natt och var nästan otröstlig. Tyckte hon kändes varm och mycket riktigt hade hon 38.5 i feber. I morse var febern borta så vi åkte iväg för att hämta farfar som bestämt.
Vi åkte först ut till Slaka till faster Monas grav och satte ut påskliljor, påskris och Felicia tände ett ljus. Det blev så fint!
Sen åkte vi till minneslunden där farmor ska ligga. Det tog en liten stund innan vi hittade den, men när vi väl gjorde det så blev vi glatt överraskade. Det var verkligen jättefint!! Med två konstgjorda "sjöar" och en porlande bäck som rann emellan. Stora gräsytor och två iordninggjorda ställen att lägga blommor eller tända ljus. Vi tände ett ljus där med fast farmor inte vilar där än.
Sen åkte vi hem till farfar för att fika, min favoritsyssla (näst efter shopping då) :) Sedan följde vi med farfar till biblioteket och affären. Efter att vi släppt av farfar åkte vi raka vägen till Skopunkten. Felicia har nämligen inga andra skor än vinterstövlar, alla vår och sommarskor har tydligen blivit för små. Tanken var att Felicia skulle få tre par nya skor, ni vet, ta tre betala för två. Men när vi skulle gå ur bilen upptäckte vi att Isabell saknade sin ena gympadojja... Hon har bara ett par skor eftersom hon inte riktigt lärt sej gå än, men lika förbaskat måste hon ju ha nåt på fötterna. Så det var bara att köpa till henne med! MEN...då blev det ju fyra par skor... Shoppingdjävulen i mej rycker och drar och "tvingar" mej att köpa två par till, haha. Så det blev två par skor till mej med, av bara farten. Och så ytterligare ett par sandaler till Bellan, blir lite varmt för henne att ha gympadojjor när det är som varmast. Jag vet vad ni tänker...då blev det ju sju par... men NEJ, jag tog inte två par till! Sandalerna kostade bara 45 kronor nämligen :D
Så för sju par skor betalade jag 800 kronor, kan det bli bättre?? :)
Förresten tog vi vägen förbi Johannelund på hemvägen, där vi varit tidigare och handlat med farfar och där på en trottoarkant stog Isabells förlorade sko och väntade på oss, hihi.

Köpte med oss McDonalds på hemvägen och Isabell fick sitt första alldeles egna Happy Meal. Utan kryddor på :)
Dessvärre åt hon nästan ingenting utan gnällde och var allmänt nere. Febern hade kommit tillbaka :(
Nu sitter hon här och ser så ynklig ut...hoppas det i alla fall är nåt som går över fort!

Här är vårat sko "klipp"! Tripp, trapp och trull...mina överst, sen Felicias och sist Isabells.


Hyss...

Vad händer när storasyster ser efter lillasyster medans mamma viker tvätt? Här är svaret!



Lillasyster har helt plötsligt hela huvudet fullt av klistermärken...

Tavlor och Tupperware

Oj, det blev sent...hade en jätte trevlig kväll hos Tessan på Tupperwarepartyt! Vi fick jättegoda smörgåsar och tydligen hade jag satt på mej spenderarbyxorna... Nåja, vad vore livet om man inte unnade sej något? :)
Det blev en vispskål, en potatisskalare, små skålar med lock och ett handtag på sidan (perfekta att ha med mellis i till Bellan) och så beställde jag en "plupp" till en kanna jag har sedan tidigare. Utan "pluppen" i locket mister kannan sin funktion så det är ju perfekt att man kan beställa nya om man är tankspridd och slarvar bort saker! Inte allt för billiga saker, men dom håller hur länge som helst och fyller verkligen sin funktion.
Felicia hängde med hon också och lyckligtvis gjorde Ellen detsamma, så dom roade sej själva medans vi vuxna tittade på plastsaker :)
Sen åkte vi vidare till mamma och pappa för att hämta upp Bellan. Vi blev kvar där en stund eftersom jag lovat klippa pappa, så vi var inte hemma förrens efter 21.00. Kan lova att Isabell var trött!!
När vi lagt henne så passade jag och Felicia på att färga några ägg som vi ska ha som dekoration. Dom får väl stå kvar tills det börjar lukta... :)
Så här blev dom i alla fall:



Dom fick sin plats på köksbordet ihop med riset, kärringen och Felicias kyckling som hon gjort i skolan, i den har dom satt smörgåskrasse som växer så fint.



