Smalmat

Jag har tidigare fått förfrågningar om recept på smalmat och lovat att lägga ut några recept. Det är inte alltid helt lätt att laga "smalmat" och många gånger tror jag att vi tänker oss att det är knöligare än det egentligen är.
Faktum är att om man vill hålla sin vikt, men ändå kunna unna sej ett par glas vin till helgen, lite godis ibland och kanske en fika så är det inga problem om man tänker på att äta rätt mat. Sen är vi alla olika och vissa måste kämpa mer än andra! Se till att få daglig motion, det behövs inte mycket. Kanske kan du cykla till jobbet? Vet att det är svårt när man ska hinna lämna och hämta på skola/dagis, men kanske kan du i alla fall parkera bilen en bit från jobbet och därmed få en promenad på både morgonen och eftermiddagen? Åker du buss är det bara att kliva av en hållplats eller ett par innan och gå sista biten.
Eller varför inte ta en promenad på lunchen?
Promenader är annars nåt som barnen kan följa med på. Sätt små barn i barnvagn och har du lite större kan dom cykla bredvid.
Sätt inte för höga mål, utan realistiska och se till att unna dej en belöning när du nåt ditt mål. Ha gärna ett delmål på vägen så känns inte ditt "riktiga" mål lika långt bort.
Oavsett om det gäller att gå ner i vikt, motionera mera, prestera bättre på ditt jobb, få bättre ordning på ekonomin eller något annat, så kan du klara det! Tänk positivt, sätt realistiska mål, unna dej belöningar och skulle du misslyckas en dag är det bara att ta nya tag dagen efter. Misstag gör alla! Men det gäller att kämpa på och inte ge upp och inse att ingen är per fekt.

Nu kommer det snart ett husmanskostrecept från Viktväktarna. Håll till godo :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0