Mustig sjömansbiff
Här lägger du allt i en gryta, smidigt va! Servera med sallad.
Ingredienser:
500 g magert nötkött
3 gula lökar
2 tsk flytande margarin
2 dl hett vatten
12 potatisar
2 tsk salt
2 krm peppar
1 flaska 33 cl, mörkt lättöl eller buljong
persilja
Gör så här:
1. Skär köttet i ca 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Hetta upp margarinet i en fettsnål stekpanna och bryn köttskivorna och löken. Vispa ur stekpannan med det heta vattnet och ta vara på skyn.
2. Skala och skär potatisen i ganska tjocka skivor. Varva potatis, lök och kött i en gryta eller ugnssäker form. Underst och överst ska det vara potatis. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll över stekskyn samt öl eller buljong.
3. Tillagar du rätten i kastrull på spisen så sjud under lock på svag värme 45 min. Tillagningen tar lika lång tid i ugnssäker form i ugnen som ska vara på 200 grader.
Tips: Om du vill förbereda en stund innan går det alldeles utmärkt. Skär köttet i skivor och lägg i en påse i kylen. Likadant med löken. Potatisen däremot blir brun om du låter den ligga, men om du lägger den skivade potatisen i vatten håller den sej fin.
Sådär, Husmanskost på viktväktarvis, enkelt och gott :)
Lycka till!
Ingredienser:
500 g magert nötkött
3 gula lökar
2 tsk flytande margarin
2 dl hett vatten
12 potatisar
2 tsk salt
2 krm peppar
1 flaska 33 cl, mörkt lättöl eller buljong
persilja
Gör så här:
1. Skär köttet i ca 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Hetta upp margarinet i en fettsnål stekpanna och bryn köttskivorna och löken. Vispa ur stekpannan med det heta vattnet och ta vara på skyn.
2. Skala och skär potatisen i ganska tjocka skivor. Varva potatis, lök och kött i en gryta eller ugnssäker form. Underst och överst ska det vara potatis. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll över stekskyn samt öl eller buljong.
3. Tillagar du rätten i kastrull på spisen så sjud under lock på svag värme 45 min. Tillagningen tar lika lång tid i ugnssäker form i ugnen som ska vara på 200 grader.
Tips: Om du vill förbereda en stund innan går det alldeles utmärkt. Skär köttet i skivor och lägg i en påse i kylen. Likadant med löken. Potatisen däremot blir brun om du låter den ligga, men om du lägger den skivade potatisen i vatten håller den sej fin.
Sådär, Husmanskost på viktväktarvis, enkelt och gott :)
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Waitsh
Vilken fin bloggdesign! Gillar headern!
Kolla gärna in min blogg: http://Waitsh.blogg.se
Postat av: Ullis
Det där får jag nog ta och testa någon dag, lät gott :-)
Trackback