Jaa...mer påskpynt än så blir det INTE här! Men något måste man ju ha för barnens skull... kanske att det tillkommer någon påsklilja med, dom är så fina.

Så till sist kommer då våra tavlor vi målade i dag på dan. Tänk vad man kan roa sej med, hihi.



Nu blir det snart liggläge för fröknarna Eriksson och Armerö, det är en dag i morgon med!

Solsken!!

Åhh vad jag älskar när solen skiner, man blir så glad! :)
I dag har Felicia och jag målat tavlor, ni ska få se dom vid ett senare tillfälle. Har inte tid att fota dom nu eftersom vi ska fika lite och sen åka iväg till mamma och pappa. Där ska vi äta mat och om jag hinner ska jag klippa pappa.
Sen ska jag iväg till kusin Therese på Tupperware party. Kommer inte ens ihåg när jag var på ett sånt party senast, men många år sen är det.
Hur som helst ska det bli jätteskoj!

Vi hörs lite senare!

Isabells låt

Isabells faster Linda skrev en jättefin låt till henne som hon spelade och sjöng på Isabells dop. Jag vet att jag visat den förut, men tyvärr försvann det inlägget under flytten från gamla bloggen.
För er som missade inlägget då eller kanske vill höra låten igen finns det numera en länk under kategorin "länkar" i vänsterspalten, Isabells låt.

Låten är verkligen jättefin och Isabell gillar att lyssna på den :)


Designer...

Mitt i röjjet här i går så hittade jag en massa gamla jobbkläder. Eftersom det är gamla loggan på får jag inte ha dom på jobbet och Felicia var snäll och hjälpte mej klippa bort alla loggorna så jag skulle kunna kasta allt.
Jätteduktig var hon! Så duktig att hon tom gjorde om en av tröjorna till både byxor och tröja :)
Så här blev resultatet. PS: Dom nydesignade kläderna fick tjänstgöra som pyjamas i natt åt lilla fröken :D


Livet är inte en dans på rosor...

Till att börja med vill jag tacka för alla gulliga kommentarer! Men tyvärr blir det ingen flytt den här gången heller :(
Uteplatsen var minimal, men en stor del täckt av plattor...insyn på var sida in till grannarna och en cykelväg precis utanför så alla som går/cyklar förbi ser rakt in till lägenheten.
Dessutom var vitvarorna från 70 talet typ och skåpsluckorna i köket likaså och plastmattor med märken efter mattor i dom flesta rummen.
Det blir på tok för dyrt att göra iordning allt detta, pengar som går upp i rök eftersom det är en hyresrätt :(

Vi har börjat bli så pass desperata efter större boende att vi trots detta övervägde att ta lägenheten ändå, men insåg till slut att ingen av oss skulle trivas där. Inte ens Felicia gillade lägenheten.

Så vad gör vi nu?? VI RENSAR!!!
Här ska omorganiseras och möbleras om. Det första som åkte ut var skötbordet, byta blöja går lika bra att göra på en handduk på sängen eller på golvet. Och nu håller vi på att rensa i Niklas och mitt sovrum...hittils har jag kastat tre påsar med saker!
Sen ska vi se över hela lägenheten och se om barnen kanske kan dela rum. Detta är faktiskt ett alternativ eftersom Felicia själv VILL det. Annars hade vi aldrig gjort så. Men vi måste se om det funkar först....så nu ska jag fortsätta att rensa och kika över hur vi kan möblera om.


Hoppas, hoppas, hoppas

Lite senare i dag ska vi titta på lägenheten, jättespännande! Jag hoppas verkligen att vi alla tycker om den så vi kan ta vårt pick och pack och lämna trångboddheten. Tänkte visa er planlösningen, men det tyckte inte min dator, så jag får försöka beskriva för er i stället.
På nedervåningen kommer man såklart in i hallen, sen finns en klädkammare, badrum med badkar, kök, vardagsrum och ett sovrum. På övervåningen finns en relativt stor hall där vi kan få plats med skrivbord och göra en liten "arbetshörna". Två sovrum och ett badrum med dusch. Tror säkert att vi kommer tycka om lägenheten, det jag är osäker på är uteplatsen... HOPPAS den inte är förliten..... Man kan inte få allt, jag vet det, men det är iaf en önskan :)

Så senare i kväll blir det besämt om vi ska flytta eller inte... :D
I så fall är det inflyttning första Juni, men vi kommer att ha kvar vår nuvarande lägenhet tom första Juli. Blir perfekt att ha en hel månad på sej att flytta! Dessutom tänker vi (OM vi tar lägenheten) tapetsera om alla rum och det är skönt om det är klart innan inflyttning.

