Mustig sjömansbiff

Här lägger du allt i en gryta, smidigt va! Servera med sallad.

Ingredienser:
500 g magert nötkött
3 gula lökar
2 tsk flytande margarin
2 dl hett vatten
12 potatisar
2 tsk salt
2 krm peppar
1 flaska 33 cl, mörkt lättöl eller buljong
persilja

Gör så här:
1. Skär köttet i ca 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Hetta upp margarinet i en fettsnål stekpanna och bryn köttskivorna och löken. Vispa ur stekpannan med det heta vattnet och ta vara på skyn.

2. Skala och skär potatisen i ganska tjocka skivor. Varva potatis, lök och kött i en gryta eller ugnssäker form. Underst och överst ska det vara potatis. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll över stekskyn samt öl eller buljong.

3. Tillagar du rätten i kastrull på spisen så sjud under lock på svag värme 45 min. Tillagningen tar lika lång tid i ugnssäker form i ugnen som ska vara på 200 grader.

Tips: Om du vill förbereda en stund innan går det alldeles utmärkt. Skär köttet i skivor och lägg i en påse i kylen. Likadant med löken. Potatisen däremot blir brun om du låter den ligga, men om du lägger den skivade potatisen i vatten håller den sej fin.

Sådär, Husmanskost på viktväktarvis, enkelt och gott :)

Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Waitsh

Vilken fin bloggdesign! Gillar headern!

Kolla gärna in min blogg: http://Waitsh.blogg.se

2009-03-28 @ 16:17:47
URL: http://waitsh.blogg.se/
Postat av: Ullis

Det där får jag nog ta och testa någon dag, lät gott :-)

2009-03-29 @ 20:38:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0