Det skulle vara så himla skönt om vi äntligen får lite större! :)

Grillpremiär



Hörrni, det är ju grillväder!! Här blir i alla fall grillpremiär i kväll, mums!

Nu har Felicia kommit hem från kalaset på busfabriken, hon hade haft jätteskoj. Olyckligtvis höll det på att inte bli nåt kalas alls för henne eftersom vi strulat till det med tiderna. Felicia ringde sin pappa och sen kom hon till mej och sa att kalaset började 15.00. Jooo dåååå....det började 14.00!! Nåja, hon kom 30 min försent...är väl inte hela världen, men trist ändå.
Huvudsaken är ju att det var skoj :)

Härliga unge



Felicia är egentligen hos sin pappa den här veckan, men jag "lånade" ju henne i går. Tanken var att jag skulle skjutsat tillbaka henne i dag, men det blev inte så. Eftersom påsklovet börjar på måndag (när det är min vecka) och jag därför skulle hämtat tillbaka henne i morgon tyckte Felicia det blev "knöligt". Så sant, så sant...kloka barn man har :)
Så efter ett samtal till pappa Micke blev det bestämt att hon stannar kvar här i stället, LYCKA! Saknar ju ihjäl mej efter min prinsessa när hon är iväg...
Eftersom hon är bjuden på kalas i dag så fick Niklas den stora äran att införskaffa present till födelsedagsbarnet. En jättefin dagbok med en häst på och "luddiga" pennor blev det, efter önskemål från Flisan.

Förresten...vi ska kolla på en lägenhet i helgen! OM vi vill ha den är den vår...två plan med uteplats...
HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS den är fin!!!

Håller tummarna!

Supertrevlig gårdagskväll! :)

Världens bästa Dag-Otto :D



Pappa



Nicke



Carro o Andy



Och så jag och brorsan Andy



Patrik har fobi för kameror och VÄGRAR vara med på bild, men han syns i profil på en av bilderna, hehe.

Jag skrattade mycket och det behövde jag :)

Efteråt åkte vi hem till Jennie och Marcus för att hämta barnen. Möttes av Marcus utanför huset dragandes på Isabell i barnvagn. Hade gjorde ett tappert försök att få henne att somna...hihi.
Ellen och Lisen var duktiga och sov, men mina barn var klarvakna, brås på sin mamma kanske?
Niklas och jag var tvungna att äta nåt, hade ju inte hunnit med nån kvällsmat, så det blev en tur till McDonalds.
Väl hemma gick Bellan igång på allvar och tjoade och hoppade upp och ner...Hon hade såklart fått syn på maten!
Nåja, ett par pommes och en liten bit cheeseburgare kunde hon väl få...
Att se en knappt 14 månaders liten tös tindra med ögonen, vrida hela kroppen av välbehag och flinande stoppa hamburgaren i munnen och säga MMMMMMMMM, MMMMMMMM...det är kärlek på hög nivå :)
Felicia stoppade i sej några pommes och däckade strax efter på soffan.

En kanonbra kväll helt enkelt, både för oss vuxna och för barnen som hade haft jätteskoj :)
Tack än en gång Jennie och Marcus, Ellen och Lisen!
Och tack mamma för att du bjöd oss på Solsting o Snesprång :)

Solsting och snesprång

Nu myser vi lite i soffan jag och barnen. Har lånat Felicia i kväll eftersom Isabell ska vara hos Marcus och Felicia också ville följa med. Hon vill så klart leka med Ellen och Lisen :) Jag och Niklas ska ju som jag nämt tidigare gå på Solsting och Snesprång tillsammans med pappa, Andy, Carro och Patrik. Hoppas det är bra! :)
Får se om jag orkar skriva nånting när vi är hemma igen, känner mej rätt trött redan nu tyvärr. Undersökningen tog rätt mycket av min ork. Men det behövs inte mycket energi för att sitta på rumpan och skratta, eller hur! :D
Om inte annat lovar jag berätta i morgon om hur vi hade det.

Hoppas att ni alla har en fin dag i den härliga solen!

Tycka synd om mej själv räkmacka...



Usch...det var inte alls någon rolig undersökning :(
Först fick jag en slang med en påse på uppkörd "därbak"...bara det är ju äckligt och väldigt obekvämt!
Sen var ju MR-röntgen nåt för sej...herregud vad det lät! Bullrade, knäppte och slog när den tog bilder... Låg där med en massa slangar, pulsmätare, hjärtmätare och så fick jag hörselskydd (TACK) med microfon att prata i, ett slags hockeyvisir på huvudet och så dessa glasögon, dom som var trasiga förra gången jag skulle gjort undersökningen. I dom såg jag en dataskärm där jag fick instruktioner och information. Först fick jag ligga ca 15 min varav 10 var i ett hemsk buller. Sen började själva undersökningen med ballongen (påsen) som tog nästan 25 minuter. En maskin fyllde den med luft, ömsöm lite, ömsom mycket. Och så fick jag tala om hur jag upplevde det. När den fylldes med mycket luft var det inte långt ifrån att jag slet ut hela skiten och la benen på ryggen! Sen fick jag ligga i "bullret" i ca 10 min till.
Men jag härdade ut och nu är det över!!! :)
Köpte med mej en räksmörgås från cafeterian som lite tröst till mej själv...tyckte jag var värd det.

Nu är det bara att påbörja hypnosbehandlingen och jag hoppas mycket på den. Enligt läkaren så känner en "frisk" person inte av undersökningen lika mycket och jag hoppas att jag inte känner lika mycket nästa gång. Jaaa...för jag måste gå igenom undersökningen en gång till...när hypnosbehandlingarna är slut.
Den dagen den sorgen, nu är det iaf över för den här gången :)

Nervös

Nu börjar jag bli riktigt nervös...ska åka till sjukhuset om ca 1 timme.
Ska bli såååå skönt när det är över!

Önska mej lycka till...

Trevlig kväll

Efter att ha skjutsat Felicia till ridningen, åkt iväg och tankat bilen (kan säga att det var kris!) och stressat hem för att fixa mat så slängde jag mej på soffan en stund. Underbart skönt! :)
Sen kom Linda med andan i halsen och en barnstol som Bellan fick, perfekt att ha på baksidan i sommar!
Räkröra med ris, sallad och baguett med vitlöksost blev det till slut, jättegott :)
Linda hade även med sej neg eller jag menar CHOKLAD bollar till kaffet, mums!! Bellan gillade dom skarpt, haha.
Det blev lite sent, men så är det när man ses så sällan... Tänk att det ska vara så himla svårt att hitta en dag som passar båda?? Det tar trots allt bara någon minut att gå emellan oss...
Jättetrevlig kväll har det varit och Bellan fick en fin bok i present :) Nu är jag sådär lagom trött och tänker ta mej in till sängen och kramas med kudden, måste vara utvilad i morgon. Det är nämligen dags för MR röntgen med tillhörande undersökning... Ni vet den som jag åkte iväg för att genomgå när jag snopet fick åka hem igen eftersom några glasögon till röntgen var trasiga.
Nu ska det äntligen bli av och även om jag inte på några villkor ser fram emot det så är det ett nödvändigt ont...
Försöker tänka på hur skönt det kommer kännas när det är över :)
Dessutom måste jag genomgå den för att få hypnosbehandlingen och jag hoppas verkligen på att den ska kunna hjälpa mej att kontrollera min IBS. För någon bot finns inte tyvärr.

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra kväll!  Natti natti :)

Vilket härligt väder!!

Blev tvungen att slita av mej jackan, det är ju supervarmt i solen :)
Bellan och jag hade en jättemysig stund på stan, inte mycket folk och allt gick snabbt och smidigt.
Bonusen fick jag på systembolaget när kvinnan i kassan frågade efter leg...hahaha, det var längesen någon frågade efter det! Tog det som en komplimang :)
Strax innan det vände hon sej leende mot Bellan och sa med larvig röst: Heeeej, heeeej Sveeeeaaaa.
Hehe hon trodde Bellan heter Svea... Uppenbarligen har hon ingen koll på klädmärket Svea...hihi.



Sen shoppade vi födelsedagspresent till morfar Dennis, varsin present till Ellen och Lisen och en liten present till Marcus som ska vara barnvakt i morgon.
Jag, Niklas, pappa, Andy, Carro och Patrik ska nämligen iväg på Solsting och snesprång, mammas födelsedagspresent till pappa och vi andra får hänga med på köpet :) Ska bli jätteskoj!

Köpte även en Unicef-nål. Men den snodde Felicia så jag får väl köpa en till :)


Varför inte köpa en Unicef-nål du med? Kostar bara 20 kr och så är du med och kämpar för varenda unge. Visste  du att det just nu finns 300 000 barnsoldater och 158 miljoner barnarbetare?
Du kan göra större skillnad än du tror!

Matproblem

Hm...Linda kommer hit i kväll och hälsar på och jag lovade bjuda på mat. Men vad sjutton ska jag laga? Varje dag är problemet vad man ska laga till middag...varför ska det vara så svårt? Får väl bläddra lite i mina receptböcker och se om jag hittar nåt som låter gott :)
Annars i dag så ska jag ta med mej Bellan in till stan. Har en del ärenden jag måste uträtta...är inte så ofta i stan faktiskt och är inte speciellt förtjust i att åka dit heller. Men på dagen när det inte är så himla mycket folk är det helt okej.
Sen ska vi hämta Felicia eftersom jag ska skjutsa henne till ridningen i dag. Tycker det är toppen att kunna "låna" henne så här mitt i "pappaveckan" :) När det blev bestämt i gårkväll så ställde jag mej och gjorde chokladbollar som vi ska mumsa på innan ridningen.

Nu ska jag ta en dusch och se till att vi kommer iväg tidigt till stan...har annars en tendens att skjuta på saker tills det blir jättebråttom!

Håll utkik!

Nu har jag priserna till tävlingen klara, så nu får ni hålla utkik :)
Hoppas ni vill vara med och tävla, i så fall kan det bli fler tävlingar framöver.
Men det är inte riktigt klart än...så håll utkik som sagt :D

Resultat av omröstning

Då har jag tagit bort omröstningen för bloggförbättringen. Kul att så många röstade :)
Så här ser resultatet ut:

Livsåskådning: 35.5 %

Familjeliv: 35.5 %

Shoppingtips: 25.8 %

Bloggtips: 3.2 %

Ganska jämt måste jag säga...

Tack alla ni som har röstat och hjälper mej att förbättre bloggen! Stor kram till er :)

Abbas stuvning

Måste tipsa er om Abbas stuvningar.
Finns att köpa färdiga på burk, hur smidigt som helst! Och dom är jättegoda :)
Har faktiskt ätit just denna, med räkstuvning, i dag. Lade upp stuvning på ett bröd, lite skivad tomat på och så ost över och in i ugnen...snabbt och enkelt så kunde jag äta min varma smörgås :)
ÄLSKAR när det är enkelt!


Klåfingriga barn...

I gårkväll hade jag ju tänk fixa iordning här hemma så jag skulle slippa det i dag... Niklas blev helt plötsligt tvungen att åka iväg till Norrköping och jag gjorde mitt bästa för att städa... Men Bellan är mer än lovligt klåfingrig och rev och slet i allt! Efter att hon slagit, pillat på och dragit ner min dator i golvet bestämde jag mej för att strunta i att städa. Man måste ha hjärnkoll på henne varje sekund, annars hittar hon på något hyss. Lite som Emil...hahaha.
Upptäckte nu i dag att hon lyckats ändra en massa inställningar på datorn så allt ser jättekonstigt ut... Och jag vet inte hur jag ska ändra tillbaka det!! Har försökt ett bra tag nu och inser att jag faktiskt måste ha hjälp av någon.
Under Desperate House Wifes i går fick jag samtidigt leka med henne för att hon skulle vara någorlunda lugn, för sova ville hon inte!
Tänkte passa på att ta tag i städningen när hon sover middag i stället...OM hon nu känner för att sova middag...
Maken till bestämd ung dam har jag aldrig varit med om!  Men hon är så söt, så det får väl passera :)

Förresten...ni är väl på er vakt i dag? Och inte låter någon lura er.....  :)

RSS 2.0